Ako postupovať, ak nechcem, aby sa stredoškolák zúčastnil akcie?
A keď nechcem, aby sa moje dieťa (stredoškolák) zúčastnilo takejto akcie, napíšem ospravedlnenku a do dôvodu uvediem nesúhlasím s podujatím?
Bude to stačiť?
Dakujem

@bloger Takže zúfalé ženy, čo sa idú strhať, lebo nedokážu z jednej práce uživiť zdravé dieťa psychické následky nemajú, áno? Už nehovoriac o ženách, ktoré sa samé starajú 24/7/365 o dieťa s diagnózou. Popôrodné depresie má zhruba každá siedma žena- a to sú poväčšine ženy, čo dieťa chceli a plánovali. Ale pre teba je zásadný argument, že asi tretina žien má depresie z potratu, pričom sú do toho zahrnuté aj ženy, ktoré šli na potrat zo zdravotných dôvodov. A tá tretina je globálne číslo, v Európe a ďalších vyspelých krajinách je toto číslo významne nižšie. Prosím ťa, nehraj sa tu na ľudomila, ktorému úprimne záleží na tom, ako sa ženy cítia.
@bloger ty od srdca vies o zenskych pocitoch trt makovy. Ty od srdca vies o pocitoch deti, rodin, ktore ziju zo dna na den pretoze nevedia zabezpecit vsetko co deti potrebuju to iste. Tebe ma zalezat predovsetkym na tych detoch, ktore sa uz narodili a im mas pomahat. Lenze ty sa o nich nestaras, pretoze to su cudzie deti. Preco sa potom staras o cudzie zeny ak sa nechces starat o cudzie deti?
Tie tvoje ine moznosti su aj zivot na pokraji chudoby bez toho aby deti dostali to co potrebuju. Pretoze dieta nepotrebuje iby byt "oblecene a napapkane" ako tu uz niektora stihla napisat. Nie, to dietatu nestaci, ale to ty nepochopis. Nikdy nepochopis to co taka zena preziva. Nikdy nepochopis co preziva zena, ktora sa rozhodne pre UPT a ani nikdy nepochopis matku, ktora sa pozera na svoje dieta a vie, ze sice mu dava vsetko co moze, ale to co moze je malo...
@bloger pohorel si ty svojimi argumentami. Pretoze sa vyjadrujes k veciacm, o ktorych vies len z dosluchu. Jednu knizocku, kde su selektivne a ucelovo vybrane pribehy 40 zen, si si precital a uz sa pasujes za odbornika na postaborcny syndrom.
Nemas zenu, nemas deti, nevies co rodicovstvo obnasa. Na rozdiel od tej "bandy zenskych", ktore to zazivame kazdy den. Kazdy den sa borime s tym aby nase deti mali vsetko co potrebuju. Ty sa zmozes akurat tak na reci a nakup sviecky. Miesto toho aby si adresne niekomu potrebnemu pomohol.
@bloger Nejako som nepostrehla. Či pod faktami máš na mysli všetko to od cirkevnej birmovky na začiatku po to, že ti záleží na ženách na konci?
Fakty sú napr. takéto:
- ľudský plod nemá v žiadnej listine, ktorou je viazaná SR garantované žiadne práva
- že embryo je ľudský jedinec je čisto náboženské presvedčenie a kým medzi biológmi nepanuje zhoda, právne sa človek stáva človekom až po narodení; mimochodom, otázka práv je právna, nie biologická
- nútiť ženu donosiť nechcené dieťa vstupuje do jej práva na telesnú integritu, ktoré má garantované na viacerých úrovniach
- ako rozumný kompromis považuje väčšina nášho civilizačného okruhu to, čo máme aj na Slovensku
- na Slovensku má počet potratov dlhodobo klesajúci trend
- v susednom Poľsku, kde pristúpili k radikálnym obmedzeniam vplyvom kresťanskej cirkvi, sa začala potratová turistika, riskantné domáce potraty a dokonca smrť žien následkom nevykonania potratu
- tehotenstvo je mentálne, fyzicky a ekonomicky náročné obdobie, ktoré zo sebou vo väčšine prípadov prináša aj dlhodobé, alebo dokonca doživotné negatívne následky na mentálnom aj telesnom zdraví ženy; na muža tehotenstvo nemá vplyv
- ak je dieťa opustené rodičom, štandardne je tým rodičom otec; v prípadoch kedy je dieťa ťažko mentálne alebo fyzicky hendikepované, ostáva v drvivej väčšine prípadov starostlivosť o dieťa na matke, čím prakticky končí celý jej život s výnimkou práve tej starostlivosti, v týchto prípadoch sa stáva extrémne často, že práve otec nie je schopný akceptovať realitu a od dieťaťa uteká
- štát a ani cirkev nie sú schopní sa o takéto prípady postarať tak, aby žena mohla byť naďalej zaradená do viac-menej normálneho života, teda napr. mať nejaký čas na psychohygienu, voľno a financie napr. na svoje záľuby
Mohla by som pokračovať ešte stovkou ďalších argumentov, prečo je najefektívnejší a najmorálnejší prístup ten, že ženy majú PRÁVO (nie povinnosť!) podstúpiť interrupciu
@annm81 Ja im to ich právo neberiem. A neberú im ho ani tie organizácie ako forum života. Snažia sa im podať pomocnú ruku. Vo väčšine prípadov aj informácie ktoré im nik iný neposkytne. O tom je ich práca a poslanie. Nevedia súvislosti s týmto zákrokom. Preto je dôležité robiť osvetu. Nie nepasujem sa do role odborníka. Ponúkam len fakty ktoré tie ženy nepoznajú. A nie sú moje ale odborníkov to prízvukujem.
