Ako prestúpiť na inú strednú školu?
Ahojte. Som v 9.roč. podávala som si prihlášky na dve školy kde ma nevzali. Vzali ma na tretiu slabú bez prijmačiek. Chcela by som prestupiť,ale nemám vôbec žiadne informácie. Nemáte niekto skúsenosť s prestupom?
Treba si najskôr zavolať na školu do ktorej chceš prestúpiť, či majú voľné miesto. A oni ti už povedia postup.
Urcite kontaktovat skolu, na ktoru chces prestupit - teda rodicia. Kamaratka takto dostala syna na skolu - tyzden pred zacatim skolskeho roka sa informovala, ci niekto nenastupi. Kedze jej syn bol 5. pod ciarou, vzali ho, ked naozaj niekto oznamil, ze nenastupi. Ak sa to nepodari, tak iba cez skolsky rok sa pravidelne informovat o podmienkach prestupu. No vtedy bude zrejme treba prestupove skusky.
Urcite kontaktovat skolu, na ktoru chces prestupit - teda rodicia. Kamaratka takto dostala syna na skolu - tyzden pred zacatim skolskeho roka sa informovala, ci niekto nenastupi. Kedze jej syn bol 5. pod ciarou, vzali ho, ked naozaj niekto oznamil, ze nenastupi. Ak sa to nepodari, tak iba cez skolsky rok sa pravidelne informovat o podmienkach prestupu. No vtedy bude zrejme treba prestupove skusky.
@simsalabim ďakujem za radu☺️. Mne VP poradila nech idem na rok tam kde ma prijali a nech podám o rok prihlášku ako súkromná osoba a skúsim opäť prijmačky. No čítala som,že prvák na sš už nemôže ísť na prijmačky. Tak neviem😔
Aj ja viem tak, ze sa da iba prestupit, ale neviem presne. V kazdom rpipade, rodicia nech sa informuju na skole, na ktoru chces prestupit. Moja dcera prestupovala tiez na inu SS, ale pocas skolskeho roka a robila prestupove skusky.
Aj ja viem tak, ze sa da iba prestupit, ale neviem presne. V kazdom rpipade, rodicia nech sa informuju na skole, na ktoru chces prestupit. Moja dcera prestupovala tiez na inu SS, ale pocas skolskeho roka a robila prestupove skusky.
@simsalabim smiem sa spýtať kedy a ako ste to vybavovali? A do akého ročniku nastúpila? Ja by som chcela prestúpiť do prvého.
Bola v 2. rocniku bilingvalneho gymnazia a prestupila na SS po 1. stvrtroku v 2.rocniku. Nastupila do 1. rocnika SS, robila rozdielove skusky z niektorych predmetov za ten stvrtrok. Niektori jej spoluziaci prestupovali na ine gymple, bilingvalne aj nebilingvalne a tiez robili prestupove skusky. Na neiktorych skolach si riaditel vyberal, koho vezme na zaklade skusok, cize mali konkurenciu.
Výchovný poradca všetko poradí. Prestupuje sa v septembri alebo počas školského roka. Samozrejme ak s prestupom súhlasí riaditeľ školy.
Bola v 2. rocniku bilingvalneho gymnazia a prestupila na SS po 1. stvrtroku v 2.rocniku. Nastupila do 1. rocnika SS, robila rozdielove skusky z niektorych predmetov za ten stvrtrok. Niektori jej spoluziaci prestupovali na ine gymple, bilingvalne aj nebilingvalne a tiez robili prestupove skusky. Na neiktorych skolach si riaditel vyberal, koho vezme na zaklade skusok, cize mali konkurenciu.
@simsalabim a na aký bilingválny gympel chodila? Ja by som chcela bud na bil.gym alebo na gym čo mám 20 min od domu. Na oba som tento rok robila prijmačky
Bol to anglicky gympel v BA, ale konkretizovat nebudem.

obráť sa na vychovnú poradkynu bude mat najviac info