14-ročná dcéra chce mať zajtra so mnou babský deň
ahojte mam dcerku 14 rocnu, a zajtra by sa malo idt do skoly viem. Nikdy som toto neurobila ale opytala sa ma či by sme si nemohli zajtra urobiť taky babský den. Dcéra je na gymnaziu a nikdy sme takto nevynechali len mi to prislo ako super napad urobit si predlženy vikend. Veľmi málo sa vidime kedže stale pracujem. Myslite ze to je dobry napad?
Je to dobrý nápad, možno počas toho dňa zistíš aj dôvod, prečo chce babský deň, v každom prípade utuží vám to vzťah. 😊
Za mňa- prečo nie? Ak nemajú v škole nič dôležité a inak nevynecháva, nerobila by som z toho problém. Ak moc pracuješ asi potrebuje aj takú chvílku s mamou😊. Keď už, tak choďte napr. niekde na víkend, lebo keby máte ten deň stráviť len doma to môžete za mňa aj po škole a budete mať celý víkend tak či tak.
Ja by som najprv riesila ci nie je dovodom, ze sa boji ist do skoly kvoli nejakej pisomke/skusaniu/sikane...
@januska12323 nemaju z nicoho test, mam jej edupage a testy maju predom hlasene☺️
Ja by som nesúhlasila, dcére by som vysvetlila, že takéto veci sa nerobia počas školy
Môžete si urobiť babský víkend
@ada12345 šikana určite nie maju dobrý kolektiv, len mi poslednou dobou hovori že jej je za mnou smutno tak predsa manžel ked pracuje z domu tak je s ňou stále ale ja väčsinou mam voľno tak 2x do tyzdna a to cez oracovné dni ked je ona v škole a pridem o 10 domov ked už spí
Suhlasim s tym, ze mozno pocas dna aj zistis preco potrebovala byt sama s tebou, ak je za tym nieco viac.. a ak nie, tak budete mas aspon pekny spolocny den 😊 mna mamina nechavala doma ked som chcela/potrebovala, nespomeniem si uz na dovody, nebolo to ani casto, ale nemala s tym problem a ja som z toho tiez problem nemala.. zato som nikdy v zivote nesla poza skolu (ako to robili kamaratky) 😀
*preto teraz ked mam po dlhej dobe volno cez vikend tak sme ho chceli co najviac využiť
Ano, spravila by som si s nou babsky den. Ale mojou hlavnou tajnou misiou pocas toho dna by bolo zistit co sa deje. Ci maju nejaku pisomku, ci jej robi niekto nieco zle alebo o co ide. Lebo len tak to pravdepodobne nebude 🤷🏼♀️
Aha, ok. A neda sa takyto babsky den spravit cez vikend alebo cez jesenne prazdniny ci statny sviatok 17.11.?
vsak nema 10 rokov jak tu dakto napisal ze nesuhlasi lebo taketo veci sa nerobia pocas skoly, dievca ma 14 rokov a vie ze sa to nerobi a urcite toto na nu nebude mat ziadny vplyv negativny, to co je za nazor ze pocas skoly sa to nerobi tak nesuhlasit :Dddd jasne ze by som s nou sla, z akeho dovodu by som ju mala odmietat aby sme si to dali cez jesenne prazdniny alebo cakat na sviatky?? je to vynimocna ziadost, nevahala by som ani sekundu. Zachvilu bude skor vonku ako doma cize nevahaj. Toto vobec neni narusanie discipliny ani nic proste vynimocna situacie obidve si spravite peknu spomienku
Za mňa určite áno, aj ja si beriem dovolenku keď si potrebujem od práce oddýchnuť
Ja by som išla.
Urobte si ten babský deň, škola nie je dôležitejšia, než váš vzťah. Páči sa mi, že je dcéra úprimná a povedala presne, čo chce a nesnažila sa vymyslieť si ako dôvod chýbania nejakú imaginárnu chorobu.
