icon

17 ročná dcéra a 30 ročný muž

kuzelna
31. aug 2013

moja dcera mala nedavno 17,mala priatela dlhsie,mozno aj 2roky,no nedavno som si vsimla,ze uz k nam nechodieva ako predtym,a ani ona k nim.ale zbadala som,ze castejsie ostava vonku dlho do noci,niekedy do 4hod.rana..na otazku kam a s kym chodieva povie len ze s babami.neverim jej.mam podozrenie,ze sa stretava s jednym muzom od nas s dediny,je slobodny,celkom pohladny,skoro vzdy sa pohybuje v spolocnosti dievcat.som mama a citim ze sa tajne stretavaju,raz som sa to pytala aj dcery,ale zatlkala,muz sa to zase pytal toho dotycneho,ale aj on ho vysmial,ze ako nam to mohlo napadnut.viem aky su muzi,take mlade hlupe naivne 17tky si daju lahko namutit hlavu od nich.neviem aky je on,nepozname sa az tak dobre.parkrat sme sa rozpravali este davnejsie,no mala som z neho dojem ze je taky don juan...poradte mi,ako na dceru.ona je taka drza,nebude sa o tom somnou bavit. dakujem za vsetky rady vopred.

janinah
31. aug 2013

no môžete sa na mňa hnevať,ale 14 či 15 ročná môže mať na vzťah vyvinuté telo,ale určite nie psychiku,všetko je o výchove ako sa dieťa v puberte správa.....a že niektorým tu nevadí veľký vekový rozdiel? ono je to inak,ak je to 30 žena a 45muž to sa stratí...a celkom inak,ak je to 50/zrelá žena/ a 65/starý muž/...a osobitná kapitola je hak a mladý organizmus..a potom sa vyplakáva,že žena má kdejakú gyn. problémy,prečo asi?

veverina
31. aug 2013

Ja som necitala ostatne prispevky..mna len zarazilo ze 17 rocna a do 4 do rana mimo domu ??? Pana beka...ja som asi z inej planety

anatalia77
31. aug 2013

@timeab poznám prípad,keď si to rodičia odpykali ☹ veď dcéra len sexovala,nič sa nedeje...

niikoletka
31. aug 2013

@cherry1981 ja dieťa nemám. Mám 18 rokov. A možno si poviete čo taká mladá vie o živote a práve to, že z týchto žien toho viem asi najviac o tom čo robia vaše deti. Lebo ja som sa nedávno ešte pohybovala medzi mladými babami, ktoré mi rozprávali veci čo rodičom nikdy nepovedia. Ja vidím čo robia za vašimi chrbtami, ja vidím ako sa im postupne mení charakter vekom..
A môžem povedať, že tieto deti, ktorým sa všetko zakazuje bývajú najhoršie. Tým že jej zakážete si vodiť domov priateľa len vytvoríte priepasť medzi vami. Lebo keď niekoho spozná tak jej bude srdečne jedno aký názor má na to maminka a tým, že vie že by ste s tým nesúhlasila vám o ňom ani nepovie.. a to si ani neviete predstaviť ako vie taký vzťah mladému dievčaťu zasiahnuť do života.. Potom sa čudujeme prečo rastie počet pokusov o samovraždy dospievajúcich - no presne pre toto. Lebo pokiaľ deti nedržíte zavreté v krabici denne sa stretávajú s rôznymi nástrahami s ktorými napríklad niekedy aj potrebujú pomoc, ale vedia že rodičia by im za to vymlátili dušu z tela alebo ich vyhodili z domu alebo čo (takto vážne uvažujeme) a nechajú si to pre seba.. No a potom keď to sami nevedia zvládnuť sa hádžu pod vlaky. Toto je už naozaj najhorší scenár ale bohužiaľ veľmi častý! Netreba pred tým zatvárať oči.
Mňa veľmi znechutil váš prístup k svojej dcére. Absolútne žiadny rešpekt nič.. Musíte si uvedomiť, že vaša dcéra je tak ako vy živá bytosť s citmi, ktoré kvôli vám nevypne. Keď bude chcieť s niekým byť bude s ním a keď bude chcieť začať so sexom začne s ním. Vy ste tu na to aby ste ju viedla k dobrému, pomáhala jej a radila s rôznymi vecami. Aby ste tu bola pre ňu keď bude potrebovať, nie na to aby ste sa snažila vyhnúť prirodzenému chodu života. Možno niekoho stretne teraz možno za 10 rokov to neviete. Ale keď to príde máte tu byť a nie jej to zakazovať..
Mimochodom ja som so svojim priateľom tiež od 15tich, už je to 4tý rok čo spolu ťaháme a keby mi to mama znepríjemňovala neodpustila by som jej to...

