Ako motivovať 12-ročného syna so zlými známkami?
Viete mi niektorá pomôcť prípadne mali ste skúsenosť? Syn zmenil školu bol jednotkar. Začal nosiť 3,4,5 . Tvrdí že si to opraví. Nič preto nerobí. Nemá záujem o nič. Už neviem ako ho motivovať. Je rok čo mu zistili aspwrgera riešili sme to preto učiteľka sa na neho stále sťažovala že vyrušuje. Neviem si rady
Aspergera mal od narodenia, s tým to zhoršenie nesúvisí. Keď to začalo zmenou školy, tam bude dôvod. Prečo menil školu?
Mimo ostatnych veci, v puberte je bezne, ze sa zhorsi prospech v skole. Komunikujte aj so skolou, rieste s triednym ucitelom.
Ma od októbra asistentku . Beha asi k 3žiakom . Už nevylučuje aspoň učiteľka sa nesťažuje. Predošlá škola bola som stále volala do školy poznámky áno nehovorím. Učiteľka bola naňho vysadena. Veľa vecí som si neuvedomovala učím sa stále aj ja. Nevravela ho na výlety a učenie nič moc. Tak som zmenila školu.triedna vravela že skúsime školského psychológ a súhlasila som. Jej ani mne nepovie nič. Len že už bi na tu prvú školu nešiel
autorka a nad tym, ze by to bolo urovnou danej skoly, si sa nezamyslala?
pretoze vidim rozdiel na akej skole studuje moj syn, na akej kamoskina dcera a na akej pracujem ja.... Sa to nezda, ale tie rozdiely su priepastne.... Napriklad 🙂 Rovnako potom do toho vstupuje puberta - zrovna v tomto veku skolu zacinaju decka odmietat, ked ide o dost (co sa strednych skol napriklad tyka.....) niekto sa spamata, niekto nie.... AJ preto je fajn, ked je dieta na osemrocnom - ak aj pride zmena znamok kvoli puberte, je to jedno, dieta je uz na strednej 🙂.
moze to byt urovnou skoly, ale moze to byt aj tym, ze je proste vo veku, ze ho to tak velmi "netankuje". Otazne je ci sa uci, ze ked chytis napr. ten predmet a vyskusas ho vie to.. alebo sa vobec neuci a kasle na to. Moja sice nema diagnozu, ale so znamkami mame teraz rozrobene druhy rok jedna "radost". A co ucitel to iny pristup, ine poziadavky, a ine hodnotenie k inym detom.. cize neobjektivne. Niekto dostane z projektu za 1, moja za projekt dlhsi, prepracovany, lebo da jej ho dokonca prerobit na NOVO aj na NOVU temu, a dostane za 3 aj tak... Nedozviem sa preco, za co... tento rok hned prvy projekt a schvalne som jej zakazala ho odoslat bez mojho pozretia, pozrela som, obsahoval vsetko, dostatok informacii, splnil pocet viet a pod. A buch. Prerobit. A za 3 :D CPritom jednak viem ze sa snazi, vie to... cize odmietam sa nad tym zamyslat a trapit. Ak by som videla, ze sa neuci, nevie, nepracuje, ze s nou puberta plieska (aktualne 7maci riesia frajerky, baby obzeraju 9takou a tak.. pre lepsi obraz... cez prestavky si robia zle, obhadzuju sa, cez hodiny sa zabavaju, vypisuju si listocky), tak by som zakrocila prisnejsou kontrolou a mozno nejakym zakazom, trestom alebo naopak motivaciou. U nas staci povedat, ze preratame matiku a nemusi vylozit umyvacku :D a vybavena vec,rata sa matika.
A k oprave znamok, neviem na starej skole ako ste to mali poriesene, ale u nas sa nic opravit v podstate neda. AJ ak dostane dalsie znamky 1tky, tak tu 4ku nevymaze nik. Preto trvam u nas na tom, ze pred velkymi pisomkami ju musim preskusat (aj ked ma to nebavi, je podla mna na to velka), nech to minimalne neskonci za 3-4..
@simca06022011 ďakujem za odpoveď. Prekvapuje ma to preto že mal samé 1. Bez asistenta teraz ma to znamená že ma mat úľavu a je to o 90%horšie. Je mi jasne že asi aj kolektív moc ho nezobral každý tam ma svojho ale či bolo dobre dat asistenta. Neviem už čoho sa chytiť. Áno ma zakázanú tv aj mobil.
