icon

Ako naučiť 12-ročnú dcéru urobiť si cop?

17. okt 2025

Ahojte, vedia si vaše 12 ročne dievčatá urobiť cop? My s tým už roky bojujeme. Sama to nevie. Učila som ju to na sebe. Na nej. Podľa YouTube. Učili ju to v škole dievčatá a to, čo si spraví na hlave je vždy hniezdo so slabo obtiahnutou gumičkou niekde dole. Ak chcem aby mala normálny cop, musim jej ho urobiť. Ale úprimne, chcem aby si cop ráno robievala sama a už vôbec keď niekam ide alebo ma telesnú, krúžok atd atd no ona toho absolútne nieje schopná. Nepamätám si, žeby mňa v živote niekto učil ako sa robí cop … Česete Vaše dievčatá aj v takom veku Vy? A prosím neraďte mi tu ostrihať vlasy … to nerieši absolútne nič. Ďakujem

Strana
z2
anonym_3bfbd7
17. okt 2025

Áno, od 9-10tich sa vie učesať sama, spraviť si cop vysoký aj nízky, dať si riadne sponky keď treba, spraví si aj rôzne iné variácie na hlave - zapletaný cop, falošný cop, rybiu kosť, konťu, vrkôčiky apd. Ona je už veľká slečna, chce sa páčiť a skúša na hlave čo sa dá. Ani by mi nedovolila ju v tomto veku učesať.

anonym_5b8949
17. okt 2025

11 rocna nie. Ja idem do prace, ked ona este spi, doteraz ju cesal manzel, teraz zacala nosit rozpustene.

anonym_3bfbd7
17. okt 2025

Ešte ma napadlo, čo by mohlo fungovať (ak si to neskúšala). Povedz jej, že mať dlhšie vlasy je práca, že sa musí o vlásky starať, česať ich, a robiť rôzne účesy. Že áno, krátke vlasy sú na úpravu jednoduchšie. Že mať dlhé vlasy nedokáže každé dievča, lebo starať sa o nich a pekne vyzerať stojí čas a zručnosť. Čiže úplne ju pochopíš, keď sa rozhodne, zhodnotí, že dlhé vlasy nezvláda a teda nájdete vhodný kratší strih - nejaký bob. Cieľom toho by malo byť, že dievča, ak chce dlhé vlasy sa hecne a začne na tom pracovať. A možno ťa prekvapí a bude chieť bob. Mňa mama dala tiež asi v 11tich ostrihať na bob, a vyzeralo to super, plus minimum starostlivosti. Potom som už malé dlhé a mám až doteraz.

denkabemommy
17. okt 2025

@anonym_autor riešenie je trénovať trénovať trénovať. Tam iné nepomôže. Inak ja som si robila copy sama od asi 6-7r. Lebo som bola mega citlivá keď mi niekde nejaký vlas odstával a mama na to nemala nervy 🤣.

20erika07
17. okt 2025

11 ročná si vie už dávno urobit cop, najma tie ulízance co sa nosí, na tom si da zalezat 🙂 musela sa naučiť ,nie som vzdy ráno doma a rozpustené málokedy nosi.

anonym_6e28ac
17. okt 2025

skoro 11rocna nevie, ucese sa podobne ako tvoja, ale povedala by som, ze ja v jej veku som sa tiez takto "vedela" ucesat 😉

mimikarol
17. okt 2025

Moja má 10 a robí si niekedy taký nízky cop, ale vyšší si sama poriadny neurobí.

bonboniera
17. okt 2025

Pod copom myslíš obmotat vlasy dva/trikrat gumičkou či zapletany alebo priberany? Lebo ak obyčajný tak tomu nerozumiem, ako píšeš, to nás nikto nikdy neučil proste zoberies gumičku a dáš vlasy do copu …

jaskolka
17. okt 2025

Ja osobne som napríklad nikdy nevedela si urobiť cop,ani som to nemala rada. Vždy som nosila vlasy rozpustené,a dlhé po pás. Na telesnú mu spolužiačka ich stiahla na tú hodinu a bolo. Na strednej mi vlasy zaplietala mama,robila mi ten postupný vrkoč,alebo ako sa to volá. V podstate dodnes neviem nič iné,len stiahnuť vlasy do gumičky a dať stipec,ani drdol by som nevedela urobiť. Dcéra má krátke vlasy,lebo ja neviem ani ju nejako extra ucesat ,či dávať sponky a gumičky.

jaskolka
17. okt 2025
@bonboniera

Pod copom myslíš obmotat vlasy dva/trikrat gumičkou či zapletany alebo priberany? Lebo ak obyčajný tak tomu nerozumiem, ako píšeš, to nás nikto nikdy neučil proste zoberies gumičku a dáš vlasy do copu …

@bonboniera ja som dlho nevedela ani to,takže ja chápem,že sú dievčatá, ktoré to nevedia.

autor
17. okt 2025
@bonboniera

@bonboniera čosi, o zapletanom priberanom cope ani nesnívam … len keby si vedela urobiť úplne obyčajný copík aspoň niekde v strede hlavy aby v ňom boli všetky vlasy a ešte zvrchu hlavy aj učesané 🙏🏼

bonboniera
17. okt 2025
@jaskolka

@bonboniera ja som dlho nevedela ani to,takže ja chápem,že sú dievčatá, ktoré to nevedia.

