icon

2 písomky za jednu hodinu

konik2222
11. jún 2023

Ahojte priatelia🙂 chcela by som sa spýtať či môže učiteľ dať písať 2pisomky za jednu vyučovaciu hodinu:( na internete som bohužiaľ nič o tom nenašla tak snáď niekto sa tu nájde a napíše mi svoj názor

zuzinka888
11. jún 2023

Tak hodina je v rezii danej pani ucitelky. Co si pamatam tak bezne skusala na hodine a ked si nevedela dat rady tak buchla este aj pisomku.

deti95060810
11. jún 2023

@zuzinka888 tak skúšanie a písomka nie je jedno a to isté...
ale poznám aj ja zo svojich šk. čias....učiteľka si nevedela dať rady s deťmi - bachla písomku.

kabinka11
11. jún 2023

@konik2222 Aký to má zmysel? U nás niekedy učiteľka dá 2 známky za 1 písomku. Ale 2 písomky nepísali nikdy.

vkatush
11. jún 2023

@konik2222 môže. Nemôže dať ak majú veľkú nejakú koncoročnú alebo akú, pretože tie sú zväčša na celú hodinu (aj keby dopísali skôr, mali by mať na 30-45 minút, tak nemôže dať ešte ďalšiu).

Ak ide o nejaké malé, napr jedna opakovanie starého učiva a druhá nového, alebo jedna z jazyka na slovíčka a druhá na gramatiku, tak okey.

Alebo ak normálna písomka a druhá náhradná, ak niekto minule nebol a nepísal, potrebuje nech to dopíše...

Záleží na okolnostiach...

konik2222
autor
11. jún 2023

@vkatush jedna písomka s chémie 10minutovka a druha s fyziky

vkatush
11. jún 2023

@konik2222 ale to sú 2 rôzne predmety. Takže veľmi nechápem.

Môže byť, že na normálnej napr fyzike dal učiteľ písomku a zároveň ich učí aj chémiu a potreboval s nimi dopísať nejakú písomku, čo nestihli na hodine chémie. Samozrejme, vtedy musím oznámiť a sa s nimi na tom dohodnúť.

oonnaganamakusai
Odpoveď bola odstránená
deti95060810
11. jún 2023

@konik2222 to máš dva predmety - rôzne...
v takom prípade môže.
som myslela na tej istej hodine - napr. chémii

sissy27
11. jún 2023

@konik2222 a aky je problem? Otazky boli z uciva, ktore este nepreberali? Alebo dietatko ma pocit, ze ucit sa treba len na pisomku a este aj ta ma byt ohlasena dva tyzdne vopred a idealne aj s otazkami?
Ucitel si moze vedomosti z prebrateho uciva overit kedykolvek, ci uz skusanim alebo pisomkou. Keby mal jednu pisomku a jednu odpoved, tiez by bolo zle?

deti95060810
11. jún 2023

naša pani učiteĺka dáva písomky z fyziky aj ma konci hodiny. vysvetlí nové učivo a dáva písomku - na tej istej hodine...
ako to známkuje som sa akosi od dcéry nedozvedela, ale vraj aby videla čo si žiaci zapamätali....

euka210
11. jún 2023

@konik2222 moj syn mava pisomku a z nej 2 znamky, lebo ma 2 casti.
Ale logicky nema preco dat ucitel 2 pisomky...bud je to vacsia z tematickeho celku alebo bleskovka z posledneho uciva.
Ale napr.z takej Anj si to viem predstavit...jedna zo slovicok, druha gramatika...v tom nevidim problem.

euka210
11. jún 2023

@deti95060810 u mojho tak dava z Anj nove slovicka z hodiny...ale znamkovanie je dobrovolne.

euka210
11. jún 2023

@konik2222 tak co potom riesis, ked su to 2 predmety???
Za mojich cias pred 25r to bolo takto...5min.z posledneho uciva moze byt na kazdej jednej hodine a velke ohlasene pisomky z tematickeho celku mohli byt dve za jeden den...tak sa nam vedel potom naskladat krasny pisomkovy tyzden 🤷‍♀️

vkatush
11. jún 2023

@euka210 presne. My na gymku jeden deň 6-7 predmetov a z toho na 4 písomky. Dobre že na telesnej nám nedali niečo písať 😂 a jedine ak boli veľké celohodinové, tak sme tých milších učiteľov vedeli ukecať a preložiť na iný deň.

marlent
11. jún 2023

Ja si nepamätám ze by sa moja mama bola bývala pozastavovala nad tým koľko mame písomiek.
A keď som fnukala ze koľko učenia mam vždy mi povedala ze som sa mala učiť priebežne.
A áno mávali sme aj 2 na rovnakej hodine.
5 minútovka napr slovíčka a druha časť gramatika

zuzinka888
11. jún 2023

@vkatush tak mozno to myslela tak, ze ucitelka ucila oba predmety a obe pisomky vybavila na 1 hodine

vkatush
11. jún 2023

@zuzinka888 aj to môže, len o tom musí dopredu informovať žiakov. To je asi jediný problém, čo by som videla, ak im to nepovedala dopredu, že na jednom predmete si napíšu písomku z druhého, ktorý majú napr v iný deň.