No súhlasím s jednou vecou z vašich príspevkov. Možno sa mojim rovesníkom nebude páčiť čo napíšem ale aj tak. NEPÚŠŤAJTE SVOJE DETI NA NOC VON! V žiadnom prípade! Nikdy nikdy nikdy nikdy nikdy! A už vôbec nie pravidelne.. Ani keď vám budú hovoriť, že budú spať u kamarátky/kamaráta, že idú neviem kam, že tam budú niekoho rodičia.. Nepúšťajte ich kým si to neoveríte.. To je najväčšia chyba akú možete spraviť.. možno mi neveria niektoré, ale je ľahké sa presvedčiť o tom.. zoberte kamošku a choďte v piatok alebo sobotu do nejakého klubu/krčmy/podniku.. Spadnú vám sánky keď uvidíte nafetované, opité, dofajčené 13ročné dievčatá ktoré sa tam olizujú za jeden večer s 10timi. A to nie sú nejaké socky, to sú deti s normálnych rodín, ktoré boli vychovávané a vedené k normálnemu slušnému životu, ale v noci v meste to proste takto dopadá..Vážne to teraz tak skoro všade vyzerá na to pozor, ešte raz NEPÚŠŤAJTE NA NOC SVOJE DETI VON. Ja vyzerám asi strašne hlúpo ale ja nechápem ako niektorí rodičia môžu dovoliť svojim deťom každý piatok ponocovať niekde... ja som nikdy tak nechodila a necítim sa o nič ochudobnená naopak som rada, že som sa nenechala strhnúť takými extrémami a keď idem v piatok/sobotu po meste chce sa mi plakať..

katecameron
31. aug 2013

dost narocne radit kedze ja mam este malu dceru ale ked je ten chlap don chuan tak by som svojej dcere nieco povypravala o pohlavnych chorobach ukaz jej internet fotky tychto svinstiev a ako je HPV a pripomej jej ze takyto stary cap ktoremu uz presli cez postel xy zien nosí v nohaviciachuz len taketo potvory 😅 -mozno zaberie alebo neviem ci uz nieje neskoro

doty1
31. aug 2013

ja mám 4-ročnú dcéru a po 39-tke. Takže mudrovať nejdem 🙂 Zaujali ma dve veci: v 17-tich je už asi celkom v pohode, keď sa riešia prvé lásky (samozrejme, že osudové 🙂 ) ale v 17-tich byť von do rána do 4-tej - to je pre mňa tuhá káva, takže ja by som toto asi zarazila bez výnimiek. A potom už len rozprávať a rozprávať a možno si aj priznať, že nie sme dokonalí.
A druhá vec, v niektorom príspevku sa riešil vekový rozdiel systémom pozri sa na svojho otca. Nuž, nik si svojich rodičov nevyberá, poznám ženu, ktorá má 28 a jej otec 78, a jej láska a úcta k otcovi, to je niečo čo sa ťažko opisuje. Ak by mne povedala toto moja mama, tak neviem koho by som si prestala najskôr vážiť - či ju (lebo to považujem za niečo ako aha, pozri ako som dopadla ja, ako zle som si vybrala, ako musím teraz za to trpieť,...) alebo jeho (samozrejme, že by som bola asi dosť ovplyvnená názorom matky).

sssimi
31. aug 2013

Ahojky. Neviem sa síce vžiť do tvojej situácie, ale ja som bola v podobnej ako tvoja dcéra (ak teda má niečo s tým 30 ročným). Ja som mala 15, môj vtedy ešte priateľ 23. Mamču skoro kleplo, keď som jej povedala s kým sa stretávam a to sme spolu ešte nič nemali. Stretávali sme sa asi 5 mesiacov a potom som dostala ultimátum doniesť ho predstaviť. Asi týždeň na to sme spolu začali chodiť. Teraz sme manželia a máme spolu dve deti. Brali sme sa z lásky, nie že by sme museli, takže aj väčší vekový rozdiel nemusí byť zlý. Na a aj keď to nerieši tvoju situáciu, tak by si tomu možno mala nechať volnejší priebeh. Komunikácia s puberťáčkou musí byť ozaj "zaujímavá". Asi by som jej len kúpila pár balíčkov šprciek a nechala jej ich v izbe, poprípade aj s vytlačeným zoznamom a popisom chorôb, ktoré môže bez nej chytiť.

