Akí sú vaši 10 roční chlapci?
Dobrý deň chcela by som poprosiť maminky 10rocnych deti aby mi napísali ake ich deti sú chalani hlavne.Ci pomáhajú či sa k vám škaredo správajú či vas ľúbia aj vám to dávajú najavo.Mam 10r a už občas nevládzem .
@birika super môj ma nenávidí za všetko čo poviem spravím stačí keď poviem aby sa išiel učiť hneď nadáva mám vymlety rozum sú dni keď mi povie henta a včera pri rozprávke že na mňa ľudia rýchlo zabudnú.Nepomoze nič nič pekné nepovie je veľmi chladný stále sa len skorodastne usmieva bože keď si predstavím ako ho ľúbim ja roky s ním na zemi čo som sa s ním hrala venujem sa mu a on sa ku mne veľmi zle sprava ja som veľmi smutna mama.
Ja mám 10 ročného syna a je to jeden dobrý chalanisko. Tak neviem, či sme si ho dobre vychovali alebo mám šťastie na takú povahu. A koľko sa nastískame 🙂 Milujem ho a aj on nás.
Ako sa k vam sprava jeho otec? A z akych pomerov socialnych ma kamaratov a spoluziakov? (Nenarazam na slusne chudobne deti, skor na grazlikov z pochybnych rodin)
Už pomaly plieska poberta. Hundre za kadečo. Ale co mu nakažem spraví, vždy sa opýta ci môže ísť na PC alebo mobil. V škole super. K ľuďom je uctivy. Nam občas papuluje, ale to ho rýchlo usmernime....
môj, ako kedy, raz je úplne zlatušík, rád sa mazná - t.j. objatie, chce, aby som bola pri ňom, pomáha mi sem tam - pratať šaty - po mojom Xkrát napomenutí. Niekedy je aj sprostý a drzý, dosť mi odporuje, že neurobí toto, skúša ma, stačí jeden môj pohľad - a to aj mu dám rázne najavo, že také si nesmie dovoliť, - ale to až potom , keď vychladne.
@renata5 jedno, či chlapci, či dievčatá, či koľko roční... sú takí, akých si si vychovala. Iste, pubertu treba zohľadniť, ale nenávisť...?!
Ja si myslim ze tam je vela veci ktore ovplyvňujú spravanie. Povaha, geny, vychova, zazemie
Ja mam skoro 10 rocneho a je to citlivka. Nikdy by si nedovolil ma poslat do prdele. Rad sa tulka a dava mi pusinky. Zacina u neho puberta takze samozrejme ckanie a vzdychanie na vsetko musi byt. Ale je velmi starostlivy a v ramci veku aj zodpovedny. Ma svoje chvilku ale inak je to zlate dieta. Zatial. Uvidime ked vypukne ta prava puberta.
@renata5 Nás je veľmi zlatý mám dvoch chlapcov obaja doma pomáhajú napr. s umyvackou, nachystaju príbor keď ideme papať to obaja a starší ešte chodí občas so smetim,povysava prach utrie u seba v izbe a také drobnosti.Niekedy sa mu samozrejme nechce ako každému v tedy pohundre ale vysvetlím mu že ani mne sa nie vždy chce ale keďže ich ľúbim robím čo treba.V škole má prospech výborný takže sa nemáme na čo sťažovať .Akurát začína byť viac drzý a uhundrany ale to pripisujem začínajúcej puberte no hneď ho napomeniem že takto nic nezíska skôr naopak. Chodí aj niekoľko krát za deň sa objať povie že nás má rád. Skúste sa so synom porozprávať prečo má také správanie,či ho niečo netrápi čo by ste mohli spoločne urobiť aby sa vzťah medzi vami zlepšil.
