icon

15 ročný syn odmieta ísť k lekárovi

17. okt 2021

Ahojte. možno blbá téma, ale musím sa poradiť.
Dnes mi syn povedal, že 9 dní nemal stolicu. Hneď som povedala, že ideme k lekárovi lebo je to nebezpečné. To hneď zamietol a povedal, že nikam nejde. Skúšala som mu dať preháňadlo a stále nič. Lekára odmieta a na babské lieky nieje čas.
Nejaké rady? Aby som ho dostala k lekárovi...
Ja fakt neviem čo mám robiť 😕

Strana
z2
miskamicha
17. okt 2021

Vystrasit ho,ze moze umriet.. a kvoli tomu moze.. ak je to pravda a ak ma normlane stravovanie.

bara_borka
17. okt 2021

glycerinove čipky dva naraz plus duphalac sirup konskú dávku. vetry mu odchádzajú?

pribinak
17. okt 2021

Však mu probiotiká alebo prehanadlo zamiešaj do čaju, nemusí ani nevedieť
Kúp mu slivky, hrušky, hroznovu stavu, semiackove pečivo a možno sa zadarí

Vymýšľať hororové scenáre a snažiť sa ho strašiť nemá zmysel, nájde si kopec informácií na internete a akurát sa bude hnevať že ho chceš vystrašiť

nwnw
17. okt 2021

Glycerinovy cipok a Lactulosa.

gabika0825
17. okt 2021

Skúste čipky, nejaké preháňadlo, slivky, no toto už je na lekára lebo 9 dni je veľmi veľa. Mna raz takto zapieklo na 3 dni a vtedy mi pomohla Slivková štava a ovsené vločky.

777januska777
17. okt 2021

No ja by som mu ukázala na stránke co sa mu môže stať. A aká to môže byť hrozna smrt. Ak ani to nepomôže no tak by išiel ci chce ci nie a nebudem sa o tom s nim baviť, stále som je ho matka a som za neho zodpovedná. Cim neskor to budete riešiť, tým to môže byť oveľa horšie. Keby sa bránil, tak by som mu povedala, ze to poviem, že to dám to aj na internet a to ešte len vtedy bude hanba. Tak bude sa hanbiť tu chvíľu u doktora alebo sa bude hanbiť cely život. Zivot ma len jeden a kvôli takej hlúposti ho riskovať by teda videl. A viem o com hovorím, videla som už aké to môže byť nebezpečné.

tulipanicek
17. okt 2021

Dala si prehanadlo alebo niečo na zmäkčenie stolice? To druhé pôsobí za 12-48 hodín.
Glycerinovy cipok, slivky a hrušky jest

jankapepe
17. okt 2021

Jeho strava, pohyb počas týchto 9 dní bola aká??

zibi
17. okt 2021

Hylak skuste

nika82
17. okt 2021

uz vidim jak si 15r strka do zadnice cipok ... zajtra k dr

paulinka17
17. okt 2021

Macrogol sacky (u nás zaručene pomáhajú iba tieto zo všetkých prehanadiel) a tepla varená ovsena kasa, dostatok tekutin, ovocie alebo kompoty hlavne slivky a hrušky a stava z tých kompotov.

amelie2017
Autor odpoveď zmazal
hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
beata_k
Odpoveď bola odstránená
oslo1
17. okt 2021

Toto je, co robime v robote, zapchu u pacientov mame Castro, hlavne pri prijme. Maximum sme Mali 15 dni.

V prvom rade doctor, nasledne rtg brucha, aby ste vedeli, ako vysoko je feacal load. Dobre, Dr odmieta.
Zvysit prijem tekutin aspon na 2 litre denne.
Vela ovocia, zeleniny.
Movicol 2 sacky 2 x denne.
Klyzma, glycerine cipky

A teraz k tvojmu synovi, kup movicol a daj mu movicol challenge. 8 sackov movicolu sa rozpusti v litri vody. To syn vypije tak za 2-3 hodinu. Nasledne vypije liter vody za dalsie 2-3 hodiny. Potom uz pike normalne tekutiny.

Predpokladam, ze, keby sa urobilo per rectum vysetrenie, tak v recte ma stolicu typu 1, TJ zapecene kamene.
Ask si da urobit cipok, klyzmu, urob, inak mu daj movicol challenge.
Na slovensko kupis physilium, je to vlaknina, dlhodobo by to Mal brat. V UK to mame ako fibrogel.
Celkovo, problem so zapchou Bude mat syn dlhodobo, treba to fakt holisticky riesit.
Este si pozri Bristol stool chart, syn by si ho Mal zacat viest. V UK je to v nemocniciach povinne .
Ak mas viac otazok, kludne napis, ja som lead continence sestra u nas na oddeleni.
Celkovo ale plati, ze hrube crevo ma Rado rutinu, tz, ked prebehne toto akutne stadium, tak treba vytipovat, kedy syn chodi na WC na velku a snazit sa o dodrziavanie tohto casu.

oslo1
17. okt 2021

Este som nenapisala, syn by Mal byt vysetreny lekarom. Kludne moze mat mechanicku obstrukciu v creve.
Preto treba zacat vysetrenim per rectum a rtg brucha.
Manualne by som mu stolicu nevytahovala, to je tak pre spinal pacientov. Synovi by mozno iba stacila rectalna stimulacia.

junovedievca
18. okt 2021

A este v klase maju take nesackovane caje cassia senova,po salke caju uz mozno pojde na zachod ,pomohol vzdy

lula313
18. okt 2021

Postras ho, že môže mat skrútené črevo a doživotne skončí s umelým vyvodom. Toto nie sú jednoduche veci a keď nezabera nič podobrom, tak ho treba postrasit

macalau
18. okt 2021

Kassia sennova- uvarte mu čaj z toho.pomaha aj ja som s tým mala problém..dá sa kúpiť v čajovni.

macekovam
18. okt 2021

@bara_borka radis duphalac konsku dávku... Co ak z neho dostane ileus? Počula si o takom? Konsku dávku určite nie

macekovam
18. okt 2021

A nejedol hrozno?

maris5
18. okt 2021

Ako jedol posledne dni? Ma bolesti?

att123
Odpoveď bola odstránená
21oktober
18. okt 2021

u nás pomáha obyčajná štava z kyslej kapusty. Jedna fľaška a pohne to vždy.

autor
18. okt 2021

Ahojte ďakujeme vám za rady. Včera večer som ho donútila aby si dal čipok. Dnes ráno som ho za uši vytiahla do autá a sme šli k doktorke ktorá mala dovolenku🙄 tak sme išli na urgent. Tam dostal klystír. Všetko z neho vyšlo. On tam skoro odpadol keď sa dozvedel, že čo mu idú robiť. Našťastie preňho tam bola doktorka a nie doktor😏... Budúci týždeň sme objednaní na gastro a do vtedy si má dávať mastičku na konečník a uvidíme čo lekár povie. Má teraz aj diétu...
Každopádne ďakujem vám za rady.❤️❤️

att123
Odpoveď bola odstránená
bara_borka
18. okt 2021

@macekovam ak mu odchádzajú vetry, ileus nemá...

evinqua
18. okt 2021

A to ma tak jednorazovo problém so stolicou? Ak to nie je psychického razu ze zadržiava tak to bude asi niečo z gastro oblasti, celiakia a podobne

macekovam
18. okt 2021

@bara_borka a kde si sa docitala ze vetry odchadzaju.. nikde to nepisala

autor
18. okt 2021

@evinqua bolo to prvý krát čo sa niečo také stalo. Aspoň o tom neviem, aby sa mu to stalo viackrát. 😕

Strana
z2