tinus7
31. aug 2013

ahoj, ja som sama bola v podobnej situacii, ked som mala 17 rokov, zalubila som sa vtedy do 33 rocneho muza. Musim povedat, ze moja mamina sa vtedy zachovala vyborne aj ked s odtupom casu si uvedomujem, ze to pre nu nebolo jednoduche. Chcela priatela spoznat, tak ho pozvala k nam na obed. Ked zistila, ze je v pohode vobec nam vo vztahu nebranila. Skor riesila veci ako antikoncepcia a tak. Takze ja by som tvojej dcere urcite nic nezakazovala, skor by som sa jej snazila vysvetlit ze mas pocit ze sa s niekym stretava a ze ak je to pravda rada by si sa s nim zoznamila a trochu ho spoznala. Mozno navrhni dcere aby ona rozhodla ako, kedy a kde sa mozte vsetci stretnut. Ved ako mama mas na to pravo a to by mala tvoja dcera pochopit. Drzim palce. Inak ten vekovy rozdiel nie je podla velky. Drzim palce 🙂

laksmi
31. aug 2013

@anatalia77 ale tu sa nebavime o zakonoch a paragrafoch atd....to je uz na inu temu!

cukor
31. aug 2013

...čo robí 17 ročné dievča vonku o 4 ráno?????

anatalia77
31. aug 2013

@laksmi bolo to napísané ako reakcia na to,že sexovať tak mladá je normálne.Nie,nieje.

anett98
31. aug 2013

@cukor no ja som chodila bežne vonku do 4-5tej ráno v 17tich...napr. na diskotéky....rodičia mi verili a ja som sa snažila ich nesklamať...fakt neviem čo je na tom divné...

evinaz
31. aug 2013

@kuzelna Ahoj. Čítala som len pár predchádzajúcich príspevkov... ale to je jedno, napíšem vlastnú skúsenosť...: Mala som 16, keď som sa bezhlavo zamilovala do 23 ročného chlapa (ku mne sa absolútne nehodiaceho...). Mamina sa mi to snažila všemožne vyhovoriť, prosila, plakala, kričala.... So mnou samozrejme ani nehlo. Bola som zamilovaná po uši, a jej názory mi boli ÚPLNE ukradnuté. Cítila som sa pri ňom ako v nebi. Čas plynul a môj vzťah s mamou sa naštrbil tak, že sa pomaly celý zrútil... Mala som však tvrdú výchovu a aj napriek mojej prebiehajúcej puberte som maminu poslúchať musela - u mňa nehrozilo, aby som bola von do noci. Do desiatej von a potom domov! Bez výnimky! Diskotéka? Dobre, ale posledným autobusom (22:11 hod) domov! Bez výnimky. Nemohla som to predýchať a v duchu som na mamu nadávala a hrešila! ☹ Teraz som jej za to nesmierne vďačná... Od srdu som sa raz zbalilla a odišla na leto do zahraničia. Tam sa mi (mala som už 20 !! rokov) otvorili oči a zistila som, že dotyčný by ma priviedol akurát tak na psychiatriu... Bol majetnícky, žiarlivý, až agresívny... 😖
So sklopenými ušami som sa vrátila domov a musela som uznať, že mamine názory boli pravdivé do bodky...
Moje poučenie hovorí - čím viac budeš dieťaťu brániť a zakazovať, tým viac sa bude snažiť ti dokázať, že má pravdu. Aj keď ty ako matka cítiš, čo je dobré a čo nie, nechaj to na ňu. Až na tie prehýrené noci - OKAMŽITE TO STOPNI!
Ešte sa vyjadrím k veku - medzi dcérou a jej "fešákom" je 13-ročný rozdiel... Ja som si našla muža staršieho o 14 rokov, sme manželia už 5 rokov a máme dve deti. Za živý svet by som si ho nedala a mladšieho by som nechcela ani za nič. Takže vekový rozdiel nerieš. Niekto je stavaný na mladších, niekto na starších, je to ovplyvnené mnohými faktormi...

