Mám skoro 15 rokov a stále som bez menštruácie

zlaknuta
30. apr 2019

Dobry den baby som este dieta ,kotre ma 14 rokov vydem mat 15 za 5mesiacov a chcela som sa spyta je to normalne ze este nemam menstruaciu ale jeden den som ju mala na narodeniny 14 ano som v mensom zraste na 14 rocnu babu mam len 156,cm ale mam vsetko co uz maju zeny okrem menstruacii ano som velmi radaaaaaa ze ju nemamm ale je to zaujimave ze som ju maala len jeden den a potom výtok

Ps:vytok mam 2roky uz a mam ho az do zelena bledo zelena a velmi silny

bobula46
30. apr 2019

@zlaknuta výtok môže byť kvôli zápalu. Bola si už u gynekológa? Ja som chodila od 12 rokov skrz bolesť brucha, ale tiež som mala problém s častými zápalmi a neskôr veľmi bolestivou menštruáciou. V 14-tich by som ešte neriešila že ju nemáš, a pokiaľ si mala krv len jeden deň nemusí to byť hneď menštruácia. Rast neviem či to môže ovplyvniť, skôr gény. Napríklad u nás v rodine väčšia časť žien mala menštruáciu veľmi skoro, zas spolužiačka mala prvýkrát v sedemnastke a keď sa o tom rozprávala s maminou tak tá mala tiež neskoro. Čiže pozistuj aj u maminy, zisti či ťa vezme gynekológ, odporúčam ešte detského (do 18r) a porad sa s ním ohľadom menštruácie ale tiež riešiť ten výtok. Zelenkastá farba určite nie je bežná.

bronik89
1. máj 2019

@zlaknuta pokial mas vytoky ako pises, mala by si navstivit gynekologa. je potrebne aby ta skontroloval a podla mojho nazoru mozes uz kazdu chvilu ocakavat ze sa ti menstruacia pusti.