15-ročná dcéra je smutná a nechce mi nič povedať
Ahojte, mám 15 ročnú dcéru a neviem zistiť čo jej je. Dnes od rána chodí zamyslená, smutná a vidím, že jej niečo je ale nechce mi to povedať. Keď som sa jej spýtala čo jej je tak mi len odpovedala, že nič a ďalej sa ku tomu nevracala. Nechce mi nič povedať aj keď vidím, že jej niečo je. Popravde ani neviem či je od dnes taká alebo už dlhšie keďže včera aj štvrtok prišla domov neskôr lebo bola s kamarátkami tak som ju ani veľmi nepostrehla. Dúfam, že ma neznesiete pod čiernu zem za to, že som si ju nevšímala tieto dni ale ráno keď vstavala ja som už bola v práci a keď chodila domov nemala som už veľmi energiu na ňu. (Chodila domov okolo 19 ale ja som skoro vstavala kvôli práci tak som bola unavená). A nie niesom sama mám aj manžela ale ten povedal, že si nič nevšimol.
nemá zmysel na ňu tlačiť… povedz ok, vidím že sa niečo deje a vidím že mi to nechceš povedať, samozrejme to rešpektujem, ale ak by si si nevedela sama pomôcť, budem tu pre teba… čo iné? 😏
Ja by som jej povedala, že keby sa chcela porozprávať, tak tu sme a nechala ju... každý máme zlé dni, byť občas smutný je normálne a pokiaľ to nie je nejaký dlhodobý problém, tak by som na ňu určite netlačila, tiež som nie vždy všetko vešala na nos mame...
Ja by som vymyslela spoločný program, len my dve a navrhla jej to. Možno sa ti zdôveri a možno sa ani nič nedeje, len má proste zlú náladu. Hlavne na ňu netlač, nechaj na ňu, nech sa ti sama zdôveri.
Zober ju na wellness a uzite si babsky vikend 🙂
@anonym_autor keď by mi nechcela povedať, nechala by som ju tak. Buď by sa časom zdôverila alebo aj nie.
Ak máš na ňu málo času,tak si spravte babský deň a pritom jej naznač že bárs čo ju ťaží,môže za tebou prísť z hocičím nenaštve ťa to nájdete spoločné riešenie ak treba.V puberte proste sú nálady raz hore raz dolu proste tie hormóny si robia čo chcú z deťmi a žiaľ zažijú v škole veľa výsmechu a tá ich dôvera je krehká.veľa trpezlivosti prajem a úsepšný vzťah z dcérkou .

@anonym_autor zober ju von. Nakupovanie, kino, fast food alebo restika a pod. Stravte deň spolu, eventuálne nakoniec nenútene hod par otázok pri káve, ci obede. Nie priamo preco ke smutná, len nenútene otázky na jej priateľov a pod