pasteleria
31. aug 2013

moj muz je o desat rokov starsi, no ale fyzicky a psychicky 😀 vyzera odo mna o desat rokov mladsi 😀
no ale 17-tka a 30-rocny don juan skonci pre nu najskor asi trpkym sklamanim, tak asi by som jej dala kurz sex. vychovy a kupila antikoncepciu, aby pre nu trpke sklamanie neskoncilo dvojnasobne tazko ☹

louvre
31. aug 2013

@cherry1981 Napisem ti nieco z vlastnej skusenosti. Mala som prisnu vychovu. Este aj ako 19 rocna som musela byt najneskor o 20,00 doma. Moji rodicia tiez nechceli ani pocut o frajeroch v 15-16 rokoch. Ale aj tak som ich mala! Vodili sme sa za rucicky a bozkavali sa v parkoch na lavickach . Stretavali sme sa tajne po skole, alebo pred kruzkami alebo jednoducho v case ked mne uz skoncila skola ale rodicia boli este v praci. Niekedy som nejake tie kruzky aj uplne vynechala a labzovala s frajerom po nabrezi. Nasi ani nevedeli kde som a s kym. Mysleli si ze na kruzku alebo v skole a pod. Niekedy som mala aj tu drzost dotiahnut kamarata do bytu, len bolo dolezite aby vypadol skor ako sa nasi vratia. Prvy krat som s chlapcom spala az v 19 stke. Aj to som si vymyslela nejaku tu loz ako sa dostat na noc z domu. Moja dcera bude o chvilu v puberte ale urobim vsetko preto, aby sa nebala so mou hovorit o svojich kamarotoch a budem celkom rada ked sa budu aspon obcas stretavat u nas doma. Vzdy lepsie ako v nejakych zafajcenych podnikoch. Prilisne obmedzenia casto dieta donutia klamat. Budem sa snazit pamatat na jeden vyrok: "Detom treba dat lasku a kridla"

zuzanamatko
31. aug 2013

@kuzelna medzi mnou a mojim manželom je ten istý vekový rozdiel a sme už skoro 10 rokov manželia a máme dve deti.

cukor
31. aug 2013

@anett98 ...no je to divné....

anett98
31. aug 2013

@cukor a čo je na tom divné? nerozumiem...

kikina84
31. aug 2013

@kuzelna treba povysvetlovat vsetko o sexe ,antikoncepcii,kondmoch a podobne.Ked je zamilovana moc s tym neurobis,navyse uz bude mat 18 rokov o rok,v tomto veku je uz viac menej rarita,ked je dievca panna..Navyse je to starsi chlap,ona mlada naivna este predpokladam,takze treba ju pripravit na mozne sklamanie..

avotalip
31. aug 2013

ked som mala 19-násť našla som si priateľa ktorý mal 35. po dvoch rokoch chodenia sme sa vzali a teraz čakáme už tretie dieťatko. a sme veľmi šťastný. sme spolu už skoro 5 rokov, a verím že nám to vydrží. ten vekový rozdiel je v pohode. Moja mama to brala veľmi ťažko.... zakazovala mi ale nepomohlo🙂 a teraz je rada akého ma dobrého zaťka. Pokial to myslia vážne, majú sa ozaj radi, nejde im len o sex a on je v pohode... tak potom by som to neriešila. len tie ponocovania 🙂 tie by som zatrhla 🙂

mamainprogress
31. aug 2013

@matozazzo nedosla som dalej nez po tvoju reakciu a neda mi nereagovat, toto je jedna z najskaredsich veci ake som od dcery na rodica pocula, z tvojich reci mi vyplyva ze otca mate obidve s mamou za jedno velke stare nic. Precitaj si svoj prispevok este raz a uvedom si kto ti dal zivot. Ale chapem ze nemas respekt, matka s takymito recami ta k nemu nepriviedla. Och keby si to ocko precital asi by mu slza vypadla.

natas4
31. aug 2013

@kuzelna ak tvoja dcera sa chce stretavat s tym 30 rocnym tak jej v tom nezabranis...ale v prvom rade by si sa mala zamysliet nad tym, ze ci je OK aby 17 rocna mlada zena bola do 4 hod.rannej vonku..mna to sokovalo 😲 😲 mozu sa jej stat ovela horsie veci ako to, ze sa stretava s 30 rocnym muzom 😔 na tvojom mieste by som skusila spoznat toho muza, aky je a potom by som sa skusila porozpravat s dcerou....ale zakazmi nic nedosiahnes

