icon

Aké sú výhody a nevýhody 8-ročného gymnázia?

leona45
10. nov 2025

Ahojte.
Aký máte názor na 8 ročné gymnázium? Áno či nie. Ďakujem za odpovede. Potrebujem aj názor iných.

Strana
z3
dadis
10. nov 2025

Ano

amdornik
10. nov 2025

áno

katica06
10. nov 2025

Podľa toho komu

dadis
10. nov 2025
@katica06

Podľa toho komu

@katica06 Ved kazdy sa tam ani nedostane

euka210
10. nov 2025

@leona45 nie

anonym_0e4f65
10. nov 2025

Ako byvaly absolvent - nie

deti95060810
10. nov 2025

áno - chodil syn

anonym_63de8b
10. nov 2025
@anonym_0e4f65

Ako byvaly absolvent - nie

@anonym_0e4f65 preco nie?

anonym_038e18
10. nov 2025

Nie.

janinah
10. nov 2025

Ano

anesim
10. nov 2025

Ano, ale bez nejakeho doucovania pred prijimackami, max si prejst par testov, aby vedel typ prikladov, ale nie,ze cely rok chodi na doucovanie

kyruska
10. nov 2025

Ano, nase najlepsie rozhodnutie… ale nie pre kazdeho. Dcera sa nan dostala prijimackami, bez doucovani, proste viem, ze na to mala… a ma dodnes, je uz v kvarte, dobre sa uci a vobec sa neuci ze cele hodiny… ale ona je taky typ, predsedkyna triedy, aktivna az moc, proste ju zakladka brzdila, tam sa nedalo takto aktivne studovat… mne sa paci, ze ich hned brali ako velkacov, maju strasne vela aktivit, vyletov, skoleni, mimoskolskych aktivit… a nie je to masovka, 12 tried na celej skole (jedno 8rocne gymko a jedno 4rocne), take super to maju… syn tam tiez chodi ale na velky gympel

martinka13
10. nov 2025

Dcéra ide (teda pokúsime sa), ale keby nešli aj spolužiaci a nehrozilo rozpadnutie triedy Aprogen, tak by som ju tam nedávala.

gelifil
10. nov 2025
@kyruska

Ano, nase najlepsie rozhodnutie… ale nie pre kazdeho. Dcera sa nan dostala prijimackami, bez doucovani, proste viem, ze na to mala… a ma dodnes, je uz v kvarte, dobre sa uci a vobec sa neuci ze cele hodiny… ale ona je taky typ, predsedkyna triedy, aktivna az moc, proste ju zakladka brzdila, tam sa nedalo takto aktivne studovat… mne sa paci, ze ich hned brali ako velkacov, maju strasne vela aktivit, vyletov, skoleni, mimoskolskych aktivit… a nie je to masovka, 12 tried na celej skole (jedno 8rocne gymko a jedno 4rocne), take super to maju… syn tam tiez chodi ale na velky gympel

@kyruska tebe sa paci, ze 11rocne dieta beru ako velkacov?

kyruska
10. nov 2025
@gelifil

@kyruska tebe sa paci, ze 11rocne dieta beru ako velkacov?

@gelifil ano paci… nezosmiesnovali ich ako nejakych sopliakov a zobrali ich hned ako rovesnikov….proste tam neexistuju zabomysie vojny ako na zakladnej… mozno som sa zle vyjadrila… proste su tam povacsine inteligentne deti, asi tak

doriiis
10. nov 2025

Za mňa určite nie. Za mňa všeobecne gympel nie

patka06
10. nov 2025

Áno
Mám dcéru v oktáve. Odporúčam ja, aj ona.

gelifil
10. nov 2025
@kyruska

@gelifil ano paci… nezosmiesnovali ich ako nejakych sopliakov a zobrali ich hned ako rovesnikov….proste tam neexistuju zabomysie vojny ako na zakladnej… mozno som sa zle vyjadrila… proste su tam povacsine inteligentne deti, asi tak

@kyruska preco by mal niekto nejakeho ziaka zosmiesnovat? to bola chyba inde

cyberk
10. nov 2025

Jasne 🙂 tiez som chodila na 8r, ak vidis, ze ma dieta viac v hlave ako v rukach, tak gympel je to naj 😅..

