Ako postupovať, ak nechcem, aby sa stredoškolák zúčastnil akcie?
A keď nechcem, aby sa moje dieťa (stredoškolák) zúčastnilo takejto akcie, napíšem ospravedlnenku a do dôvodu uvediem nesúhlasím s podujatím?
Bude to stačiť?
Dakujem

@annm81 napisala si to excelentne 😉 niekedy mam pocit ze vlastne krestanstvo je len o tom báť sa. Lebo spravim to tak co ked to Boh nechce? Mam sex pred svadbou? Co ak pojdem do pekla? A top je nvm kto to pisal ze vlastne krestania zhresia ale co ved pojdem ku knazovi a vyspovedam sa, vec vybavena 🫣
@annm81 ved si len vezmi taky Harry Potter, filmy v ktorych je vraj zla magia pritom film je o niecom uplne inom ako o kuzlach 😀 predvcerom som prisla z roboty ze si zapnem na Disney+ film a tam Deadpool najnovsi 🤣 hovorim ze kto pozeral? A mala mi rano hovori že já néviem 🤣 co som ju mala okupat vo svatenej vode lebo tam neskutocne nadavaju. Doma je 0.50e poplatok za nadavku 🤣 ... vzdy hovorime ze su to len filmy nic ine no niektori krestania by boli najradsej keby deti citali len o svatych. Ak dieta nechce ist do kostola hned tam cpu zleho ktory deti odhana 🫣
@julca777 kaze ti niekto zhresit? My ostatni mozme cvicit hoc aj thaj-ci alebo karate, nielen jogu, ty mozes cvicit strecing. Sice to bude to iste, ale to uz nebude hriech.
A este sa ta spytam, metal a jazz su na tom z krestanskeho hladiska ako? Alebo taky Maskarny bal od Verdiho? Alebo Olympic, napriklad ich Slzy tvy mamy, Olympic su rockova kapela tak aby som v tom mala jasno. Lebo to su moje oblubene hudobne zanre, ze co mam vlastne dovolene pocuvat.
@janulik2008 ved to je vymyslene na to aby sa ludia bali.
@natalka13 pre niekoho vymyslene cele a pre niekoho je to cely zivot ale zasa ja vzdy vravim ze keby bolo viacej respektu tak by nam bolo lepsie 😀 parsdoxne sa stretavam s tym ze s ateistom sa skor clovek veriaci porozprava ako s niektorymi fanatickymi krestanmi. 😁 cudne? Vela veci sa clovek dozvie a veru aj sa zamysli 😇
Ja verim v Boha a verim ze nieco po smrti bude ale nebudem trz sa vsetkeho bat napr ist na jogu lebo to je klananie sa inemu Bohu 🙄 ... ja si myslim ze Boh je dobry a mozno mi bude vycitat ze nesla mala na prijimanie ked mala 9 ale dal nam slobodnu volu a vzdy hovorim ze ked mi neter povie ze chce ist na prijimanie a do kostola ja budem prva kt ju tam vezme. 😉 mne viac zalezi na tom ze pride za mnou ked ma problem ako to, ze by som ju "za usi" tahala na prijimanie lebo sa to robi 🙄 doteraz si pamatam ako som revala ze som nechcela do kostola chodit 🫣🫣🫣
@julca777 mam taku fakticku otazku: Ak zena alebo muz zistia, ze su neplodni ked pred sobasom nesexovali? Ako maju upozornit buduceho partnera na nieco o com ani netusia? Ako muz zisti, ze je impotentny ked pred sobasom nesexoval, teda nevie, ci potentny je? Je podla teba neschopnost splodit dieta dovod na cirkevnu anulaciu manzelstva?
@janulik2008 cirkev odjakziva ludi zastrasovala, potrebovali poslusne ovecky.
@viestta takéto choroby treba mať zistené ešte pred tým a upozorniť na to. Keď sa stane, že to náhodou zistia až po svadbe, môžu byť aj bez detí. Aj také sú páry a Boh vie, prečo im dieťa nepozehnal. Dieťa je dar a keď Boh nemá v úmysle, aby ho pár mal tak ho jednoducho mat nebude. Boh môže chcieť, aby boli bez detí, lebo vidí do budúcna alebo môže chcieť, aby pomohli nejakému dieťaťu z detského domova a môžu si adoptovať. Vždy sa dá vyberať a to aj bez toho, aby sme hresili
@kristiii alebo povedia, ze to je trest za hriesny zivot... Kludne mozu deti byt potrestane chorobou za hriechy, ktore spachali predkovia z piateho kolena. Uz aj to som sa od vykladacov Biblie dozvedela. Alebo, ze Boh zoslal na Olympiu zemetrasenie lebo ich potrestal za olympijske hry homosexualov. A neviem ci jedno aj druhe nahodou nebolo aj od jednej z ucastnicok tejto debaty.
@viestta preto si niekedy myslim ze Boh je riadna "svina" a ak je to pravda s tymi chorobami deti je to ku.va nespravodlive. Deti za nic nemozu tak preco maju byt chore? Co komu to dieta spravilo 😐 ...

@julca777 a aký je to bežný rozvod ??
Vazne ? Aj počas Veľkej noci ? 😂 vtedy jeden z kňazov jedol kurča 🤷♀️