@tifi2324 od malička ho učíme aby bol dobrý,aby bol úctivý vždy pozdravil pomohol.Aby si aspoň svoje veci upratal pyžamko atď ale on vôbec odíde do školy a pyžamo roky na zemi keď je niečo padnuté na zemi obíde to vôbec nepomôže na všetko sa vyhovori že to nevie keď mu dám odložiť slipy hodi ich do šuflika.Ked ho o niečo poprosím hneď kričí že ho zneužívame na prácu.Ocino mu tiež stále dohovára.je to pre mňa veľmi ťažké v obchode nikdy nebol že sa boji.Keby som mu denne nehovorila aby sa učil ani si na školu nespomenie aj za to som zlá ja že si dovolím mu také niečo povedať.So všetkým mu pomáhame snažíme sa ja aj manžel máme ho radi aj keď nám veľa krát slovné ublizil
@jankapepe
@renata5 Tak bohužiaľ ak to nejde po dobrom treba ísť nato inou metódou s mužom si ho posaďte k sebe a veľmi pekne mu povedzte že takto to ďalej nejde že ho veľmi ľúbite ale vás mrzí jeho neadekvátne správanie že končíte s tým že všetko zaňho budete robiť ....a išla by som chcela jesť UROB si desiatu do školy inak budeš hladný .....chces mať vyprate čisté oblečenie tak ho budeš pekne nosiť do pradelnika......ak chces mobil,Pc budeš si upratovat izbu pyžamo každé ráno poskladané pod vankúšom .....zmeniť treba heslo na wifi a povoliť až keď sa začne správať tak že si zaslúži......to nieje otrokarcenie ale každý by mal mať svoje úlohy v domácnosti ja som tak viedla svoje deti od útleho detstva a bezproblémové so všetkým pomôžu o čo ich požiadam/poprosím .
Aj u nas zacina plieskat puberta. Doteraz mily, zlaty, poslusny chlapcek ... a uz zacal riadne vystrkovat rozky, frflat a ked mu nieco poviem, tak hned to musi skomentovat vacsinou v zmysle, ze on to robit nebude, alebo to teda nie.....
ale mava take dni, ze je uplne super a potom taketo dni, ked riadne odvrava, az to cloveka zamrzi.
Moj ma este iba 9rokov, ale uz to zacalo ....
Ake ulohy davate vasim 10rocnym chlapcom? ako ich zapojit do domacich povinnosti? moj obcas smeti vynesie a umyvacku naplni a povysava, ale to je tak vsetko. Skor chcem od neho, aby sa ucil, znamky ma zatial dobre, ale nema taku cielavedomost, ja si mna pamatam ako malu, ako som sa poctivo na kazdy jeden predmet pripravovala, a jemu toto chyba. Neviete poradit ako to v tom povzbudit? aby si to sam uvedomil?
@renata5 to Ťa iba vydiera a skúša🙂Ked je taký frajer, že ho zneužívate na pracu nenechaj sa ani ty využívať..."so všetkým mu pomáhame, snažíme sa" niekedy je menej viac a nerobte veci zaňho, lebo bude neschopak a na všetko povie nejde mi to neviem...Musis byť prísna a rázna.V 11,12 r začal moj syn vystrkovať rožky prečo by som mal, on nemusí /kamaráti/.....
Ste rodina, takže si delite povinnosti buď vyloží umývačku, pôjde s tebou na nákup....nenauč ho, že všetko spravíš zaňho, lebo o 2,3 r sa zbláznis a nepohnes s ním.Ta prava puberta ešte len príde a, ak by som nezažila neverim,🙂)môj bol v 10 r tulive usmievavé dieta teraz 14 r dosť bojujeme.Ale učí sa výborne pomôže, ale strašne ohundre dá mi najavo, že to robí z donútenia.
Je dosť veľký, aby išiel do obchodu nenechaj sa manipulovať.Tak ty cakaj vonku a on nech nakupi.
dávaj mu už veci za, ktoré má zodpovednosť už nie je malé dieťa a potom pochváliť, aký je šikovný, že sa môžeš naňho spoľahnúť ...A úprimne ja mám so synom kamarátsky vzťah nikdy som nechcela byť autoritatívna vždy sa dalo dohodnúť, ale aby mi povedal, že som vymleta, tak dostane facku.On vie, že Ťa to zraní a preto používa silné slová a je tvrdý.
