icon

Ako naučiť 12-ročnú dcéru urobiť si cop?

17. okt 2025

Ahojte, vedia si vaše 12 ročne dievčatá urobiť cop? My s tým už roky bojujeme. Sama to nevie. Učila som ju to na sebe. Na nej. Podľa YouTube. Učili ju to v škole dievčatá a to, čo si spraví na hlave je vždy hniezdo so slabo obtiahnutou gumičkou niekde dole. Ak chcem aby mala normálny cop, musim jej ho urobiť. Ale úprimne, chcem aby si cop ráno robievala sama a už vôbec keď niekam ide alebo ma telesnú, krúžok atd atd no ona toho absolútne nieje schopná. Nepamätám si, žeby mňa v živote niekto učil ako sa robí cop … Česete Vaše dievčatá aj v takom veku Vy? A prosím neraďte mi tu ostrihať vlasy … to nerieši absolútne nič. Ďakujem

Strana
z2
anonym_ee87de
17. okt 2025

@anonym_autor no čo ti poviem, moja má 13 už rok si hlavu umýva sama, no cop stále poriadny nedokáže

anonym_fbfb73
17. okt 2025

V jej veku som dostala od maminy knižku a tam boli rôzne účesy a učila sa podľa toho, plus sme mali takú česaciu hlavu, na ktorej to išlo super (neprotestovala že jej vytrhávam hrebeňom vlasy) 😁. Neviem či ste skúšali aj tak, že ona urobí tebe cop, ale ak nie skúste možno ani nevie, že má zozadu hniezdo a takto to lepšie uvidí že ma asi zlý postup😄.

yanni
17. okt 2025

Ja mám dve dcery, 10 a 6 rokov. Neviem, ja som ich nic neucila Staršia bola ako 6 rocna v tábore a tam sa naučila, lebo nik nebol, kto by jej to robil. A mladsia vlani ako 5 rocna. Tiez musela ako vedela, časom to bolo stále lepsie. Obe sú zavodne plavkyne, na tréningoch, pretekoch, sústredeniach sa s nimi nik nehrajka, tam si musia pomôcť deti same. Naučili sa, lebo museli. A to má moja mladsia ťažké dlhé brckave vlasy. Tak podľa mna ju len nechať, nech si robi sama ako vie a časom to bude lepsie.

anonym_7bb148
17. okt 2025
@anonym_autor

@bonboniera čosi, o zapletanom priberanom cope ani nesnívam … len keby si vedela urobiť úplne obyčajný copík aspoň niekde v strede hlavy aby v ňom boli všetky vlasy a ešte zvrchu hlavy aj učesané 🙏🏼

@anonym_autor napr moja dcéra má dyspraxiu, čiže takú poruchu motoriky..tiež s tým mala problém, má 13 rokov a tiež jej občas padá gumička, vlasy v očiach... Tvoja je ináč manuálne zrucna?

autor
17. okt 2025
@anonym_ee87de

@anonym_autor no čo ti poviem, moja má 13 už rok si hlavu umýva sama, no cop stále poriadny nedokáže

@anonym_ee87de no umývanie hlavy bol tiež boj … keď mala 11 začali sa jej viac aj mastit, čiže častejšie bolo treba a to som si povedala že končím a nebudem jej umývať ja. Ona nemala rada keď jej išla čoilen trosku voda do oči 🤦🏼‍♀️ … dvakrát som jej ukázala ako to robím ja, ako si ma umyvat a síce to trvá hodinu ale umyje si sama.

jesenzima
17. okt 2025

@anonym_autor moja si vie robiť cop.od predškolskej triedy v škôlke 😶

domak2
17. okt 2025

Ma kučeravé afro vlasy, takže ju cesem ja...a ani mne to nejde 🤣

sszuzu8
17. okt 2025

Moja 7 ročná dcéra si robí cop sama už minimálne 2 roky. Nevie si ho urobiť dohora aby zapla aj ofinu ale urobí si ho nižšie a dá si sponky 😃neučila som ju to. Staršia sa tiež 11r cese sama vie si urobiť aj vrkoce aj kadečo a ucese sa fakt pekne to ani ja sa tak neviem cesat 😃 skus kúpiť cesaciu hlavu a krok po kroku nech skúša

anonym_62faad
17. okt 2025

@anonym_autor To je asi ako s inými vecami. Len trénovať a trénovať. Pre pobavenie dám príklad môjho syna. Dlho sa nevedel naučiť šnúrovať..neviem či nechcel či mu nesla jemná motorika,ale nešlo mu to dlho.
Staršie deti sa naučili hneď ešte v škôlke.
Už má 15 zaviaže od 2 triedy, ale vždy slabo a hneď sa mi rozviažu.Vzdy keď som bola na blízku chcel aby som.mu zaviazala ja 🤦‍♀️

anonym_62faad
17. okt 2025

@anonym_autor Ja neviem, ale ja som si už ako dvanásťročná natáčala vlasy. Mama to vždy spomína,že od malička som furt robila s vlasmi, všelijaké účesy, vrkoče,nátačky ma hlave,lebo som chcela kučery 😂 A v 15tke prvú trvalú 😂😂😂😂

lucioques
3. nov 2025

@anonym_autor Ahoj! Mám úplne rovnaký problém, takže sa ti veľmi rozumiem. Moja dcéra má tiež 12 a nie je schopná si urobiť pekný cop sama, hoci sa už o to pokúšala mnohokrát. Je to frustrujúce, ale myslím si, že to nie je nič neobvyklé v tomto veku. Moja dcéra stále potrebuje pomoc, aj keď ju učím a ukazujem jej to.

Niektoré dievčatá to zvládnu rýchlo, ale iné potrebujú viac času a trpezlivosti, kým sa naučia, ako si správne urobiť cop. Skús to s ňou ešte trénovať, ale nenúť ju, aby to robila sama, ak sa necíti pohodlne. Niekedy sa to nezvládne len tak "na prvý pokus". Možno jej pomôže aj keď si to spolu rozdelíte na menšie kroky. Skúste to pred zrkadlom, daj jej malé úlohy: najprv nech si urobí cop len na jednej strane, potom na druhej a nakoniec celé.

Ja tiež nechcem strihať vlasy, je to skôr o trpezlivosti. Keď sa dcéra naučí, že to robí správne, bude to pre ňu o to jednoduchšie. Skús si niekedy aj s ňou pozrieť nejaké video, kde je to ukázané jasnejšie, možno jej to pomôže zlepšiť techniku.

A ak sa jedná o rýchlosť a potrebu mať cop pred školou alebo športom, môžeš jej skrátiť čas prípravy tým, že jej ráno ešte trochu pomôžeš, aby to mala rýchlo hotové. Zároveň sa nezabúdaj uistiť, že má čas aj na prax, aby to časom zvládla aj sama.

Určite sa to zlepší, len to chce čas. 🙂

Strana
z2