amdornik
10. nov 2025
@gelifil

@gelifil myslím, že to bolo chápané ako zosmiešňovanie v radoch spolužiakov, nie vo vzťahu učiteľ-žiak.

majlo1234
10. nov 2025

Ano. Za nasich cias to bola “vazena” skola, pamatam si, aka som na to bola hrda🤣 a este sme usetrili rok.

lauha21
10. nov 2025

Ano, chodila som, žiaci 8roč gymnázia mali priemerne lepšie znamky a výsledky ako žiaci 4roč gymnázia, proste kamoši stratili na zakladke, neučili sa tam tolko ako my… ale jasne že VŠ podokončovali aj oni a všetko je v pohode 😃 mne osobne sa na ZŠ všetci smiali že sa rada učím, bola som najlepšie dievča v triede zo všetkych predmetov, potom ma začala šikanovať ešte aj učiteľka lebo som vedela niečo “lepšie” ako ona lebo som čítala milion encyklopédii a tak… na gymnáziu sa mi už viac nič z toho nestalo, učili sa radi všetci a učitelia z toho boli nadšení 😉 (viem že viacero spolužiakov z gym malo podobne skúsenosti zo ZŠ) otazka je či sa dieťa v takom kolektíve bude cítiť dobre alebo skôr nie

katica06
10. nov 2025
@dadis

@katica06 Ved kazdy sa tam ani nedostane

@dadis podľa toho ktorá škola. U nás školy bojujú o deti nie deti o školu
Kamoškyn syn sa tam síce dostal, ale nakoniec prestúpil na strednú odbornú školu

amdornik
10. nov 2025
@katica06

@dadis podľa toho ktorá škola. U nás školy bojujú o deti nie deti o školu
Kamoškyn syn sa tam síce dostal, ale nakoniec prestúpil na strednú odbornú školu

@katica06 ktoré 8-ročné gymnázium bojuje o deti? lebo bavíme sa o 8-ročnom gymnáziu...

eeffka
10. nov 2025
@gelifil

@gelifil u nas bolo to iste, dceta bola na zs za cudnu medzi rovesnikmi,lebo vsetko vedela. Posmesky typu sprtka a podobne. Isla na 8r gymn a nasla sa tam. Bez doucovani, proste len spravila prijimacky

anonym_124a8a
10. nov 2025
@amdornik

@katica06 ktoré 8-ročné gymnázium bojuje o deti? lebo bavíme sa o 8-ročnom gymnáziu...

@amdornik napr poznám cirkevné osemročné gymnáziá u nás v meste, ani dvadsať žiakov není v triede, v niektorých triedach je iba 12 žiakov a majú spojené hodiny s ostatnými žiakmi

anonym_e2ccf4
10. nov 2025

@leona45 Pre deti, ktoré dokážu a chcú zvládnuť niečo navyše je osemročné gymnázium vhodné.Starsi študenti si uvedomujú,ze na osemročnom gympli začínajú síce oveľa mladší žiaci ,ale berú ich ako mladších súrodencov . Dokážu s nimi spolupracovať pri príprave rôznych podujatí a postupne ich pripravujú aj na prácu v študentskej rade a na ambasadorstvo.

katica06
10. nov 2025
@amdornik

@amdornik na jednom takom gymnáziu utcí bývala spolužiačka(na pol úväzku, pol úväzku . má na inej škole)v jednej triede je maximálne tak 14-15 detí, zoberú asi každého kto sa prihlasi

iivancova
10. nov 2025

Chodila som, už by som viac nešla

dadis
11. nov 2025
@katica06

@amdornik na jednom takom gymnáziu utcí bývala spolužiačka(na pol úväzku, pol úväzku . má na inej škole)v jednej triede je maximálne tak 14-15 detí, zoberú asi každého kto sa prihlasi

@katica06 Tak to je potom pekna nespravodlivost a taku skolu by mali zavriet. V BA sa ani na 4r gymnazia nedostanu ziaci, ktori by skolu s prehladom zvladali. Bohuzial. Ta racionalizacia siete 8r gymnazii sa tykala len Bratislavy? Lebo pred rokmi bolo ovela viac tried 8r gymnazii

Strana
z3