@simca06022011
@simca06022011 áno puberta určite aj škola chcú viac preto som ho tam dala aby bol pripravený na strendu. Ale zas ma mat úľavu nejde mi to do hlavy. Všímam si našom že je taký bez života. Po pravde už neviem ako mu pomôcť. Učiť sa sním učím aj keď nechce samozrejme.
Pri asistentovi pozor na to, aby pri nom prave nezlenivel...ze mu vseeetko vysvetli asistent a aj pomaly urobi za neho.
Moze to byt urovnou skoly...mam tiez 12r a niektori spoluziaci sli na 8r gymko...miesto 1 maju teraz 3, co ich stretol. Treba mu v tom pripade dat cas, aby nabehol.
Nam na gymku stacilo ze zmenili jeden rok ucitelku Nj a sli sme z 1 aj na 3...ale pri nej sme tu Nj aj potom vedeli, ked sme sa chceli dotiahnut spat...bola narocna, ale naucila.
@euka210 neviem tvrdí že len sedí vedľa alebo odbehuje po slúžiacich ale že mu nič nehovorí.čo sa mi nezdá.
autorka, robim asistentku a ano, sedim vedla. A potom usmernujem - pis, poznac si, sleduj vyklad..... Ja rozhodne za ziaka ziadne veci robit nebudem, ak sa spyta - zopakujem, vysvetlim, nadiktujem ak nestiha pisat. Na pisomke sa na mne minule ucitelka smiala, ked som zadanie vravela tromi roznymi sposobmi.... A teda to je uz umenie, povedat to inak a nepovedat odpoved ;)
@kaktusik007 mne sa to tiež nezdalo že len sedí vedľa neho. Stane sa že nemá dokončené poznámky a to nechápem. Ale zas počula som len jednu stranu. Budem rozprávať aj s pani a uvidíme.
no ak si nestihne napisat poznamky na hodine --- tiez pri ziakovi nesedim cez prestavku kym si to nedopise. Tvoj syn ma 12, uz musi byt samostatny a ak nestihne na hodine - moze si spravit foto zo spoluziakovych poznamok, moze si sam vypytat poznamky a dopisat si....
rovnako zle znamky - velmi je vidno kedy sa realne ziak uci, a kedy iba povie, ze sa ucil.
my ako asistentky pomahame - ale ak dieta nevie 12-9, alebo 24:8 - tam sa pomaha hodne tazko
Ahoj, pozri web/ podcast Deti bez navodu. Pridaj sa do skupin...
@sasesoe môžem poprosiť kde ?
@kaktusik007 všetko mu šlo exelentne teraz des miluje matematiku to mu zatiaľ ide.
Tu na mk je skupina Autizmus, ale este vhodnejsia by bola na fb Aspergerov syndrom
Podľa mňa puberta a nové prostredie urobili svoje .
@sasesoe ďakujem
@mariska1989 určite aj tam je príčina. Ďakujem
@sasesoe kde prosím Ťa
Facebook Aspergerov syndrom.... co nevies najst? Pripadne mi napis spravu, lebo tu sa asi linky nemozu davat
Prosim ako je na tom syn? Ja mam teraz doma tiez 12r nieco podobne, az teda na to, ze spravanie ma vramci normy (Je trosku obcas drzy a papulnaty ale poznamky zatial nema). Ale ucenie katastrofa. Je integrovany pre NKS. Sam sa nenauci nic. Vsetko sa s nim doma ucime my rodicia. Ale aj tak donesie zlu znamku, lebo on nevedel ze bude pisomka, a z coho. Pritom sme sa tu latku spolu minule ucili a vedel ju. Sme zufali. Jemu su znamky ukradnute.
autorka: asistentka by mala byt len na vykonavanie exekutivnych fukncii mozgu dietata. Teda usmernovanie, ako ma pracovat, co napr urobit skor, naviest ho, ale nie pomahat mu stylom, ze pracovat za neho, vyslovene radit spravne odpovede. Ano, su aj take asistentky, ale urobia vac skody ako osohu. To dieta sa akurat nauci spoliehat na niekoho ineho a nie na same seba. Moze mu pripravovat napr. nejake karticky na trenovanie.
@zuzana76 Najhoršie je že je tvrdohlavý a nechce sa s nami učiť že je už veľký. Nedonutim ho.
@strelicia neučí sa. Vymení zošity,knihy. NATO všetko má dobré známky

napis ip, ma ivp? ulavy? z coho sa zhorsil? nezvlada? lenivy? zmenou? ma rezim? ako vyrusuje?...