Nenechaj ho na piedestale ty sa nemáš doprosovat.Odtial potiaľ ja tiež prižmúrim oči aj spravím, keď sa mu nechce, ale znevažovať a slovne ubližovať nedovolím.To dovolíš raz a o rok Ti bude hovoriť vulgárne.
@eliska13 ďakujem máš úplnú pravdu strašne sa zmenil vždy keď mi ublíži si spomeniem na to čo pre neho robím a že nie len rodič má dávať a dieťa brat ale aj naopak má.tak zvláštnu povahu že občas mám pocit že.kwd sa nezmení že to s ním bude strašne včera sme pozerali Coco a on že mamina na teba každý zabudne strašne mi to ublizilo kazde jedlo ofrfle nič mu není dobre strašne málo toho zje na desiatu omieľané tri veci dookola proste je veľmi náročný.
@renata5 čo potom robí celý deň?Venuje sa niečomu šport, krúžok?on je jedináčik?
@marci77 detto môj syn nemá cieľavedomosť on sa naučí čo treba na šťastie ma dobrú pamäť a pamätá si z hodiny doma sa neuci max, keď je písomka ho preskusam..ale nikdy nespraví nič navyše projekt dobrovoľný či nejaké cvicenie...iba to čo je povinne🙂.ale buď rada, že sa dobre uci.a robil to isté čo tvoj povysávať, utrieť prach, umývačka...veľa sme chodili do psom a na bicykel...občas zeleninu zemiaky osupal...toto je vek kedy začnú pomaly oponovať...som čítala dobrý článok od psychologicky, že môžu hundrat, guľat očami, komentovať, ale dôležité je, ze spravia čo sa od nich žiada.Lebo sú aj deti, ktoré sa zatnú a nespravia ani za nič.
@renata5 a spýtala si sa ho, prečo si myslí, že na teba každý zabudne? 10-ročný je už dosť veľký, aby ti vedel takýto výrok vysvetliť - aj mňa by to ranilo, ale treba si to predebatovať, vysvetliť...
@renata5 skús mu to niekedy vrátiť splechni aj ty takú poznámku.Vies my ženy všetko berieme pocitovo empaticky...tiež ma často mrzí, že si už nerozumieme ako volakedy, ale deti sa menia, dospievajú, chcú byť samostatne rozhodovať za seba...môj syn bol vždy pokojná flegmaticka povaha práveže az precitlively a posledný rok ho testosterón zmenil🙂Ty to berieš osobne on si ani neuvedomuje, že Ti tie slová môžu ublížiť.Pubertu fakt len prežiť.Ja som mu tiež pár x odvrkla a hneď zostal zarazený, že ako mu môžem tak škaredo povedať na svoju osobu sú precitliveli....to ucenie...môj sa nechcel učiť hneď po škole a potom bol čas, krúžok a potom si robil tašku a písal úlohu o 19 musíš mu dat nech sám rozhodne kedy to spraví, ale vtedy to bude hotové.Ale tiež som bola taký sliedic a všetko musela držať v hlave za neho.Postupne ako som povolila povolil aj on , lebo už mu mama nepovedala sprav si to.....pomaly sa musí naučiť, že pomôžeš, skontrolujes, ale je to jeho povinnosť.
A možno tvoj syn nebol nikdy citlivý a má také prežívanie drsnejšie, ale zase nemôže ranit a byt bezcitny

predsa zlatiii, trosku liznuty pubertov... u nas hlavne vari a pecie (velmi rad sa motka v kuchyni), upratovanie 0 bodov, papuluje v ramci normy a lasku prejavuje rad a casto 🙂