icon

Ako pomôcť 17-ročnému synovi, ktorý je závislý od nikotínu?

23. okt 2025

Môj syn uz pravidelne 4 roky užíva nikotín… pred tým ako mi začnete pisat veci typu prečo som nezasiahla na začiatku atd atd .. zasiahla som hneď na začiatku keď som o tom zistila (začal s elektronickými cigaretami ) no môj syn je až veľmi dobrý klamár stále keď som mu niečo našla a urobila cirkus stále to aj tak pokračovalo proste je to hrozne … ma predajne kde mu to predaju aj bez občianskeho a ak mu to nepredajú tak sa nadrzovku spýta okoloidúceho človeka či mu to kúpi (sám mi opísal postup ako to robí ) … no aktuálne nefajčí ale žuje žuvaci tabak uz 3 roky bez prestávky … ja fakt neviem ako ďalej skúšala som aj odbornú pomoc a stále nic .. on je naozaj závislí bez nikotínu je depresívny a podráždený sám prestať nechce po x rozhovoroch po x cirkusoch co som narobila aj tak to nikam nespeje ani po psychologických sedeniach stále nic obraňuje sa že je to len nikotín nieje škodlivý … ale je to droga síce legálna ale stále droga a fakt že je závislí ma znepokojuje viac

Strana
z3
anetka34
Autor odpoveď zmazal
anonym_15441d
28. okt 2025

@anonym_autor Určite nie si zlá matka. Toto si
fakt ani nepripúšťaj. To Ti radia ludia, ktori si tým neprešli. Ja mám dve deti, pri prvom by som mozno tiež mudrovala ako je to všetko o výchove že je moje dieťa také dobré, nefajčí, nepije, žiadne problémy v škole. Druhému už v 14 dali v škole cigarety spolužiaci, aké cool je to. A pokračovalo to, elektronickú cigaretu si podávali všetci na wc. Potom žuváky. Nepomohol krik, zákazy, zaracha, nedávanie peňazí, ešte sa to zhoršilo, vypýtal si od cudzích, hoci aj pred krčmou. Išla som sa prepadnúť od hamby. Skúsili sme ignorovať v 16, možno vtedy sa to trošku ukludnilo. Skúšali sme aj cez psychológa . Nič nepomáha. Tak teraz je to zlou vychovou? Prvé dieťa som si vychvala dobre a druhé zle. My sme nefajčiari a k deťom pristupujeme rovnako.

anonym_7127f2
29. okt 2025
@koniarova

@anonym_autor ty nevidíš, že tie depresie nemá z toho, že je závislý od nikotínu? Nikotínom si len zaháňa smútok. Niečo ho trápi. A ty riešiš absolútne hlúposti.

@koniarova zuvaci tabak (nikotinove vrecuska) su spustacom nielen zavislosti, ale aj psychickych problemov, teda aj depresie, nervozity, najme ked ich nema.

eva8
Autor odpoveď zmazal
Strana
z3