icon

Ako ospravedlniť zameškané hodiny v 9. ročníku?

19. okt 2021

Som v 9. rocniku a nechcela som si pokazit znamky kvoli prijimackam a minuly piatok sme mali pisat 3 velke pisomky a samozrejme som sa to nemala kedy naucit, tak som na 2 z nich chybala. (Odisla som zo skoly na posledne 3 hodiny). Mamina o tom vedela a napisala spravu na edupage ucitelke, ze som bola u doktorky. Doteraz to tak robila a nemusela som ukazat ospravedlnenku (aj ked vzdy som ju mala) ani nic a hned mi dala ospravedlnenu hodinu. Ide o to ze teraz mi ju neospravedlnila zatial a su to uz 4 dni. Dnes a vcera som chybala, lebo som bola chora a to mi a ospravedlnia. Pozajtra ale idem do skoly a neviem, co mam povedat ak odo mna bude chciet pani ucitelka ospravedlnenku. Pripadne je sanca, ze by mi u´ju doktorka len tak dala?

Strana
z3
miskaska
20. okt 2021

@annm81 ale za chyby sa väčšinou nesú dôsledky..ale OK. Nie je to moja dcéra, ja som len opísala svoju skúsenosť.

annm81
20. okt 2021

@miskaska Je to deviatačka, ešte spraví v živote veľa chýb, kde si ponesie následky. Keby sa neustále vyhýbala písomkam, bola by to zásadne iná situácia, ale ak ide o ojedinelý prípad, nevidím dôvod, prečo nebyť veľkorysý. Nikomu neublížila ani nespôsobila žiadnu škodu. Nestalo sa vôbec nič, len že si raz presunula písomku na iný termín.

valova23
23. nov 2021

u nás v skole stačí keď rodič napise na edupage najprv oznam deň pred chýbaním a následne po chýbaní aj ospravedlnenku alebo stačí keď ti mama napise ospravedlnenku na papier a povies že si si zabudla/stratila pečiatku od doktorky a v poriadku to dáš triednej ona si to nebude sama pytat musíš ty ísť za nou aby ti ro ospravedlnila ale pravdepodobne len zabudla tak jej to pripomeň

Strana
z3