Aké sú podmienky prijatia na osemročné bilingválne gymnázium?
Prosím viete sa vyjadriť, z ktorého ročníka ZŠ sa chodí na osemročné gymnázium?
A má niekto skúsenosti s bilingválnym? Na akej jazykovej úrovni musí dieťa byť, pokiaľ chce ísť zo ZŠ na 8rocne bilingválne gymnázium?
Ďakujem
Na OG sa prijímačky robia v 5.ročníku, Príma = 6.ročník ZŠ
spajas 2 veci je 8r gymnázium z 5r. a bilingvalne z 8r
@kacena4 ja konkrétne pozerám osemročné bilingválne presne tak, ako píšem.. také osemročné existujú..
@doriiis pani pod tebou píše že od šiesteho 😉
@patka06 ďakujem za relevantnú odpoveď.
Doriiis pise spravne, ze z piateho, t.j. piaty este ZS a siesty uz gympel. Kamoskina dcera isla tu v BA a teda tristvrte roka sa pripravovala na prijimacky, pricom sa ucila na jednotky. Nie je jednoduche sa dostat na gymka, aspon tu v BA
5ty na ZS, 6ty =uz prima na 8rocnom
@doriiis prečo logicky? Ja aj všetci moji spolužiaci sme šli zo štvrtého ročníka
@bonboniera ....a nemali vtedy ZŠ iba 8 ročníkov? Vtedy sa dalo ísť na SS po 8 rokoch ZŠ.Dnes sa to dá iba na 5 ročné SS.
@bonboniera Áno presne o to išlo. Ďakujem za objasnenie pre ostatných. V dnešnej dobe je možné na gymnázium ísť aj z osmičky, potom som nevedela, či sa pri osemročnom prihliada na deviaty ročník, alebo nie.
Áno prihliada.Preto 6.,7.,8.,9. ročník ZŠ a 4 roky SS strávi na 8 rocnom gymnaziu
@doriiis nie, normalne 9 ročne základne školy sme najprv navštevovali
@doriiis ďakujem tentokrat za normálnu odpoveď.
Syn mal spolužiaka,ktorý robil prijímačky na 8 ročné gymnázium v 5.rocniku.Mal nastúpiť ďalší rok,ale nešiel napokon
@bonboniera To nevychádza. bola si na 9 ročnom gymnáziu?
Sú aj 5 ročné SS.Tam sa robia prijímačky uz vo 8.rocniku.9. ročník ZŠ a 4 roky SS chodí potom dieťa tam.Vacsinou sa jedná o bilingválne gymnáziá
@patka06 co na tom nevychádza? Normálna 8 ročná bilingva
@bonboniera Ak si mala mať 9 ročnú základnú školu a išla si od 5 ročníka na 8 ročné gymnázium tak je to 5 /ZŠ/ + 4 /SŠ/ je spolu 9 rokov na gymnáziu Nekončila si v oktáve?
Ďakujem za odpovede, syn má teda ešte čas. V každom prípade radšej (vzhľadom na niektoré rozpory) napíšem email škole, na stránke takúto informáciu nemajú. A viem, že mi to môže byť jedno a je to váš život, ale bolo by fajn, keby na taketo otázky odpovedajú ti, kto majú naozaj relevantné odpovede, resp. sú si istí. Ak si nie sú istí, odpoveď je ok, ale aspoň napíšem niečo v zmysle "mám dojem, ale nie som si istá". Ja som teda právnička, ale keby odpovedám klientovi štýlom niektorých užívateliek (pokus - omyl, resp. zdá sa mi..), asi by som si veľa nezarobila na živobytie..
@patka06 na základke som bola štyri roky a potom som nastúpila na osemročné gymnázium, ktoré som normalne vychodila a zmaturovala v oktave (aj mojich cca 60 spolužiakov z ročníka)
@bonboniera Takže si vlastne chodila do školy spolu o rok menej ako spolužiaci, ktorí išli na SŠ z 9. ročníka?
Tú to verziu nepoznám.
Autorka: akú informáciu presne hľadáš, mám dcéru aktuálne v Septime
@patka06 áno presne tak. Dokonca na výške som mala kamosku co chodila tiež na osemročné plus ma narodeniny v lete takže maturovala ako 17 ročná 😄
Mame cca 30 rokov, takže sa takto chodilo na gympel okolo roku 2004

Úplne logicky sa ide z 5.teho rocnika