@jaskolka a naučila si sa tréningom alebo cim si bola staršia to zrazu kliklo a už to šlo? Ja neviem priberany a to mam teda dávno po škole, by som tiež mala len hniezdo, a niekto ho spraví ľavou zadnou 🙂

bonboniera
17. okt 2025
@anonym_autor

@bonboniera čosi, o zapletanom priberanom cope ani nesnívam … len keby si vedela urobiť úplne obyčajný copík aspoň niekde v strede hlavy aby v ňom boli všetky vlasy a ešte zvrchu hlavy aj učesané 🙏🏼

@anonym_autor tak asi len ten tréning a vydržať, ako píšu ostatné, ktorym im to tiež nešlo 🙂 držím palce

anonym_22ce1f
17. okt 2025

@anonym_autor inak je to taká koplotina, že urobiť si cop, ale fakt som si ani ja nevedela v 6.7.triede urobiť

anonym_472be4
17. okt 2025

V 11 rokoch?? Jasne, ze ano. Dokaze si spravit rozme ucesy, priberane copy, ryby cop..

jaskolka
17. okt 2025
@bonboniera

@jaskolka a naučila si sa tréningom alebo cim si bola staršia to zrazu kliklo a už to šlo? Ja neviem priberany a to mam teda dávno po škole, by som tiež mala len hniezdo, a niekto ho spraví ľavou zadnou 🙂

@bonboniera nie, dodnes viem akurát si stiahnuť vlasy do gumičky a to je všetko 😃Ani drdol neviem urobiť, nemám to skrátka "v rukách"

nikha2809
17. okt 2025

Moja vie od 7.Ma 9 a vie si aj zapletený spraviť.

simca06022011
17. okt 2025

moja sa cese sama davno, ano pred 10r som ju musela nahanat, ale ucesala sa, obycajny "cop" - akoze zagumickovat vlasy... ved to vedela uz aj na rpvom stupni od zaciatku, pretoze na telesnu si vlasy zapinali, cesali sa v skole bezne... v 12tich si uz natacala vlasy, aktualne ma rozculuje so zehlickou... velmi nerozumiem preco to nevie, ako postavite sa vedla seba, vezme si ona gumicku, hreben a robi to co ty.. tak vidis co robi zle? :D ved poviem, este raz obkrut gumicku a hotovo a trening :DDD inak pojde bez "copa" vsak aj rozpustene vlasy moze mat, aj celenky existuju, kadeco..
ja napr priberane neviem vobec robit, ani nikomu inemu, mne to nedrzi pokope :DDD ale ani som to nenosila, cize ma to netankuje :DD

januska12323
17. okt 2025

Jedine trénovať a ako si stiahne tak bude mať, neviem prečo by si mala také veľké dieťa stále česať.

anonym_51a978
17. okt 2025

No moja má 11 a už niekoľko rokov sa češe sama, aj copy. Neviem poradiť, proste len prax, musí začať sama a zlepšovať sa.

petik22
17. okt 2025

nepoteším ťa, moja 5 ročná robí cop 8 ročnej sestre. ešte aj zapletaný. Tá absolútne netuší čo s vlasmi robiť, max. učesať sa a čelenku 🙈

aalt
17. okt 2025

9 rocna, ak ma byt "ucesana", tak ju ceseme, ale ma strasne riedke este poriadne ani neodrastene vlasy, vlastne este nestrihane. Jedna gumicka urcite nestaci, polka vlasov hned vylezie. Sama si cop spravi, ale vyzera kadejako. Ak sme iba "doma", tak sa cese sama.
Ale ani starsia nema k vlasom nejaky extra vztah. Max iba jednoduchy cop, ziadne zapletanie. Ale cese sa sama tak od takych ~11 rokov.
Treba ju nechat ked je prilezitost, ako sa ucese, tak bude.

anonym_ae4372
17. okt 2025

Fiha moja bude potom asi kaderníčka, 7 ročná každé ráno si spravi cop a aj si vie zapliest vrkoc. Robí to už od 5 rokov, do teraz som jej to ja ešte upravovala ale od septembra ako začala škola jej to ide bez nutnosti upravovania...ona je však maniak pred zrkadlom skúša účesy hodiny.

7miriam77
17. okt 2025

Áno, moja 10 ročná si vymýšľa sama veľa účesov, sama si aj zapleta vlasy, má ich až po pás, no zvláda to úplne v pohode a vyzerá to ak pekne

anonym_577f31
17. okt 2025

Ja som ako 12 ročná vedela. Ale zas si neviem urobiť ani ten najjednoduchší drdol a to mám skoro 30. 😭

senta_sofia
17. okt 2025

@anonym_autor uz do skolky si robila dcera. Nevie spravit ani cudziemu? Skusala si, ze nech spravi tebe?
Ja si viem zapliest aj priberane, viem, ze vela veci to na sebe nevie, ked ma ruky dozadu. S vysavacom trik jej ukaz, gumicka dvojmo na hadicu, vysat vlasy dolu a len stiahne 😀

snowflakenel
17. okt 2025

Moja 8 rocna.bola cez,leto v tabore v taliansku a tam sa.naucila....nemala na vyber 🙂

uhnakova
17. okt 2025

Moja dcérka má 11 a už vyše roka sa češe sama. Naučila sa aj rôzne zapletané copy na bábikách a na mne.

slavomira236
17. okt 2025

@anonym_autor moja bude mat 9 a nevie to. Zacese sa len vrch hlavy dolu nedojde. Ma vlasy do pol zadku tak ju cesem ja aj cop jej robim

evelina83
17. okt 2025

@anonym_autor
Ahoj moja dcéra skoro 11 tiež moc nevie robiť cop.Ked si ho spravi má ho rozcuchany...Rano idem do práce a ona nosí len učesané a rozpustené vlasy.Vzdy jej nadávam ,keď ju tak vidim ,že to nemá upravené.

Strana
z2