@bloger Že niekomu pomáhajú je chválihodné. Nezačala táto diskusia ale tým, aká je vzájomná tolerancia cirkvi a ateistov? Takže podstata je, prečo sa cirkev mieša svojim náboženským presvedčením do legislatívy sekulárneho štátu a tým aj do života mňa, ako občana tohoto štátu, ktorý je ateistom.
@bloger Zabúdaš na jeden fakt, ktorý som viackrát spomenula a ty ho zjavne úmyselne ignoruješ. Potrebuješ to veľkými písmenami, aby si lepšie videl?
SR JE SEKULÁRNY ŠTÁT. Z toho vyplýva, že náboženské presvedčenie, napr. že ľudský jedinec vzniká počatím, nemá mať v tomto štáte žiadnu relevanciu. (A to už nevravím o homosexuálnych manželstvách, či jóge na školách, kde absolútne nik objektívne poškodený).
@bloger apisala som ti navod ako adresne pomoct. Skus este raz precitat co mas miesto sviecky kupit a kde to mas odniest. A ak sa ti nechce nikam chodit, tak pomoz nejakej osamelej matke vo vasej dedine. To je adresna pomoc
Alebo pomoz tej babe, ktora je na MK a ma krizove centrum pre matky s detmi a pomaha aj rodinam v nudzi. Aktualne bezi zbierka na vianocnu veceru pre rodiny v nudzi.
@viestta Dobre a čo ak nemám takúto možnosť? Vieš ono svoj význam má aj šírenie osvety. Možno toho, že sa táto kniha dostane aj nejakej žene v núdzi. A ona vdaka nej pochopí, že vôbec v tom nie je sama. Otvorí jej iné možnosti ktoré doteraz nepoznala. Viaceré píšu, že ľutujú, že sa k nej nedostali skôr. Prípadne tá s názvom Prečo plačeš Miriam. Vyšla mimochodom v Nemecku. Je to o ženách z Nemecka. Nechaj aj ty v tomto každému slobodnú voľbu ako prispeje. Je to len kvapka. Spoločne s toho môžeme ale vytvoriť oceán. Oceán kde tie ženy zažijú lásku, pochopenie a prijatie.
@bloger kto pomoct chce hlada sposoby, kto nechce hlada vyhovorky. Keby si naozaj mal zaujem o take rodiny a deti, tak cestu aky pomoct by si nasiel, sirenie osvety je sice bohumila cinnost, ale tym, ktori potrebuju pomoct prd platna. Zamysli sa nad tym ake peklo na zemi mozu prezivat nechcene deti, ktore kazdy den citia, ze "pokazili" mame zivot, ktore do vienka nedostanu lasku ale su porodene len preto, ze nejaky iniciativny blb ich presvedcil, ze vsetko bude dobre, bude im pomahat a po 12. tyzdni tehotenstva uz nema o tu pomoc zaujem. Kupou sviecocky si len umyva ruky ako Pilat...
A ked uz chces sirit osvetu, tak zameraj svoju pozornost na muzov, pretoze zena sama od seba neotehotnie, oplodni ju nezodpovedny muz, ktory sa nechce chranit, brani sa pouzivaniu antikoncepcnych metod, pri ktorych by zodpovednost prevzal na seba lebo "nebude lizat med cez sklo". Oplodni ju ten nezodpovedny muz, ktory "nie je pripraveny byt otcom", muz, ktory "si daval pozor". Oplodni ju muz, ktory nerozumie slovu NIE a vynuti si sex aj vtedy ked ho zena nechce, pretoze napriklad ma plodne dni a vie, ze riziko nezelaneho tehotenstva je vysoke. Ci stale su na vine iba zeny?
@bloger nie si rodic, na rozdiel od nas matiek, ktore tu piseme. Ty nemas ani sajnu o tom aka zodpovednost a zataz je byt rodicom. A uz vobec nemas potuchy o tom aka zataz je pre matku tehotenstvo, porod a materstvo so vsetkymi radostami, starostami a problemami, ktore materstvo prinasa. Ale mudry si ako radio. Medzi tebou a ktorymkolvek katolickym knazom nie je ziadny rozdiel. Kazete o tom o com nemate ani potuchy, viete o tom len z pocutia a nikdy to ani nezazijete. Takze ked nechces pomoct konkretnej matke, konkretnemu dietatu tak sa zdrz komentarov. Lebo tie tvoje reci su ciste farizejstvo. Ukazkove farizejstvo.
btw: Ano, my zeny rozmyslame vaginou. Cez tu vaginu vysli nase deti, pod srdcom sme ich nosili, to nas uz navzdy poznacilo. Psychicky, fyzicky. Nase vsetky skutky a myslienky su tym, ze sme matky ovplyvnene. Len cim rozmyslas ty je mi zahodou