icon

Ako postupovať, ak nechcem, aby sa stredoškolák zúčastnil akcie?

26. okt 2024

A keď nechcem, aby sa moje dieťa (stredoškolák) zúčastnilo takejto akcie, napíšem ospravedlnenku a do dôvodu uvediem nesúhlasím s podujatím?
Bude to stačiť?
Dakujem

Ako postupovať, ak nechcem, aby sa stredoškolák zúčastnil akcie?
Strana
z39
bessie12
16. nov 2024

@julca777 a aký je to bežný rozvod ??
Vazne ? Aj počas Veľkej noci ? 😂 vtedy jeden z kňazov jedol kurča 🤷‍♀️

1ryba
Odpoveď bola odstránená
bessie12
16. nov 2024

@1ryba však áno, ale my sme tí zlí neveriaci pohani 😂

1ryba
Odpoveď bola odstránená
bessie12
16. nov 2024

@1ryba myslím, že by ma v tom pekle nechcel ani sam "šéf " 😂😂😂

janulik2008
16. nov 2024

@annm81 napisala si to excelentne 😉 niekedy mam pocit ze vlastne krestanstvo je len o tom báť sa. Lebo spravim to tak co ked to Boh nechce? Mam sex pred svadbou? Co ak pojdem do pekla? A top je nvm kto to pisal ze vlastne krestania zhresia ale co ved pojdem ku knazovi a vyspovedam sa, vec vybavena 🫣

janulik2008
16. nov 2024

@annm81 ved si len vezmi taky Harry Potter, filmy v ktorych je vraj zla magia pritom film je o niecom uplne inom ako o kuzlach 😀 predvcerom som prisla z roboty ze si zapnem na Disney+ film a tam Deadpool najnovsi 🤣 hovorim ze kto pozeral? A mala mi rano hovori že já néviem 🤣 co som ju mala okupat vo svatenej vode lebo tam neskutocne nadavaju. Doma je 0.50e poplatok za nadavku 🤣 ... vzdy hovorime ze su to len filmy nic ine no niektori krestania by boli najradsej keby deti citali len o svatych. Ak dieta nechce ist do kostola hned tam cpu zleho ktory deti odhana 🫣

viestta
16. nov 2024

@julca777 kaze ti niekto zhresit? My ostatni mozme cvicit hoc aj thaj-ci alebo karate, nielen jogu, ty mozes cvicit strecing. Sice to bude to iste, ale to uz nebude hriech.
A este sa ta spytam, metal a jazz su na tom z krestanskeho hladiska ako? Alebo taky Maskarny bal od Verdiho? Alebo Olympic, napriklad ich Slzy tvy mamy, Olympic su rockova kapela tak aby som v tom mala jasno. Lebo to su moje oblubene hudobne zanre, ze co mam vlastne dovolene pocuvat.

natalka13
16. nov 2024

@janulik2008 ved to je vymyslene na to aby sa ludia bali.

cacianka
16. nov 2024

@natalka13 šrôbami 🤦

janulik2008
16. nov 2024

@natalka13 pre niekoho vymyslene cele a pre niekoho je to cely zivot ale zasa ja vzdy vravim ze keby bolo viacej respektu tak by nam bolo lepsie 😀 parsdoxne sa stretavam s tym ze s ateistom sa skor clovek veriaci porozprava ako s niektorymi fanatickymi krestanmi. 😁 cudne? Vela veci sa clovek dozvie a veru aj sa zamysli 😇
Ja verim v Boha a verim ze nieco po smrti bude ale nebudem trz sa vsetkeho bat napr ist na jogu lebo to je klananie sa inemu Bohu 🙄 ... ja si myslim ze Boh je dobry a mozno mi bude vycitat ze nesla mala na prijimanie ked mala 9 ale dal nam slobodnu volu a vzdy hovorim ze ked mi neter povie ze chce ist na prijimanie a do kostola ja budem prva kt ju tam vezme. 😉 mne viac zalezi na tom ze pride za mnou ked ma problem ako to, ze by som ju "za usi" tahala na prijimanie lebo sa to robi 🙄 doteraz si pamatam ako som revala ze som nechcela do kostola chodit 🫣🫣🫣

cacianka
16. nov 2024

@1ryba zabudla si na miništrantov, ktorý zachránili farárov od smrti - našli im choroby na penise ..