mariuskaa
31. aug 2013

Moj názor je dost ovplyvnený krajinou kde žijem (dopredu hovorím, aby som vas nešokla) ale 14 rocna baba a 26 ročný alebo 30 ročný chlap to je u mna hranica s pedofiliou. Vravim hranica. Vyjadrujem sa opatrne nechcem sa nikoho dotknúť. To vo väčšine aj amerických štátoch trestný čin a basa. Ide oto kde tento rozdiel je ako sa to posúva. (Tu sa trestá ak aj ma jeden z partnerov pod 18 a druhy nad 21 to je samozrejme blbosť. Alebo 18 a 15) ked ma žena 60 a muz 80 tam to už samozrejme necítite. Ae dieťa a dospelý chlap? Niekto v 30 už je zrely na hľadanie si zázemie a rodiny, perspektívne vzťah. 14 alebo 17 rovná mu čo ponúkne? O čo tomu mužovi ide? Zábava a hranie! Choré.
Sama mám manžela ktorý je o 17 rokov starší ale mala som 25 Ked sme sa zoznamili. Kebyze mám 14 a on 31 wow. Topredsa je o Niecom inom. Ale mne by sa to stať nemohlo. Bola som dost prísne vychovavana. Nehrozilo aby som sa flakala ponociach, mama mala kontrolu kde sme čo robíme kedy prídeme domov aj to prehanala aj som bola nešťastná pubertacka ked ja som nemohla a ostatní áno. Ale som jej vdacna. A dokonca aj po 20 ked už som mohla a aj som sa dostala na nejakú párty kde boli drogy a sex. Bola som dobre dievča. V podobnom duchu (aj ked voľnejšie) vychovávam svoje dieťa.
Porozpravala by som sa s dcérou na tému o co tomu 30 ročnému podľa nej ide. Ze on by už mal chcieť rodinu a ženu a ze buď je nnevyzrely alebo chce len zábavu.

iviatko
31. aug 2013

nechapem, co riesis, je normalne, ze mlade baby pritahuju skor starsi muzi a starsie zas ti mladsi 🙂 a to, ze ma 17 a beha si von s kym chce a dokedy chce je uz asi tvoja vychova 🙂

paprikacervena
31. aug 2013

@cukor tiez nerozumiem, co je na tom divne... moja mama mala pravidlo- nech sa vratim vecer alebo az rano za svetla a s cerstvym pecivom na ranajky. Ked sa chcem ist bavit, nech idem, ale potom poriadne...
@kuzelna uvazovala si, ze by ti dcera hovorila pravdu a s tym chalanom fakt nic nemala? Ak sa rozisla s prvou laskou, chodi s babami po diskotekach (zabuda a dohana2 roky), mohli sa s don juanom stretnut, bavit, ale to nemusi vobec nic znamenat...
Na tvojom mieste by som jej iba povedala, co si napisala tu- co ti hovori tvoj zensky instinkt + bojis sa o nu. Ak su spolu, nech ho privedie, rada ho spoznas. Este, ak teda tvrdi, ze chodi s babami, nech privedie domov tie, pokial ich nepoznas.
Neocakavaj od nej hned nejaku reakciu, daj tomu cas. Ak sa aj do don juana zamilovala a zlomi si srdiecko, bud rada, ze teraz a nie ked bude starsia...

ladislavfako
31. aug 2013

@natas4 sveta pravda co ste teraz napisali zobrali ste mi slova z ust

iviatko
31. aug 2013

@paprikacervena ta moja mi zas : drogy sex a alkohol zakazovala..., ked som mala 18 a sla som na disco, tak to uz len na tie drogy zuzila :D

paprikacervena
31. aug 2013

Mne nic zakazovat nemuseli, verili mi!
A svojej vychove....

mariuskaa
31. aug 2013

@paprikacervena zaujímavý názor. Nie ze sa s ním ztotoznujem alebo som proti. Ale veľmi ma zaujalo ako si bola vychovavana, určite bohemsky a independent. Ze bud sa vrát večer alebo až ráno s čerstvý pecivom. 🙂 To by sa mne ako teenagerke určite páčilo. To znamená ze rodičia ťa brali ako múdru dospelacku s rozumom a preto ze ti dali voľnosť si ich ani nesklamala. To je tiez spôsob výchovy. 😉

Co som este zabudla. Na druhu stranu spoluziacky na strednej išli cez veľkú prestávku do radu k umyvadlu (rovno v triede pred všetkými, nie na wc) aby si zapili HAK a zmurkali na seba. Bol to každodenný veľkolepý ritual. 😀

mariuskaa
31. aug 2013

@niikoletka veľké lajk (like) 😝