16 ročný puberťák "pristihnutý" rodičom
Ahojte, zvyknem vas len obcas citat, ale nakoniec potrebujem radu aj ja, teda mozno nie radu, lebo asi ste niktora neriesili nic podobne, ale aspon nazor, ako by ste sa zachovali.
Je tomu viac, ako mesiac, na konci jarnych prazdnin. Kvoli mojej praci sme sa so starsim synom vratili z lyzovacky o nieco skor, teda chcel ist so mnou aj on s tym, ze sa zacina citit chory.
Po skorom navrate prace ma doma cakalo dost netradicne "prekvapenie", syn bol zatvoreny v izbe, hudba, tak ma nepocul prichadzat. Vojdem teda k nemu bez zaklopania, skontrolovat maroda a najdem ho, nazvime to vo velmi intimnej situacii so svojim priatelom.
Vieme sice o synovej orientacii, ale "oficialne" ma len "dobreho kamarata" a tato tema je tabu, nechce sa o tom rozpravat.
Od toho okamihu je to zvlastne, zacal sa spravat inak, nechce velmi komunikovat, otec akoze o tom nevie, mladsi nechape, co sa deje a preco sa naraz vsetci spravame divne.
Neviem, co mam spravit, vtedy ma to velmi prekvapilo, zarazilo, mozno sokovalo, predsa len, mam ho stale za chapceka, aj ked je to uz chlap, ktory ma svoje potreby, ale teraz neviem, ako mam zacat komunikovat, predsa len, uz je odvtedy dlhy cas a uz treba nieco spravit. Ako by ste reagovali?
@fidka79 Myslím, že si si zle prečítala pôvodný príspevok. Luca_76 nepíše, že sa s ním ešte nikdy o téme sexu nerozprávali. Píše, že po tom incidente u nich doma viazne celková komunikácia a ona nevie, ako ju obnoviť, a chce so synom prebrať to, čo sa vlastne stalo - hovoriť o tej udalosti. Nie o sexe celkovo. Prečítala som si ten príspevok viackrát a a takto tomu rozumiem.
Takže myslím, že tvoje komentáre sú neopodstatnené, ten obraz, čo maľuješ, že sa s tým chlapcom nikdy o sexe nerozprával, to je nepodložené a si k tým rodičom nespravodlivá.
Ja súhlasím s tým, že treba rozmýšľať, že sexuálny život treba začať neskôr než v 16. Ale zas nemôžeš ignorovať fakt, že hormóny majú svoju moc a že pubertiaci nie sú zrelí dospelí plne schopní dokonale racionálneho, uvážlivého rozhodovania, sú to proste puberťáci a robia chyby, konajú impulzívne.
A k tvojmu chváleniu sa, aká si bola dlho ctnostná poctivka...to si si mala radšej nechať pre seba, lebo nejak nespomínaš, či si v tých takmer 20 bola vydatá alebo či to aspoň bolo s budúcim manželom. Nemusíš mi to hovoriť, nechcem to vedieť. len ťa upozorňujem, že na teba a tvoju dobrú výchovu by sa iní (ja nie) mohli pozerať rovnako pohoršene tak ako sa ty pozeráš na lucu_76. Keď súdiš, mysli na to, ako by mohli teba iní súdiť.
@clarissa musim ti napisat .... homosexualita neni ziadna novinka..... ta tu bola vzdy.... a napisem ti dalsu novinku🙂 dokonca homosexualita je aj u zvierat...... nenazvala by som to uchylkou.... mala by si si o tom aj nieco prestudovat kym nieco take napises..... ja nenan rada ked takto niekto skatulkuje..... ja rozdelujem len dobrych a zlych ludi.....
Porozpravala by som sa s nim o sexe,ale nezamerala by som sa na to,ze je gay,ale ze na sex v jeho veku je este skoro.ze laska nie je o tom hned vhupnut do postele,ale aj o spoznavani sa.mozes sa popytat na priatela,kto to je,ci je to dobry chlapec tak.proste si predstav,co by si sa pytala v pripade,ak by mal priatelku.obdivujem ta,ze si tak dobre prijala tento fakt.syn musi citit vasu oporu a tu mu das privetivim rozhovorom bez vycitiek.musite komunikovat
@clarissa tak by si sa musela naucit... nevravim ze by mi to bolo uplne jedno, jasne som napisala ze mi to nie je prijemne, nie je to moja salka caju... to je ale moj problem, ze si to ja musim v hlave "poupratovat" a privyknut sa na to. islo by mi v prvom rade o dieta s kym sa bude citit stastne. ked ma moj syn radsej joza ako anku co s tym ja narobim? nech mi daju cas predychat to, po malych duskoch to vstrebat a bude. vsetci zastancovia "tradicnej" rodiny pistia ako homosexuali nicia rodiny... kto nici rodinu viac? chlap ktory vie ze je na chlapov a slobodne sa rozhodne ze chce len chlapa alebo chlap dotlaceny do manzelstva kde splodi deti a nasledne sa "rachne" ako pubertak do nejakeho chlapa? hm?