Krásny nápad. Určite by som súhlasila. Jeden deň v škole zabudne, ale na tento môže spomínať celý život 😍😍😍
@patka06 nechcela by som byť tvojím dieťaťom :(
Ano, robime. Dcera nebyva takmer vobec chora- malo vymeskava- tak jej doprajem. A ak vynexha nejaky test automaticky dostava 5 a dva tyzdne ba napisanie ak idmietne 5 ostava. Takze cielene zaskolactvo za ucelom vyhnut sa pisomke je vylucene. Vzdy si to uzijeme.
Ja na tom nevidím nič zlé,skôr je to milé a spýtala sa-navrhla to.Stačí že je objasníš,že ale sa to inak nerobí,že je to vínimične a myslím,že sa ti zdôverí a bude rada že trávi čas s mamou a ešte ak to to nieje časté o to viac to bude krajšie
za mna blicovanie zo skoly nie je dobry priklad... babsky den si mozete naplanovat na ktorykolvek piatok poobede, sobotu ci nedelu. popr. o 3 tyzdne su sviatky takze deti budu doma 5 dni...
@mamamasama Prečo? Pretože dieťa učím zodpovednosti, dodržiavať pravidlá a plniť si povinnosti?
Ja skôr žasnem nad benevolentnosťou mnohých rodičov.
ja si naopak myslim, ze to nie je ok, ak je to cez skolsky den,, spravte si paradny babsky den v sobotu, nedelu, alebo pripadne v piatok poobede po skole,, casu na spolocne rozhovory by ste malii dost, nemusit to byt prave, den, kedy by mala byt v skole....
Určite áno, ja som mala niekoľko takýchto dní s mamou počas školy a zbožňovala som to. Bolo to veľmi nápomocné pre náš vzťah, najmä keď mama musela veľa pracovať alebo sa venovala veľa mladšiemu súrodencovi a mne veľkej nie až toľko. I keď môže byť za tým aj niečo iné (skúšanie, diktát, šikana, zlomené srdiečko, hádka s kamoškou...). Možno sa Ti zdôverí. Zas ten jeden deň si ľahko doberie a zároveň sa Vám zlepší vzťah. A pokiaľ aj má písomku, dajú jej ju budúci týždeň, stihne sa viac naučiť.
Určite je to dobrý nápad
@patka06 ak si tvoje dieta v 14 nevie plnit povinnosti a dodrziavat pravidla az tak ze mu nemozes jeden den volna dovolit aby si si s nim spravila pekny cheat day kedze spolu travite malo casu, lebo by mu to hned narusilo disciplinu a vytvorilo taky vplyv negativny ze by zacalo vynechavat, tak si dakde zlyhala. 14 rocne dievca dobre pozna uz ze do skoly sa chodit musi.... skor toto je u vas daktorych ako ten syndrom kedy starsie deti stale povazujete za malé a neschopne, no vasa vizitka. Deti treba ucit aj ze je dolezite si oddychnut od povinnosti a kedy je na to lepsi cas jak v skole ked to nebude mat ziadne nasledky??? v buducnosti to uz nebude take jednoduchw a bude uz iba starsia a starsia.... cize ak neveris svojmu dietatu ze sa nenecha pokazit jednym dnom ulievania sa tak to je tvoje zlyhanie
Ja by som sla.vsak nevymeskava takto pravidelne.vysvetli jej,ze je to vynimka a urobte si pekny den.odkedy je jeden den v skole dolezitejsi ako vas pekny vztah?
2 dni v školskom roku ideme na preventívnu prehliadku k zubárovi a máme potom cely den volna pre seba.🙂
Určite je dobrá žiacka a mne keď niekedy vyhovuje že piatok som doma nechám malú doma ona si oddýchne spolu niečo vždy vymyslíme 🙂 sak nenechávas ju doma každý piatok 🙂
Ja by som nebola proti... U nas sa to nikdy nestavaalo. Keby som bola ja dcera,tesila by som sa riadne. Ked ozaj nema nic dolezite v skole ten den. A bude to vynimka.

Opýtaj sa z čoho píšu písomku a hneď budeš vedieť prečo chce byť zrazu doma s tebou.