15 ročná dcéra je zamilovaná do 18 ročného
Ahojte, som mama pubertiačky, ktorá mám 15rokov a je zamilovaná do chlapca ktorý má 18 rokov. Nechce mi to povedať ale ja viem že ju to trápi. Čo ju trápi? No nevie ako ho zbaliť. Chodia na rovnaké gymnázium. Poradíte?
@katarinah2009 takých ešte bude…hlavne sa do toho nemiešaj ako matka, je to pre pubertakov dosť trápne.
@hettinka ona ma o to prosila
@katarinah2009 A čo Ti máme poradiť? Ako ho má zbaliť, alebo čo jej máš ako matka poradiť, aby sa netrápia? Ja chápem, že Ti je ľúto, keď je dcéra nešťastná. Ale nešťastná láska patrí presne k tomuto veku, dcéra si tým musí prejsť. A ak Ti o tom nepovedala, zrejme to nechce s Tebou riešiť. Rešpektovala by som to.
@hettinka vyslovene ma o to prosila. Lem nedala najavo že je to o nej. Začala že má kamošku v jej veku a je zamilovaná do 18 ročného a povedala že nevie kto je to ani ako vyzerá a potom začala hádzať zamilované pohľady do blba a hovoriť jeho opis. Ach bože
Musíš jej vysvetliť, že nie každý, do ktorého sa zaľúbi, jej bude city opätovať ... tak to proste je ... musí sa naučiť spracovať aj takéto emócie ... do dnes si pamätám, ako som bola, presne v tom veku, zaľúbená do jedného chalana ... on ma nechcel, bol zaľúbený do mojej kamarátky ... to všetko sú skúsenosti, aj keď ju budú bolieť, ver, že jej do ďalšieho života veľmi pomôžu.
@katarinah2009
toto si dievča žiaľ musí vyriešiť samé.
Pokojne ho môže prvá osloviť, napr. na internete a zvyšok nechať na ňom. Ak sa mu zapáči, bude sa jej ozývať často aj sám. Ak nie, tak bude vedieť, na čom je.
predpokladam,ze ty nebudes matka ale to 15 rocne dieta ...
Ja by som jej neradila ako ho mà “zbalit” ani by som nechcela aby Moja ked bude mat 15mala frajera. Ja by som jej vysvetlila. Ze je jedna vec ked sa jej paci fesak ktoreho vlastne ani nepozna. A ozajstna laska je nieco ine. Ze si mà vazit samu seba. A nejake snivanie o chlapcovi co mà pekna oci telo su len take povrchne veci. Ze Hlavne je ako sa k nej chlapec chova.Neplytvat cas zaujem na niekoho pre koho je vzduch. Zakladat si viac na tom ako sa snim komunikuje. A potom nie z jeho reci si robit o nom nazor ale. Jeho chovania činov voci nej.
Až na to, že nemáš 15 ale 12. O také 18 roční ozaj záujem nemajú a ver tomu že ak by mali, bolo by to veľmi zle. Na to prídeš až trochu vyrastieš.
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/dostala-som-prvu-menstruaciu/
@katarinah2009 doma s mamou to nevyriesi. Skus ju nalanarit na sport. To na chalanov zabera tie riťky v legínach akeď nezaberie on,aspoň ona spraví pre svoje zdravie dačo.
Pri tomto jej ty nijako nepomozes, mozes sa tak s nou akurat porozpravat ak by sama chcela, ale inak nic. Pretoze toto su veci, ktore si musi sama vyriesit v sebe a hlavne teda mozno aj s nim ak by sa odhodlala.
@lesana25 pardon, som matka troch dievčat (5r,12r,15r) a všetky štyri používame tento profil
@katarinah2009 to chces povedat ze aj tvoja 5 rocna dcera pouziva profil katari....nemyslis vazne?
@katarinah2009 asi sa skôr úprimne porozprávať s dcérou. 🙂
@katarinah2009 5r 12r a este aj 15r na konovi - to nemyslis vazne .. kupte si karty a radsej hrajte po veceroch tie alebo spolocenske hry -mozno sa naucite medzi sebou aj komunikaciu ... tieto prazdniny -preco si vsetci pubertaci myslia ze na konovi je sranda robit si temy o ho.ne a o pocasi

@katarinah2009 a v čom poradiť ? Ak si budú mat k sebe nájsť cestu tak si ju nájdu 🙂 ja som začala s manželom od 15 on mal 19 😇proste sme si k sebe cestu postupne našli