14-ročná dcéra chce mať zajtra so mnou babský deň
ahojte mam dcerku 14 rocnu, a zajtra by sa malo idt do skoly viem. Nikdy som toto neurobila ale opytala sa ma či by sme si nemohli zajtra urobiť taky babský den. Dcéra je na gymnaziu a nikdy sme takto nevynechali len mi to prislo ako super napad urobit si predlženy vikend. Veľmi málo sa vidime kedže stale pracujem. Myslite ze to je dobry napad?
@listy456 Úprimne, moja dcéra má 17 rokov, trávime spolu naozaj dosť času, aj napriek jej mnohým aktivitám. Počas 11 rokov čo chodí do školy neprišla s nápadom, že by tam len tak nešla. Dokonca aj u doktorky po chorobe sa hneď pýtala do školy
Nemám pocit, že by som zlyhala - skôr naopak, dcéra je samostatná, môžem sa na ňu vo všetkom spoľahnúť. Hoci nemá 18 považujem ju za dospelú
@patka06 som dietatom rodicov,ktore muselo dodrziavat pravidla,nic sme so sestrou nepoznali len zakazy,prikazy,pravidla,nic sme nemohli.a to sme sa so sestrou ucili na same jednotky,ak aj bola dvojka,tak som isla s malou dusickou domov,lebo som vedela ze zas bude zle..nikdy som sa rodicom nemohla s nicim zdoverit,o babskom dni s mamou som mohla len snivat...vysledkom toho su nastrbene vztahy s rodicmi,nulove zazitky...
@simona92101 nič z tohto u nás nefunguje, spoločných zážitkov máme kopec, na známkach viac záleží dcére ako mne, ja v pokoji predýcham aj 3 alebo horšiu, ona nie a nie je to kvôli mne, má svoj cieľ a ide si za ním.
Dodržiavať pravidlá, neznamená, že nič nemôže
Práve naopak, viem, že ju nemusím v ničom obmedzovať a nič zakazovať - pretože jej dôverujem
Vidim to rovnako ako @patka06. Mam jednu dceru dospelu (21r), jednu 14-rocnu a spolocny cas vieme travit mimo vyucovania a to aj napriek ich mnohym zalubam. Ale autorka nech si urobi ako chce, je to jej dieta a nemusi sa spovedat na MK, ani si pytat povolenie, predpokladam, ze ak ma 14-rocnu dceru, tak je uz davno dospela a za svoje konanie aj zodpovedna.
14ročnej skutočne jeden výnimočný deň žiadnym spôsobom nemôže pokaziť režim a plnenie povinností, to si snáď ani nemôže nikto naozaj myslieť 🙂
Úplne v pohode. Užite si krásny deň spolu.
ja by som suhlasila...nakupy, spolocny obed, kolacik, prechadzka...u nas by to skoncilo urcite niekde na hojdackach 🙂
Skôr by si s mala zamyslieť nad sebou prečo nemáš čas na dospievajúcu dcéru že doslova musí prosiť aby si s ňou bola. Je v citlivom veku a mať mamu ktorá chodí každý deň domov o 22:00 by som nechcela. Ja len čo vieš robiť každý deň v robote od rána do večera. To mi príde divne. Na mamu ktorá by o mňa nemala záujem ak by som mala 14 rokov neskôr by som nemala záujem ja.
Neurobila som to nikdy, ale tak raz za 14 rokov snáď môžeš bez výčitiek... 🤷.
Ja takéto dní milujem ♥️do školy sa ešte nachodi , užite si krásny deň♥️🥰
Vo mne sa to trochu bije. Lebo po babskom dni s mamou som vždy tuzila a nikdy som ho nemala. Tiež boli u nás zákazy/príkazy/pravidla. Na druhej strane, asi by mi bolo trosku podozrivé, že dnes prisla s tým, že zajtra… či naozaj to je len tak alebo ti chce nieco povedať, možno niečomu sa vyhnúť… neviem, veď tiež sme mali 14 že áno 😅 ja osobne s deťmi mávam “nase dni”, keď si dame “rande”, niekedy je to aj spontánne zo dňa na den a niekedy plánujeme vopred. Vždy sa tesia aj oni, aj ja. Do školy však chodiť musia a keď ich čaká nieco (pre nich) narocnejsie, doprajeme si nejaku odmenu. Či ideme na “čokoládu” alebo niekam na vylet alebo sa len tak prevalame poobede na gauči. Ale po škole. Zatiaľ sa takto zo školy “neuliali” a hoci myšlienka je to pekná, nie som si istá, či by som s tým súhlasila, keby prisli s tým zo dna na den. Možno by som skúsila navrhnúť nejake iné možnosti a videla by som reakciu. Ešte ma zaujima - ako si ten babsky den predstavuje? Len vynechat skolu alebo aj nieco konkrétne?
Chyba jej mama keď píšeš že chodíš z prace neskoro, keď ona už spí. Ja by som ju nechala doma a ten babsky deň by dom si s ňou rada urobila.
😀 bavim sa tu zas
Ako keby chcela ist za skolu a pit alko 😀😀
Jasne ze s nou chod, co sa vobec pytas cudzich ludi 😀?