konik2222
autor
11. jún 2023

@zuzinka888 Ano tak to je

konik2222
autor
11. jún 2023

@vkatush no len majú písať aj s chémie aj s fyziky jeden deň na jednej vyučovaciej hodine príde mi to trošku uletene

vkatush
11. jún 2023

@konik2222
je 11.6. Do ani nie 2 týždňov musia mať zaokrúhlené známky. Pri dotácií fyziky a chémie to sú 2 hodiny, čo ešte budú mať.
Keď to potrebujú napísať, tak to potrebujú. Je super, že učiteľka im dá vedieť dopredu, dohodnú sa a napíšu. 2 písomky sú nič a nič neobvyklé (nie vždy bežné, ale ani nie neobvyklé). A aj to,.že na jednej hodine. Navyše aby to stihli, budú to len malé písomky.

Učiteľka má nárok aj na náhradu hodín po vyučovaní (ak im odpadali často hodiny, chýbali na veľa pisomkach, miesto vyučovania koncoročné výlety, a podobne). Nech sú radi, že nemusia ostávať po 6. Alebo 7. Hodine poobede písať.

Ja by som bola ešte rada, na strane tých žiakov, že im aspoň takto vyjde učiteľka v ústrety.

konik2222
autor
11. jún 2023

@vkatush no len to že na Edupage učiteľka nič nedala a dieťa sa mi nestihlo naučiť aj to aj to a teraz mi dieťa nechce ísť do školy lebo učiteľa je prísna a nadáva keď je niekto nepripravený dodávam dcéra chýbala dva týždne kvôli tomu že bola chorá

zabinkalenka
11. jún 2023

@konik2222 ja si pamatam ako nam raz na ZS dala triedna 3 pisomky z dejepisu na jednej hodine. 1. sv. vojnu, 2.sv. vojnu a novu latku. Z kazdej temy niekolko samostatnych otazok na osobitny papier a 3 znamky.

vkatush
11. jún 2023

@konik2222 ak nebola 2 týždne v škole (ešte ani v piatok nebola), vie sa ospravedlniť a dohodnúť sa s učiteľkou. A napíše si to iný deň (to už pravdepodobne po vyučovaní alebo cez veľkú prestávku, lebo však aby to aj učiteľka stíhala - nie že sa bude dcéra sťažovať, že musí ostať po škole. To je dobrá vôľa učiteľky ostať dlhšie a písať písomku so žiačkou, ktorá chýbala).

A aj keď to nebolo na edu, to dieťa o tom vie. Vie, že sa mala učiť. Na jej mieste sa učím, zase za 2 týždne z fyziky a chémie toho veľa nemohli prebrať (podľa dotácie ak si pamätám, to je jedna hodina na týždeň). Internet funguje, poznámky si vie zohnať, čo nechápe pozrieť si na nete, častokrát sú tam lepšie vysvetlenia ako dá učiteľ, ty jej vysvetliť alebo opýtať sa spolužiakov. ak ani tak nechápe, ísť za učiteľkou, či jej to nevysvetlí a tak napísať písomku, kedy učiteľka bude mať čas.

ivka225
12. jún 2023

Samozrejme ze moze. Ak si dobre pripravena, nemalo by ti prekazat ani 5 pisomiek za hodinu.

marlent
12. jún 2023

@konik2222 tvoja dcéra sa vyhovára a ty ju v tom podporuješ.
Nestihla? Ako nestihla? Veď bola 2t doma. Vykaslala sa na to.
Zaujímavé že ako decka sme fungovali aj bez edupage. Určite ma minimálne 3 kontakty na spolužiakov.

ivett1
12. jún 2023

@konik2222 nášho syna učí chémiu a fyziku tá istá učiteľka a už sa im stalo, že im dala dve písomky - testy na jednej hodine ...boli to cca 15 min. testy, tak to sa dalo...
ak boli deti choré, ospravedlnila som ich z písomky...som z tých rodičov, ktorí choré deti nenutia učiť sa...ak im je lepšie a samé sa chcú učiť, ok...ale na písomkách ich učitelia vždy ospravedlnili...

zuzana76
12. jún 2023

@konik2222 tak napis pisomne ospravedlnenie ty, ked dcera nie je dostatocne pripravena

dve pisomky som vynimocne dala, z dvoch mega kratkych lekcii, odpadlo nam vela hodin a nebolo kedy, ziaci o tom vedeli, zopakovali sme, na edupage pisem po kazdej hodine, co sa preberalo a co je na DU, preco riesis, co moze a nemoze ucitelka? ved aj ked napise za jednu hodinu dve pisomky, ta hodina ma stale len 45 minut, teda logicky, akoby to bol jeden test. A pokial v ten den nepisali dalsi celohodinovy test, tak moze.

zuzana76
12. jún 2023

@marlent presne tak, dnes uz deticky nic nemozu, lebo by ich hlavicka bolela nebodaj, od tolkeho rozmyslania

nikdenikto
12. jún 2023

Ja sa nečudujem, že učiteľky utekajú...rodičom začalo preskakovať 🙈 si predstav že máš dieťa v dobe bez Edupage, horor 😂😂😂