icon

Ako dosiahnuť úspešnosť 90% na monitoroch?

1. nov 2024

Ahojte, prišla som si po radu. Tento rok píšem monitor a veľmi by som chcela ísť na gymnázium bez prijímacích skúšok. Monitor som nikdy nepísala, kvôli pandémii monitor pre piatakov odpadol. Z matematiky a slovenského jazyka mávam samé jednotky, zriedka mi padne 1 dvojka z matematiky ročne. Testovania, ktoré sú usporiadané firmou ktorá robí monitor, píšem nad 70%, tento rok som mala obe testovania (MAT-SJL) napísané na najväčšom percentile z ročníka.
Veľmi sa obávam otázok na testovaní, hlavne z matematiky, hoci keď som si prezrela minuloročné testovania, nebolo to také zlé. Koľko otázok môžem pokaziť? Mala by som sa na to pripravovať aj doma (prezrieť celé pracovné zošity, zošity...z každého ročníka) alebo stačí v škole?

Strana
z2
bbshop
2. nov 2024

To áno, ale máš veľa študentov, ktorí nemali vysoké ambície, keď išli na gymnázium. Nebude z každého lekár a mnohí skončia naozaj na nekvalitných vysokých školách. Je na tebe aký máš ty prístup, ale pôsobíš seriózne tak neurob tu chybu, ktorú urobí veľa tvojich budúcich spolužiakov, že sa roky budú trapit na gymnáziu, aby nakoniec skončili na prisernej vysokej len aby nejakú mali.

dskjhfdlkdjhl
2. nov 2024

@thirstymonk Klasicke reci tych, ktori nezvladli VS. Toto mozes sirit len medzi takymi jednoduchsimi a podobne neuspesnymi😉

thirstymonk
2. nov 2024

@dskjhfdlkdjhl Moj otec ma veľky aj maly doktorat (phdr a phd), mamka ma inžiniera z kartografie, čo nebola žiadna sranda (zbežne som si pozrel encyklopediu astronomie, z ktorej mala skušku) a dokopy nezarobia toľko čo ja, žebrak z gymnazia. Ale však ok... 🙂 Ja si tu na poloanonymnom modrom koňovi nepotrebujem nič dokazovať. A život autorky témy mi je v podstate u prdele. Pre mňa za mňa nech ide kde chce, len hovorím, že dnes VŠ a známky absolutne nikoho nezaujimaju, ale keď chceš kvoli tomu obetovať detstvo a život, nech sa páči 🙂

A ano vysoku školu som nezvladol, skús uhadnuť prečo (hint: Pre to iste, prečo ju nezvladol cukerberg, ani bill gates).

alenkaorava
Autor odpoveď zmazal
alenkaorava
Autor odpoveď zmazal
ninanikalova
2. nov 2024

Za mňa aj tak ten rok stráviš v škole pokiaľ teda chceš ísť študovať VŠ a ver mi jeden rok je veľmi malá daň za to čo ti môže niečo také ponúknuť. Už len možnosť ísť neskôr študovať VŠ do zahraničia. A pokiaľ by to čo píšeš bola 100% pravda tak väčšina ľudí nemá vychodené vysoké školy a doktoráty. Samozrejme niekomu to ide ťažšie preto ale treba využiť tie "aktívne mozgové roky" naplno. Takže za mňa keď tak určite bilingva.

ninanikalova
2. nov 2024

@thirstymonk chápem váš bod, avšak na mnoho povolaní dnes ešte stále treba vysokú školu a sú miesta kde vás bez diplomu nezoberú ( zubár, lekár, architekt, statik...) to že sa vám podarilo skvelo sa uchytiť je skvelé. Predsa len v dnešnej dobe vidíme že to ide, keď je človek šikovný vie zarábať nemalé peniaze za veci ktoré mu idú prirodzene a na veci kde VŠ nie je potrebná/ skvelý fotograf je málo kedy skvelý len preto že má titul/. No netreba podceňovať úlohu vysokých škôl.

dskjhfdlkdjhl
2. nov 2024

@thirstymonk Velky doktorat je DrSc, ani jedno, co si tam napisal, nie je velky doktorat, takze vidim, ze sa orientujes😝

autor
2. nov 2024

@thirstymonk keď je vám môj život u prdele, tak na čo sa tu vyjadrujete a strápňujete? Zalezte si do svojej nory, nepotrebujem rady od niekoho, kto nemá záujem vypočuť a dobre poradiť.

rainee
4. nov 2024

A este funguje to ze ked napisete monitor na 90% dostanete sa na nejake skoly bez prijimaciek? Ci aj tak sa robia vsade prijimacky?

Moju dceru to caka tento rok, tiez je super ziacka jednotkarka, chcela by ist na gympel ale teda minuly rok sme si vyskusali natresk na bilingval, 30 deti brali a vyse 500 sa hlasilo. cize neviem ako dopadneme tento rok a ci si ten gympel nerozmysli nakoniec.

autor
5. nov 2024

@rainee musíte sa pozrieť na stránku toho gympla kde idete, tam potom pre uchádzačov o štúdium a kritériá prijímacích skúšok. Tam by sa to malo písať, či prijímajú alebo nie. Každá škola to má inak.. napríklad gympel v Trenčíne, tuším sv. Mikuláša, tak tam nezohľadňujú monitor.

autor
5. nov 2024

@rainee *myslela som Ľudovíta Štúra.. už sa mi to pletie všetko 😂

bbshop
5. nov 2024

Akože mňa neprestáva udivovať ako sa podnikatelia chvália s tým čo dokázali bez vysokej, ale zabudnú vzdy na taký maly detail..že tie firmy im riadia práve ľudia s vzdelaním a vysokou školou. A len vďaka nim fungujú lebo podnikateľ by ju ledva vedel založiť a vybaviť potrebné dokumenty bez pomoci odborníkov. Taktiež spomínaní miliardári zamestnávajú kvantum vysokoškolsky vzdelanych ITckarov po celom svete, ktorí pracujú na tom, aby oni vôbec tie miliardy mali. Okrem toho mnohí boháči si tie školy počas života dodatočne dorobili (nemali na výber), ale o tom sa už samozrejme vo veľkom nehovorí a tvária sa, že majú patent na rozum už od narodenia aj bez vzdelania. Čo nie je ani zďaleka pravda.

jurly
5. nov 2024

pozri cielene.sk ,

tiez smartbooks.sk

bbshop
5. nov 2024

A je odveci písať o miliardároch, ktorí študovali roky na Harvarde a každý ďalší mesiac štúdia im dal viac než si bežný smrteľník dokáže predstaviť. Len vďaka tým rokom stráveným na jednej z najlepších univerzít sveta sú tam kde sú a vedia toto čo vedia. Presne tam sa to naučili. Vďačia za to len a len škole. Na ulici sa programovať na takej úrovni nenaučíš a ani v noci v sne sa ti to neprisnije len tak z čista jasna.

Strana
z2