14 ročný žiak ma urazil
Ahojte, žiak ba urazil, mali sme tému o zdravých vzťahoch a rozprávali sme sa ako ich docieliť, mali sme pracovný list, kde boli rady, ako sme ich čítali, jedna znela:" Psychológovia odporúčajú 5 objatí za deň pre zdravých vývoj osobnosti." Na to jeden žiak (14 r.) povedal, citujem: " Tak vy by ste boli za dvoch.".....nosím velkost 40, pri 170cm...vyzerám fajn, som mladá.....Samozrejme som sa zasmiala, že" nie hádam aj za troch, nie?"....
..no je to už pár dní a som z toho ozaj smutná......normálne TO mnou zamavalo, muž sa pýta co mi je, no he mi trápne mu toto povedať......hrozne SU tie deti drzé
...
No, a ja si myslim, ze on vobec nemusel narazat na Tvoju velkost. Je dost mozne, ze si sa urazila len preto, ze si vobec nepochopila jeho narazku. Celkovo ale clovek, ktory pracuje s detmi v puberte, musi mat nadhlad a takato prkotina by ho rozhadzat nemala.
Toto tá fakt urazilo? Jeziiis, dúfam, že nikdy nebudeš učít môjho syna.
Veď trosku srandy do života. 14 ročný chalan to je ako majster sveta. Jedným uchom dnu, druhým von
To bol tvoj 1. deň v práci? Vieš koľko takých akože vtipných odpovedí ti budú decká hovoriť? Navyše ani tvoja reakcia nebola nič moc 💁♀️
Ja si asi stojím na kábli, ale netuším akú to má súvislosť 😀
Akože tvoje objatie by sa rátalo za dva kusy?
Nič si z toho nerob, ale nemala si sa zasmiať, ale vážne sa ho spýtať ako to myslel. Len machroval pred triedou.
kto vie ako to on chápal ...lebo ja som to pochopila úplne inak ako ty... nie že si veľká a tak ohľadne veľkosti, ale že si milá a rada dávaš objatia - dávaš ich aj za dvoch...
Ako 14: dieťa trepne niečo. Chvíľku je to zábavné pre triedu a potom sa zabudne. Nerieš to a keď si nešťastná tak sa skús pripraviť že pri najbližšej poznámke mu to ty "spočítať"
a mozno to myslel tak, ze by ste bola za dvoch z tych 5 objati. cize uz by chybali objatia iba 3. berte to z pozitivnej stranky 😁 40 velkost je super.
@deti95060810 ja by som to pochopila presne ako ty, ze to chlapec myslel ako kompliment
@suzitok ja tiež ako taký menší kompliment...
Toto fakt pise pedagog? Akoze sorry, ale ak sa urazas na takychto veciach od pubertiakov, tak si myslim, ze by si mala prehodnotit profesiu. Praca s detmi nie je jednoducha...
Inak, ja uz dlhodobo tvrdim, ze ucitel by mal mat zdrave sebavedomie a tu je presne ukazka toho, ze ucitelka sebavedomie zrejme nema a potom si domysli kadeco, pricom ako som uz predtym pisala, ziak to mozno myslel uplne inak. Takze popracovat na sebe, inak ta ucitelska draha bavit nebude.
Ty si este velmi cerstva ucitelka, ze? Toto je tvoj prvy skolsky rok co ucis si myslim. Toho este zazijes. Kasli na to, nabuduce tomu pubertiakovi povedz, ze “u teba by tato pisomka bola za dve päťky”
berieš si to veľmi osobne. V takom veku tresne prvú somarinu čo ho napadne.
A co ked to myslel tak, ze si taka mila a laskava, ze to nahradi az 3 obycajne objatia? 😊
A presne, mozno to myslel uplne inac ako si si to ty vydedukovala, mozno to myslel ako kompliment 😊
Ja by som toto napriklad pochopila inak, nie myslene na veľkosť.... A aj by som pretocila tu tému, nemierila ma veľkosť
Vôbec si podľa mňa nepochopila co chcel básnik povedať. Normálne sa ho spýtaj ako to myslel, keď ti to nedá spat.
Na 90% to okolo váhy ani neletelo.
Absolútne nechápem čo ťa urazilo, vôbec by som to nespájala s tvojou váhou ... myslím, že si dosť namýšľaš.