@clarissa .....keby sa mi tak chcelo ako sa mi nechce tak by som ti odporucila par vedeckych vytlackov v ktorych sa o tejto teme dozvies viac.Aby si tu sedu videla lepsie.
Ale kedze sa mi naozaj nechce natahovat s niekym kto o tejto ,,zvratenosti"...vie len tolko aby mu to stacilo na alibizmus....tak ta len odporucim na moje vyssie prispevky.
Prajem vela stastia vo vychove tvojich deti 😉
Ja radsej nie..... bola by som sklamana.... 😀
@lyzzy nepotrebujem odborne vytlacky na to,aby som zmenila nazor ze mat syna homosexuala je mi vyslovene proti strsti...a ak mas chut si z niekoho robit posmesky aky je sprosty a blby,prosim bud taka laskava a preorientuj sa na niekoho ineho....mna nenahnevas ani neurazis,svedci to len o tvojej urovni...
Mat dieta homosexuala je urcite velmi neprijemne, nie preto ze to vadi rodine, ta to vacsinou spracuje a je v klude, ale ze okolie z toho robi halo a tvari sa pohorsene. Chcete pokojne zit ale oni si svoje poznamky a nazory neodpustia. Ani dobre rady ako ho prevychovat, vyliecit a podobne.
Keb to fungovalo, nie je v nasej casti sveta jediny homosexual.
Niekedy mam pocit ze voci rodine z ktorej jeden clen je vrah maju ludia viac pochopenia nez voci rodine kde dieta dostalo od prirody do vienka inu orientaciu.
pritom su len zamilovani do rovnakeho pohlavia. Inak sa chovaju ako vsetci ostatni ludia. Nie je medzi nimi viac nasilnosti, zakernosti ani dobroty nez medzi nami ostatnymi. Vo vsetkom sme si rovni. Len my ked uz mame slabost tak na opacne pohlavie a oni na rovnake. Jediny rozdiel. Je tak podstatny?
Mne sa celkom vidi rada dat najavo ze jeho orientacia vam nevadi, ze je to pre vas ok (ak doteraz to bolo len vo faze ze je to vase verejne tajomstvo, ale nikto z vas o tom otvorene nehovori). A navrhnut nech vas s kamosom zoznami. Ak chce.
A nechajte ho to spracovat.
Rozhodne vedomie ze ste s nim ok je dolezite pre pokoj v jeho dusi.
@moonlight1210 to si naozaj veľmi pekne napísala, vo všetkom s tebou súhlasím! 😉
@clarissa niekto nezvladne dieta s DS, autizmom, iny homosexuala.
Ale da sa povedat ze boh zvykne take deti dat hlavne ludom, ktori maju v sebe viac lasky nez my ostatni a teda take dieta bude u nich v bezpeci. Neodvrhnu ho ani mu to nedaju pocitit.
@moonlight1210 to by boli osady potom plne lasky
@clarissa ja nebudem akceptovat a basta...teraz ale uplne bez akejkolvek urazky... co takto trocha pokory? ved nemozes vediet s cim budes konfrontovana v buducnosti... ved t neni najhorsia vec ako dieta si akurat musi najst alternativny styl cesty zivotom, tot vsjo... tolko zlych veci sa deje na svete, choroby, tragedie, ludske nestastia... naco vyrabat dalsie? len preto ze sme prilis pysni priznat si, ze nase dieta nezapada do mainstreamoveho mustra? pycha predchadza pad, co das sa ti vrati... karma funguje.
@clarissa Ak budeš mať syna homosexuála, tak tvoj názor, že mať syna homosexuála je ti proti srsti ti bude málo platný. Asi tak platný, ako je ti proti srsti, že vonku prší. Pretože to neovplyvníš. Jedine že sa ho vzdáš a potom už nebudeš mať syna, tak by si to mohla ovplyvniť. A ani homoseuál neovplyvní svoje cítenie.
s p.s. totalne odbocujete od temy.Zakladatelka neriesi orientaciu ale nieco ine
Žienky, vy tam niekde v tom prvom príspevku vidíte, že luca_76 a jej manžel sa ešte nikdy so synom o intímnych veciach nerozprávali a až teraz s tým chcú začať? Lebo ja to tam nevidím.

Nečítala som všetky reakcie, len pár,, určite by som sa s ním nerozprávala priamo o tom,,,bude sa cítiť trápne a najmä keď je v takom veku,,ešte sa hľadá a orientáciu by som nebrala ako konečnú i keď ja s gaymi problém nemám,,,gay negay hlavne že je šťastný to je najdôležitejšie,,myslím, že stačí podať mu do ruky kľúč od izby, žmurknúť, pohladkať, pobozkať, povedať, že ho miluješ a je to vyriešené. Ruku na srdce,,koľkokrát si sa odvtedy úprimne naňho usmiala? Nedávaš mu pocítiť, že medzi vami niečo "stojí"? On si s tým ešte nevie poradiť, je mladý