icon

Aké sú podmienky prijatia na osemročné bilingválne gymnázium?

18. jan 2025

Prosím viete sa vyjadriť, z ktorého ročníka ZŠ sa chodí na osemročné gymnázium?
A má niekto skúsenosti s bilingválnym? Na akej jazykovej úrovni musí dieťa byť, pokiaľ chce ísť zo ZŠ na 8rocne bilingválne gymnázium?
Ďakujem

Strana
z2
doriiis
18. jan 2025

Úplne logicky sa ide z 5.teho rocnika

patka06
18. jan 2025

Na OG sa prijímačky robia v 5.ročníku, Príma = 6.ročník ZŠ

kacena4
18. jan 2025

spajas 2 veci je 8r gymnázium z 5r. a bilingvalne z 8r

eeffka
18. jan 2025

@kacena4 nespaja, moja dcera isla z 5.triedy na 8r bilingvalne v ke. Realne ich bilingvalne zacali ucit az na urovni strednej skoly ale odbprimy mali rozsirene jazyky a lektorov. Angl mala taku zakladniarsku tetaz studuje prekladatelstvo.

autor
18. jan 2025

@kacena4 ja konkrétne pozerám osemročné bilingválne presne tak, ako píšem.. také osemročné existujú..

autor
18. jan 2025

@doriiis pani pod tebou píše že od šiesteho 😉

autor
18. jan 2025

@patka06 ďakujem za relevantnú odpoveď.

vikusjk
18. jan 2025

Doriiis pise spravne, ze z piateho, t.j. piaty este ZS a siesty uz gympel. Kamoskina dcera isla tu v BA a teda tristvrte roka sa pripravovala na prijimacky, pricom sa ucila na jednotky. Nie je jednoduche sa dostat na gymka, aspon tu v BA

autor
18. jan 2025

@vikusjk tak z piateho ja vnímam inak, jednoznačne to vysvetlila @patka06. Tebe ďakujem za vyklad nejednoznačného vyjadrenia @doriiis.

eeffka
18. jan 2025

5ty na ZS, 6ty =uz prima na 8rocnom

bonboniera
18. jan 2025

@doriiis prečo logicky? Ja aj všetci moji spolužiaci sme šli zo štvrtého ročníka

doriiis
18. jan 2025

@bonboniera ....a nemali vtedy ZŠ iba 8 ročníkov? Vtedy sa dalo ísť na SS po 8 rokoch ZŠ.Dnes sa to dá iba na 5 ročné SS.

autor
18. jan 2025

@bonboniera Áno presne o to išlo. Ďakujem za objasnenie pre ostatných. V dnešnej dobe je možné na gymnázium ísť aj z osmičky, potom som nevedela, či sa pri osemročnom prihliada na deviaty ročník, alebo nie.

doriiis
18. jan 2025

Áno prihliada.Preto 6.,7.,8.,9. ročník ZŠ a 4 roky SS strávi na 8 rocnom gymnaziu

bonboniera
18. jan 2025

@doriiis nie, normalne 9 ročne základne školy sme najprv navštevovali

autor
18. jan 2025

@doriiis ďakujem tentokrat za normálnu odpoveď.

doriiis
18. jan 2025

Syn mal spolužiaka,ktorý robil prijímačky na 8 ročné gymnázium v 5.rocniku.Mal nastúpiť ďalší rok,ale nešiel napokon

patka06
18. jan 2025

@bonboniera To nevychádza. bola si na 9 ročnom gymnáziu?

doriiis
18. jan 2025

Sú aj 5 ročné SS.Tam sa robia prijímačky uz vo 8.rocniku.9. ročník ZŠ a 4 roky SS chodí potom dieťa tam.Vacsinou sa jedná o bilingválne gymnáziá

bonboniera
18. jan 2025

@patka06 co na tom nevychádza? Normálna 8 ročná bilingva

patka06
18. jan 2025

@bonboniera Ak si mala mať 9 ročnú základnú školu a išla si od 5 ročníka na 8 ročné gymnázium tak je to 5 /ZŠ/ + 4 /SŠ/ je spolu 9 rokov na gymnáziu Nekončila si v oktáve?

autor
18. jan 2025

Ďakujem za odpovede, syn má teda ešte čas. V každom prípade radšej (vzhľadom na niektoré rozpory) napíšem email škole, na stránke takúto informáciu nemajú. A viem, že mi to môže byť jedno a je to váš život, ale bolo by fajn, keby na taketo otázky odpovedajú ti, kto majú naozaj relevantné odpovede, resp. sú si istí. Ak si nie sú istí, odpoveď je ok, ale aspoň napíšem niečo v zmysle "mám dojem, ale nie som si istá". Ja som teda právnička, ale keby odpovedám klientovi štýlom niektorých užívateliek (pokus - omyl, resp. zdá sa mi..), asi by som si veľa nezarobila na živobytie..

bonboniera
18. jan 2025

@patka06 na základke som bola štyri roky a potom som nastúpila na osemročné gymnázium, ktoré som normalne vychodila a zmaturovala v oktave (aj mojich cca 60 spolužiakov z ročníka)

patka06
18. jan 2025

@bonboniera Takže si vlastne chodila do školy spolu o rok menej ako spolužiaci, ktorí išli na SŠ z 9. ročníka?
Tú to verziu nepoznám.

patka06
18. jan 2025

Autorka: akú informáciu presne hľadáš, mám dcéru aktuálne v Septime

zuzana76
18. jan 2025

@patka06 áno, kedysi to bolo tak, išlo sa zo 4 ročníka ZS, teda piaty ročník bol už prima a končilo sa v oktave a áno, títo žiaci skončili ako 18 roční a nie ako 19 roční, ktorí mali aj 9. Ročník ZS

patka06
18. jan 2025

@zuzana76 ďakujem za vysvetlenie. Vieš, prosím ťa, aj v ktorých rokoch približne to bolo, s tým som sa nestretla, poznala som len verziu, Príma = 5. ročník, keď bola ZŠ 8 rokov, resp. v tom prechodnom období.

bonboniera
18. jan 2025

@patka06 áno presne tak. Dokonca na výške som mala kamosku co chodila tiež na osemročné plus ma narodeniny v lete takže maturovala ako 17 ročná 😄
Mame cca 30 rokov, takže sa takto chodilo na gympel okolo roku 2004

abbey1
18. jan 2025

@patka06 Zmenili to, 2 roky predtým, ako moja dcéra išla na 8 ročné. To sú teraz 26 roční mladí ľudia, ktorí nastupovali už ponovom z 5.ročnika.

zuzana76
18. jan 2025

@patka06 zmenili to okolo roku 2008-2009- 2010? Tam niekde bol jeden hluchý rok, keď neboli žiadni primani

Strana
z2