icon

Aká je správna odpoveď v otázke 27 na monitore 2025?

dqqq
19. mar 2025

Prosím vás v otázke 27 co by ste označili? Na internete som našla ze správna odpoveď je a. Ale na edupage nám učiteľ posiela správne odpovede a on dal odpoveď b. Neviem mne viec pasuje a.

Aká je správna odpoveď v otázke 27 na monitore 2025?
dqqq
autor
19. mar 2025
nicoletta98
19. mar 2025

A

ktobytobolpovedal
19. mar 2025

A

anonymnamamicka
19. mar 2025

A určite

13uzivatelka11
Autor odpoveď zmazal
ktobytobolpovedal
19. mar 2025

@13uzivatelka11 ale prvych dvoch versov je v zadani

pietra
19. mar 2025

možnosť A

@13uzivatelka11 aj tu sa ukáže čítanie s porozumením - prvých dvoch veršov, nie celého textu

anonymnamamicka
19. mar 2025

@13uzivatelka11 áno to by platilo lenže len prvé 2 verše, tam priamo potom píše že ostane prostý aj keď stretne kráľa

13uzivatelka11
19. mar 2025

@ktobytobolpovedal
@pietra
@anonymnamamicka no nečítala som poriadne zadanie, keďže sa mi to cele zle čítalo, nemusíte mi to teraz všetky písať 😀

lindous
19. mar 2025

Ak si našla na nete A (ktoré aj mne viac sedí), myslím, že to bude A... ak učiteľ prepisoval riešenie, stane sa, že sa pomýli, pozrie zlý riadok, inú úlohu, hocičo 😅

mimi408
19. mar 2025

@dqqq mne tam práveže A nesedí.. Sedí mi tam B. Ale pozerám ze som jedina 🙉🙉

anonymnamamicka
19. mar 2025

@13uzivatelka11 prepáč, rovno som písala dole, neprečítala som odpovede vyššie

dadis
19. mar 2025

A

petulda333
19. mar 2025

A

lusesita2
19. mar 2025

@dqqq vo forme A je to b) a vo forme A je to b)

bleelka
19. mar 2025

Podľa mňa A, ale dcéra mi tvrdí, že B. Bola A forma.

dqqq
autor
19. mar 2025

@bleelka ja som bola forma B

bleelka
19. mar 2025

@dqqq ten screenshot je z B formy teda? Ono tie otázky boli poprehadzovane, ale žeby aj odpovede?

dqqq
autor
19. mar 2025

@bleelka áno je z B formy. Áno otázky sú poprechadzovane a aj odpovede sú inak

marianarem
19. mar 2025

@dqqq Mne tam sedi A, ale podla mna by vobec nemala byt takato otazka v teste. V poezii kazdy vidi nieco svoje.

deedol
19. mar 2025

A. Mohol si ucitel pomylit testy a/b. Stava sa

liv1
19. mar 2025

@mimi408 absolutne nie B, zaujimalo by ma co v tych dvoch versoch vidis v odpovedi B ☺️.

maros88
19. mar 2025

pozrite neoficialne odpovede na zones.sk aj s testami
https://monitor9.zones.sk/testovanie9/

pani ucitelka povedala, ze tie vysledky su na 99% spravne.
SJL: https://www.zones.sk/studentske-prace/gramatika...
MAT: https://www.zones.sk/studentske-prace/matematik...

mimi408
20. mar 2025

@liv1 Tak ja som sa na to pozrela tak, ze to, aby si niekto dokázal zachovať hrdosť medzi ľuďmi a byť prostý, pokorny aj pred kráľom potrebuje byť uvedomely a rozhladeny, vyrovnany.. Väčšinou skúseni ľudia sú taki...chápeš proste niekto kto si je sám sebou istý a rozumie, pozna život... To je odpoveď B. Kdezto odpoveď A, keď je niekto sam sebou, neznamena automaticky ze je správny, ze rozumie životu.. Aj manipulátor je predsa sam sebou už keď zájdem do krajnosti.. Ale asi sa nad tým zamýšľam príliš filozofický 🙉

liv1
20. mar 2025

@mimi408 hm. Tak len nie je tam napisane hrdost medzi ludmi, ale zachoval si hrdost v dave. To znamena, ze ostal sam sebou aj ked dav ma iny nazor, iny smer. Casto to byva tazke, vela ludi ide s davom aj ked si myslia nieco ine, neprejavia sa, neprejavia to comu veria, co si myslia. A druha veta, prosty - moze mat vyznam aj prirodzeny, to je opat ako sam sebou. Takto to vidim na 🙂. Ale zaujimalo ma ako sa na to pozeras ty tak dakujem za odpoved ;)

mimi408
20. mar 2025

@liv1 ano áno to je taky prvotný pohľad.. Ale aj tak si stojím za tým ze mat uvedené vlastnosti tých dvoch veršov predpokladá niečo "viac" ako len byt sam sebou.. Ale chápem úplne ako to myslíš, dáva to zmysel 💪