viestta
16. nov 2024

@julca777 mam taku fakticku otazku: Ak zena alebo muz zistia, ze su neplodni ked pred sobasom nesexovali? Ako maju upozornit buduceho partnera na nieco o com ani netusia? Ako muz zisti, ze je impotentny ked pred sobasom nesexoval, teda nevie, ci potentny je? Je podla teba neschopnost splodit dieta dovod na cirkevnu anulaciu manzelstva?

natalka13
16. nov 2024

@janulik2008 cirkev odjakziva ludi zastrasovala, potrebovali poslusne ovecky.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
julca777
17. nov 2024

@1ryba to nie je starsenie, ale realita, ktorej nechcete veriť

julca777
17. nov 2024

@viestta jednoducho rocková hudba je zla. Strečing a joga je rozdiel. Jogini a ľudia, ktorí si robia strečing naprikald po posilňovaní alebo to je jedno kedy je jednoducho rozdiel a tomu ty nechápeš

julca777
17. nov 2024

@viestta takéto choroby treba mať zistené ešte pred tým a upozorniť na to. Keď sa stane, že to náhodou zistia až po svadbe, môžu byť aj bez detí. Aj také sú páry a Boh vie, prečo im dieťa nepozehnal. Dieťa je dar a keď Boh nemá v úmysle, aby ho pár mal tak ho jednoducho mat nebude. Boh môže chcieť, aby boli bez detí, lebo vidí do budúcna alebo môže chcieť, aby pomohli nejakému dieťaťu z detského domova a môžu si adoptovať. Vždy sa dá vyberať a to aj bez toho, aby sme hresili

annm81
17. nov 2024

@julca777 Boh vidí budúcnosť? Takže všetko to kázanie o hriechoch je len pokrytectvo? Boh je za ne zodpovedný, keď nám nedal slobodnú vôľu (inak by predsa nemohol vidieť do budúcnosti).

1ryba
Odpoveď bola odstránená
viestta
18. nov 2024

@julca777 mozem niecomu nerozumiet, mozen nieco nechapat, ale nemozem "tomu nechapat" (tolko jazykove okienko specialne pre teba

kristiii
18. nov 2024

@1ryba boh je všemohúci, ale len pokiaľ sa to kresťanom hodí. Akonáhle ich upozorniš na nejaké nešťastia, choroby, tragédie...tak majú v zálohe verklík o slobodnej vôle ľudí...

viestta
18. nov 2024

@kristiii alebo povedia, ze to je trest za hriesny zivot... Kludne mozu deti byt potrestane chorobou za hriechy, ktore spachali predkovia z piateho kolena. Uz aj to som sa od vykladacov Biblie dozvedela. Alebo, ze Boh zoslal na Olympiu zemetrasenie lebo ich potrestal za olympijske hry homosexualov. A neviem ci jedno aj druhe nahodou nebolo aj od jednej z ucastnicok tejto debaty.

kristiii
18. nov 2024

@viestta áno, to o tých predošlých generáciách si aj ja pamätám.

janulik2008
18. nov 2024

@viestta preto si niekedy myslim ze Boh je riadna "svina" a ak je to pravda s tymi chorobami deti je to ku.va nespravodlive. Deti za nic nemozu tak preco maju byt chore? Co komu to dieta spravilo 😐 ...

julca777
11. dec 2024

@1ryba teraz sa vymýšľa už všetko. Aj umelá inteligencia, ktorá spovedá. Neznamená, že všetko čo vznikne je od Boha a ze je to správne

Strana
z39