No podľa mňa to prehnal. A oni to ešte tak robia naschvál nahlas aby to ten dotyčný počul. K učiteľke si toto nemôže dovoliť. Je to úplne v poriadku,že na to myslíš
Toto je prca nie? 40r ucitelka s praxou sa urazi alebo sa jej dotkne to co povedal 14r chalan a pritom nepovedal nic zle - kebyze do krvi urazi tvoju matku/otca/deti pripadne ta napadne tak sa necudujem ale toto by normalna ucitelka takto neprezivala. Nie si nahodou spoluziacka?
Obdivujem učitelov a velmi v dnešnej dobe.Ja by som to nerobila ani za prezidentský plat.Alebo skôr by som skončila niekde v base😀
@prasiatko30 Nemá 40 rokov,ale nosí veľkosť 40 😉
To ze ta to urazilo je len znamka starnutia 😁
Doma nemas pubertakov? Asi nie... to by si na tu poznamku zabudla skoncenim hodiny.
No ja neviem, deti toho vedia natrepat a vôbec ich netrkne že to moze vyznieť zle, akože trápiť sa tým toľko dní? Zrejme bude problém asi aj v tvojom sebavedomí a to neber ako urážku.. ale možno to ani vôbec nemyslel.tak ako si ty pochopila.. len už možno sama vnútorne nejako riešiš svoju váhu a tak vzťahovacne zoberieš takúto poznámku na seba..
Mne sa raz stalo a to už bolo fakt dávno, že som šla v autobuse, vtedy som nosila taký dlhý zelený kabát, premna pekný.. mala som asi 23r, vtedy som mala pri mojich 163cm asi 50kg.. zamnou boli takí traja pubertaci a tí sa namne smiali aka tlsta uhorka.. akože si šepkali.. mňa sa to strašné dotklo, ale zaoberala som sa tým asi hodinu a potom už vypustila z hlavy, ale veru som premýšľala či je na mne vidno to čo som pribrala.. totiz dlhé roky som bola na podvahe, pri tej výške som zväčša vazila tak 43kg (čo môj 10r syn má 40kg) mám nízke sebavedomie, dokážu sa ma dotknúť takéto veci..
ale aby si sa tým trápila pár dní? Prečo?
Skúsila by som na tvojom mieste sa namiesto sústredenia sa na to čo povedal tvoj žiak zamerať na to prečo sa tá to tak veľmi dotklo..
Autorka,
rada v dobrom - ak chceš robiť s ľuďmi, s deckami v puberte zvlášť 🙂 !!! pracuj na svojom sebavedomí 🙂
Chlapčiatko chcelo byť vtipné...toto nie je o tvojej váhe ...
Deti vedia byť zlé, netaktné, vulgárne....a tvojou úlohou je vychovávať, ísť príkladom, byť veľkorysá a vtipná....
Učíš etiku alebo občianku ? alebo to bola triednická hodina ? ....
Keď sa rúcaš pri takej nevinnej kvázi vtipnej poznámke, čo budeš robiť, keď ťa pubiš pošle priamo do p.... ? hmmm ????
Hlavu hore ...ešte z teba bude cool učka 🙂
@bajka16 keby aj bola za dvoch tak to si to decko nemá čo dovoliť... Nemajú žiadnu slušnosť a úctu... Za meho mladí... By prišiel učiteľ a dal mu, koksaka... Ak vieš čo to je... A bolo... Ale to tiež boli spratkovia drží.. Bevychovani... Raz sa žiak naháňal s učiteľom po triede😁
Ja si naopak myslim, ze mohol to brat tak, ze vase jedno objatie ma hodnotu 2 objati od ineho cloveka. Fakt to tak citim z opisu situacie. A navyse, moze byt i platonicky zalubeny. Normalka pri starsich ziakoch a novych mladych uciteloch.
ach baby ale vy tu píšete aký má mať učiteľka nadhlad a nebrať všetko tak osobne lebo puberťák ,. lenže tie naše deti dnešné sú veľmi nevychované niektoré , nevedia sa správať , žiadna slušnosť, veľa si dovolia lebo môžu , učiteľka nemože nič, pretože do dvoch hodín by mala rodičov pred sebou s krikom ako si dovoluje byť "zlá" na ich dieťa
A ved mozes mat velke objatie (plne lasky) a nemusis byt siroka.

😀 prepáč ale.. to naozaj ťa urazí 14 ročne decko? Detí sú zle a veľmi aj vtedy ked netreba. Pravdepodobne chcel byť iba super vtipný pre ostatných. Určite niesi za dvoch 😀🙏