Aké výhody má hotelová akadémia?
Čo budem mať z toho ak pôjdem na hotelovú ? Počula som že by som mohla pracovať na recepcii alebo tak.
je dolezita a tiez uctovnictvo,ekonomika,strojopis/-ak je to este pravda s tym strojopisom
Potom este bilingvalne gymnazium,ale to je hlavne o jazyku a asi ajznamkycelkovo musia byt ok.
@kittykat22 To je fakt a Ha ponuka snazivym studentom aj rozne zahranicne praxe,co je velky benfit pre tych,ktorisa v tomto obore nasli a zdokonalia si cudzi jazyk.
necitala som ine odpovede, lebo po prvych sa mi uz dvihal tlak....ale k veci. ja som na hotelke studovala a nie kuchara ani casnika ako sa vacsina ludi mylne domnieva, ale hotelovy manazment. je pravda, ze s touto skolou casnicku mozes robit a mozes ju robit aj bez skoly....lenze potom to presne tak v nasich sluzbach vyzera ked to robi niekto, kto sa do toho absolutne nevyzna. mam moznost porovnat hotel s pracovnikmi bez vzdelania a hotel na vysokej urovni s ludmi vzdelanymi v odbore. Obrovsky rozdiel. hotelka je skor zamerana na manazerske pozicie, je tam vela jazykov, ekonomika, uctovnictvo, cestovny ruch. ak sa aj nerozhodnes pracovat v hotelierstve a studovat na vs, mas velky vyber kde dalej. moji spoluziaci su vacsina v zahranici a nie, nerobia kucharov, ale skor vyssie posty v hotelierstve, ale aj cestovny ruch, letiska. A ja osobne som isla na prekladatelstvo a aj sa tym momentalne zivim. a mam aj spoluziakov , ktori isli dalej na pedagogiku, dokonca aj na zdravotnu. Dnes je to lahke, staci doucovanie alebo nieco podobne a da sa vsetko. jednoznacne to bola pre mna top volba. a aby som nezabudla, moznost ist pracovat von na 5 mesiacov pocas skoly nemas len tak hocikde. zarobis, spoznas svet a hlavne seba 🙂 jedine minus, pat rokov skoly, je tam vela praxe. ked vsetci koncia, ty este rok. ale s odstupom casu to vobec uz tak kriticky nevidim.

Hotelová akadémia je dobrý ťah ak ťa bavia jazyky a chceš sa v nich zdokonaliť. Máš v rukách papier, ze zvládať veci ohľadom kucharcenia, casnictva, manažovanie hotela, gastrozariadení, oblasť cestovného ruchu, animatorstvo.. Je to dobrý výber ak nechceš na gymnázium a dosahujes lepšie výsledky. Nakoľko sa tam dostávajú žiaci s lepším prospechom.. Jednotkari, dvojkari zväčša.
A ako ti radia, že obchodná akadémia..pokiaľ nemáš záujem byť zahrabana v papieroch, číslach a zákonoch, ktoré sa stále menia, tak obchodná je veľmi zlý ťah v dnešnej dobe. 75% absolventov nemajú uplatnenie a zapĺňajú úrady práce.
A mimochodom, na skole máte niekoho, kto robí tzv. výchovné poradenstvo a tam by ti mali vedieť odpovedať na všetky otázky ohľadom štúdia na stredných školách, aké su pozitíva negatíva toho ktorého štúdia priamo pre teba..