icon

15-ročná dcéra mi oznámila, že mala sex už ako 14-ročná

kristina_si
26. okt 2023

Dobrý deň, potrebolava by som poradiť s nepríjemnou situáciou, ktorá sa odohrala asi minulý týždeň. S dcérou mám dobrý vzťah a máme často také ženské rozhovory.
Tak sme sa tak rozprávali a došlo na tému prvý sex. Chcela som jej o tom viac povedať, aby vedela čo a ako, no ona ma prekvapila tým že sa mi priznala s dôležitou vecou, že mala sex už v 14 rokoch. Úplne ma zamrazilo a nevedela som jej na to skoro nič povedať. Na druhý deň sme sa o tom porozprávali trochu viac, no stále cítim že je to medzi nami napäté a sme obidve v strese.

Prosím poraďte mi ako si to s ňou mám lepšie vykomunikovať a ako sa s tým mám ja aj ona lepšie vysporiadať.
Ďakjujem.

Strana
z6
medda_beda
29. okt 2023

@livka_ Sa čudujem, že tu niektoré praktizujete sex so svojími mužmi keď vás ,,preťahujú,,.Lebo vyjadrovanie na tému sex máte ako z bordelu.

Nemalo sa to stať, neodstane sa.Už sa nevyšetrí nič.Normálna matka sa bude snažiť zistiť čo najviac informácií a podrobností.Či akože čo má teraz robiť, po roku viac ako to.
Dejú sa aj horšie veci na svete ako dobrovoľný sex a tehotenstvo.Takým matkám by som nič nepovedala ani po 30tke keď nedokážete pochopiť, že sa to už zmeniť nedá ani sa s tým nedá nič spraviť.

Snáď tebe deti oznámia každé ,,pretiahnutie,,.
Lebo presne to sú veci čo pubertiaci bežne rodičom hovoria.Môzeš mať vzťah s deťmi aký chceš, nikdy ti nepovedia všetko.
Po takej dobe im môžeš tak maximálne zakázať chodiť von, sledovať ich, povedať im aká si sklamaná.

Žiadna matka to neschvaľuje, ale žiadna matka tomu ani nezabráni, to sú naivné predstavy.
A viem to pretože poznám ľudí ktorí mali dobrú výchovu a ich rodičia do dnešného dňa netušia, že mali sex v 15 aj pod 15.A, že ich nie je málo.

livka_
29. okt 2023

@medda_beda sme kde sme aj vdaka tymto tolerantnym nazorom

medda_beda
29. okt 2023

@livka_ Tieto veci sa diali aj 30 a viac rokov dozadu kedže tí ľudia ktorých poznám majú od 26 až do 60 rokov.
Sexovalo sa v 15/16 aj v 13/14 pri väčšom extréme čo mi naposledy niekto povedal, že oni za svojich čias vyvádzali viac to bol ročník 89.V 13 už frajerky chlapci mali a to sú muži vysokoškolsky vzdelaní 50tnici.
Generácia 76 tiež nebola veľmi zdržanlivá.
Skôr u mladšej generácie si všímam, že nie sú niektorí až tak zrelí a o druhé pohlavie sa zaujímajú neskôr.Vždy tu boli ľudia ktorí nemali rozum, ktorí nechceli čakať aj keď mohli, tí čo si počkali.

Nemá to s dobou nič spoločné.Nepoznám nikoho rodičov ktorí by boli nadšení zo sexu svojich detí v akomkoľvek veku.Zato poznám ich deti 20+ o ktorých si myslia, že teraz mali prvého partnera.

vroni
Odpoveď bola odstránená
livka_
Odpoveď bola odstránená
livka_
Odpoveď bola odstránená
medda_beda
Odpoveď bola odstránená
vroni
Odpoveď bola odstránená
livka_
Odpoveď bola odstránená
livka_
Odpoveď bola odstránená
dadis
Odpoveď bola odstránená
livka_
Odpoveď bola odstránená
eva8
Odpoveď bola odstránená
eva8
29. okt 2023

Zienky, sex a milovanie je rozdiel. To by mali vediet aj nase deti. Na milovanie sa oplati pockat 😍

vroni
Odpoveď bola odstránená
gagik
29. okt 2023

Tak zlyhala rodičovská výchova. Dcerenka asi tiez nebude prave študijný typ…

livka_
Odpoveď bola odstránená
gabrielamodrykonik
29. okt 2023

V prvom rade by som sa snazila zistit, s kym to bolo a akeho bol veku a ci to bolo dobrovolne. Ak to bolo dobrovolne a bol to rovesnik, s mensim vekovym rozdiel, tak stalo sa. Ale ak to bol niekto starsi ako 18 rokov je to pruser, dospely clovek ma byt uz zodpovedny za svoje ciny a ma vediet, ze s detmi pod 15 rokov sa nespi. A mozno to nebolo dobrovolne. Snazila by som sa vsestko zistit a citlivo jej vysvetlit, ze v tomto veku je to este skoro, ze si ma dat cas a lepsie spoznat chlapca, s ktorym budu spolocne prezivat taketo intimne chvile a maju sa naozaj lubit. Je to dolezite nielen preto, ze by mohla s nim otehotniet, ale aj kvoli nastraham pohlavnych chorob. Ak by sa to predsa len do buducna malo opat stat, prebrala by som s nou aj moznosti ochrany. Sex je krasny s clovekom, ktoreho lubim, ktory lubi mna, a ktoremu mozem verit v citoch aj v tom co robi. Chlapec, ktory respektuje jej potreby, to co ona citi a chce/nechce a do nicoho ju nenuti je ten, ktory ju ma uprimne rad. Ak ma strach, ze ked s nim nebude spat, ze sa s nou rozide, tak to nie je ten pravy. Proste sa s nou porozpravat a davat pozor, aby k vam nestratila doveru.

medda_beda
Odpoveď bola odstránená
livka_
Odpoveď bola odstránená
medda_beda
Odpoveď bola odstránená
livka_
Odpoveď bola odstránená
medda_beda
Odpoveď bola odstránená
medda_beda
Odpoveď bola odstránená