Určite by som s dcérou šla na babský výlet. Padne Vám to obom dobre, keď ste spolu málo. Čo sa týka školy, jedeň deň, ak vynechá a nemá nič doležité, tak nevidím problém. Zase škola nie je stredobod vesmíru a dcéra to ocení. Myslím, že v 14 chápe, že je to výnimočná situácia a že to nebude pravidlom 😊 užite si pekný deň ❤️
Ja by som súhlasila a bola by som rada, že chce byť so mnou. Možno ti chce niečo dôležité povedať
Jasne že je to super nápad ❤️. Mňa takto rodičia kľudne ospravedlnili keď sme mali nejaký rodinný program počas týždňa (naozaj mi tých pár dní do roka v škole nechýbalo). Určite aj ja v budúcnosti takto svoju dcéru budem uvoľňovať keď na to bude dôvod.
urcite ano
Ak jek chýbaš, lebo dlho pracuješ, nemáte na seba veľa času (cez víkend sa venuješ domácnosti, vareniu,praniu...)
Ja by som určite s babským dňom súhlasila. Utuží vám to vzťahy a možno ti niečo tajné o sebe prezradí, zdôverí sa :-*
Ano,aj u nas je to od zajtra podobne. Mne sa nechce ist uz zajtra do prace,zostavam doma aj zaciatkom tyzdna a dceru som nahovorila,ze pojdeme na par dni na vylet,mimo sk. Ospravedlnim ju ja,doucim sa s nou ja,tak nevidim problem😅
Prečo si nedáte babský piatkový večer a napríklad sobotného poobedie? Môj názor je, že povolíš raz a bude sa zo opakovať..
Za mňa nie. Škola má prednosť pred babským dňom.
@tamitamitami tiez si myslim ze jeden den vklude prezije👌U nas dokonca takto robime par krat do roka a vsetci zucastneni zijeme,aj skola stoji🤣🤭
Ach, pri niektorých komentároch sa mi rozum zastavil. Ženy, veď tu sa bavíme o jedinom dní, možno 5 vyučovacích hodinách, nechápem, prečo to beriete tak vážne. Život si treba vedieť aj trošku užiť. Dievča nejde na žúrku, ani nerobí nič nevhodné, chce iba stráviť deň s mamou. Autorka, absolútne nerieš a nemaj výčitky, užite si pekné spoločné chvíle. Ja mám tri deti, malé, dcérka je najstaršia a odkedy sa narodil drobec, mám na ňu menej času. Minulý týždeň mala kontrolu v nemocnici, ešte by v pohode stihla tretiu hodinu...ale načo? Učivo si popoludní za polhodinku dobehla a my sme si radšej posedeli v cukrárni. Však to sú výnimočné situácie, nie pravidelné ulievanie sa nejakého lajdáka. Na jar sa nám naskytla možnosť stráviť pár dní v Tatrách, deti sú alergici. Pobyt dva dni zasiahol do vyučovania. Neklamala som ani nevymýšľala falošné choroby. Riaditeľovi som narovinu napísala, o čo ide a bez problémov deti uvoľnil. Učebnice cestovali s nami, nikto nemal pocit nezodpovednosti a deti prišli do školy s kopou zážitkov. PS: ak je dcérka smutná, prehodnoť aj svoje pracovné aktivity, deti sú deťmi iba krátky čas, tak nech raz neľutuješ, že si čosi zmeškala PS2: mne mamka nedávno celkom nečakane zomrela, dala by som čokoľvek za to, keby som si s ňou mohla opäť užiť babský deň. Takže, nič dôležité, na čom ti záleží, neodkladaj, človek nikdy nevie, čo všetko sa môže stať. Buď rada, že dcéra chce stráviť deň s Tebou a nie s Ferom zo 4.B 😀
@fliacik možno by sa viacerí nad tým nepozastavovali, keby hneď na druhý deň nebol voľný deň.. prečo zrovna zajtra babský deň? Však môžu ísť hoci aj na celý víkend na wellness alebo mať iný program. Nechápem, prečo babsky deň nepočká o pár hodín neskôr, keď nebude mať po vyučovaní. Tu nejde o to, že ti, ktorí s tým nesúhlasíme, sme staromódni a podobne. Ale teda dievča bude mať voľno od 12tej, možno 13tej. Preto by ma zaujímalo, prečo chce babský deň zrovna počas školy a čo také chce robiť o 9tej ráno..
@alickapusinka nevhodný komentár… neviete ako niektoré rodiny žijú. Musím mať nejaký príjem milá pani, bez toho to nejde… ľubim svoju dcérku veľmi, a preto kazde jedno voľno som s ňou… Len vravím žr mam po dlhej dobe voľno cez víkend, tak ma napadlo takto to vyriešiť, nikdy sa to nestalo a je to výnimka. Ja Vám vlastne nemám čo vysvetlovať…nevhodné komentáre si nechajte pre seba
@7lenka11 pretože mám od zajtra voľno. A keď ho mam chcem to využiť.

Určite to využite a spravte si pekný deň 🙂 Ja som učiteľka a určite by som vam to ospravedlnila. V puberte je dôležité počúvať deti, tráviť s nimi čas a hlavne ak oni chcú 🙏