9. ročník: Diskusie a rady pre študentov
@zdena1990 vytvoriť 10 viet- prečo mam rad slovenčinu?
My sme mali tiež také blbosti ... Prečo by malo byť viac hodín informatiky ... A prečo sa volá grapefruit grapefruit ..😁 na internete pohladajte aj my sme to hľadali .. mala to byť úvaha .. potom sme to nejako dali dokopy...
Slovenčina je mojím jazykom identity, pretože som Slovák/Slovenka.
Milujem krásu slovenského jazyka a jeho schopnosť presne vyjadriť moje myšlienky.
Slovenčina mi otvára dvere k bohatej slovenskej literatúre a kultúre, čo je pre mňa nevyčerpateľný zdroj inšpirácie.
Učenie sa slovenčiny mi umožňuje hlbšie porozumieť mojej rodnej krajine a jej pestrým tradíciám.
Slovenčina pre mňa nie je len jazykom, ale spôsobom, ako sa pripájať k svojej komunite a vyjadrovať svoje pocity.
Čím viac sa učím slovenčinu, tým viac si uvedomujem jej bohatstvo a rôznorodosť.
Vyhovuje mi výzva, ktorú predstavuje gramatická zložitosť slovenčiny, a radosť, ktorú cítim pri zdokonaľovaní svojich jazykových schopností.
Slovenčina mi umožňuje komunikovať s mojimi blízkymi v ich materinskom jazyku, čo vytvára silné rodinné väzby.
Rád/rada by som prenášal(a) svoje vedomosti o slovenčine na ďalšie generácie, aby sme si zachovali náš jazykový dedičstvo.
Slovenčina nie je len nástrojom komunikácie, ale aj zvláštnym spôsobom, ako vyjadriť svoju lásku k rodnej krajine a jej kultúre.

Čo potrebujete?