Ako naučiť puberťáka vstávať na budík?
Ahojte ,už dlho mám problém aby sa syn 15r. Naučil budiť na budík. Ten jeho budík zobudí mňa a nie jeho ,a mňa už to neskutočne vytáča. Mal by byť už zodpovedný a mňa to nebaví deň čo deň vstávať na jeho budík a on ho ma na háku..
Máte nejaké osvedčené budíky a rady ako ho naučiť vstávať na ten jeho budík?
Ďakujem za každú radu.
@gab1sol ja som si cez prázdniny uvedomila ako funguje psychika😆keď sme nemuseli vstávať vôbec ma muzov budík nezobudil, lebo som vedela, že nevstavame do školy.Ked vstávame počujem aj jeho budík a môj cez školský rok zvoní o 10 min neskôr.
@anonym_ad1f30 určite aj to… Ja som kedysi bola taká istá, ani 10 budíkov ma nezobudilo. Ale ako máme deti, musela som k ním v noci vstávať, podvedome som počúvala/vnímala každý pohyb, každý zvuk, tak odvtedy sa zobudím takmer na všetko.
@anonym_autor nemyslím, že to je vekom (ako bolo už aj vyššie napísané). Niekto sa proste na budík nezobudí. Môj muž je tiež taký. Mohli by aj tanky padať, nevyruší ho to. Častokrát som až ja tá, ktorá ho zobudí. Najskôr teda skús zistiť, či je to jeho ignorácia budíka, alebo naozaj sa nezobudí. U nás celkom fungujú tri veci - najskôr sa otvoria žalúzie, takže je svetlo, potom ja pustím tv, alebo rádio, takže je rušno a tak sa on zobudí aj na svoj budík. Ak je situácia, že vstáva skôr, tak si nastaví aj 10 budíkov (každé 2 minúty) a často ho aj tak musím ja zobudiť. Proste nevníma ten budík. A nie je to chcené.
@gab1sol vstáva práveže skôr...keď vstávame na rovnako poprosí ma nech ho ráno zobudím...
@viera012345 kedy ten čas príde 😅 ?
@anonym_autor Nebojte,aj to bude 😀.V období puberty/aj keď s odstupom si uvedomujem, že mohlo to byť aj horšie, lebo som nemusela,aj keď som bola na syna sama, riešiť drogy,chlast, cigy a záškoláctvo/...v období puberty som si vravela,ze keď ju v zdraví prežijem, tak prežijem všetko
@anonym_autor Nebojte,aj to bude 😀.V období puberty/aj keď s odstupom si uvedomujem, že mohlo to byť aj horšie, lebo som nemusela,aj keď som bola na syna sama, riešiť drogy,chlast, cigy a záškoláctvo/...v období puberty som si vravela,ze keď ju v zdraví prežijem, tak prežijem všetko
@viera012345 ďakujem 🙏
@anonym_autor nastav mu budík na mobile najhlasnejšie, ako sa dá a mobil daj na okno, aby musel vstať a vypnúť.
Môjho muža zobudí aj mucha. Mňa zas budík zobudí ale zaspím aj keď zvoní 😂 dcéra má 5 a budík vôbec nevníma ,spí ako keby hrala hudba 😂
@anonym_autor ja som si budik musela davat pod vankus aby ma zobudili vibracie. Popripade na stolik hned vedla hlavy ale na stol aby vibroval. Inak na obycajny zvuk som sa nezobudila
@anonym_autor ja ako 16 r. sa tu smejem na tých vašich nápadov 😆 na to ze ma 15 a vsadim sa že mu ešte robíš raňajky tak to je docela smutné
@anonym_autor disciplína sa len tak nevyvoláva..

@anonym_autor skús studenú vody vždy keď ťa jeho budík zobudí skôr ako jeho. 🤣🤣🤣🤣🤣 nech má šoky aj on a nie len ty