Ako presvedčiť mamu na kúpu iPhonu 12?
Ahojte,mám 12 rokov a chcela by som iphone 12. Mama mi ho nechce kúpiť,poradíte mi prosím ako ju presvedčiť? Peniaze by som jej vrátila všetky,chcem ho teraz lebo je v akcii. Ona chce aby som si polku ceny našetrila.Lenže ja si našetrím ale bude to chvíľu trvať. A tá akcia netrvá mesiac. Poradíte mi prosím? A taktiež by som potrebovala radu ako si zarobiť keď bývam v meste, môj ujo má bufet tam si tiež zarobím lenže teraz som v meste tak vás prosím o radu.
@mooonika1975 Mozno si zrovnaj, co je dolezite
@mircalla čo je dôležité, môžeš bilancovať ty, dieťa v tomto veku potrebuje nájsť miest v sociálnej skupine a ak mu k tomu pomôže mobil, aby bol cool a spokojný, budem s ním kominukovat a vysvetlime si ako dosiahnuť to , čo by chcel. Ty nesnívas? Prečítaj si o puberte a potom napis niečo, o 10-15 ročných deťoch a ich prežívani.
@mircalla čo je dôležité, môžeš bilancovať ty, dieťa v tomto veku potrebuje nájsť miest v sociálnej skupine a ak mu k tomu pomôže mobil, aby bol cool a spokojný, budem s ním kominukovat a vysvetlime si ako dosiahnuť to , čo by chcel. Ty nesnívas? Prečítaj si o puberte a potom napis niečo, o 10-15 ročných deťoch a ich prežívani.
@mooonika1975 No nevedela som, ze ak nemas v 10 rokoch iphone, si vyluceny so socialnej skupiny. Ani to, ze v tomto veku je bezne vlastnit ho.
To nie je o puberte, ale o nastaveni hodnot a prioritach. Moje deti po iphone nikdy netuzili, akoze ani to doma nepadlo, a viem, ze to pre nich neni dolezite.
Snivaju o inych veciach, maju to v hlavne zrovnane. A nemaju sa zle, chodia 2-3 krat rocne do zahranicia na dovolenku atd, ale toto im ku stastiu nechyba ani nahodou.
@miskakyska často si čítam rady a tak som napísala
@michaelach329 moja zlata, ako tvoja mama by som ti povedala, že môžeš zabudnúť. Na tak dráhy mobil si este mala. Inak kde si chceš v 12tich zarobiť? 🤔
@mooonika1975 No nevedela som, ze ak nemas v 10 rokoch iphone, si vyluceny so socialnej skupiny. Ani to, ze v tomto veku je bezne vlastnit ho.
To nie je o puberte, ale o nastaveni hodnot a prioritach. Moje deti po iphone nikdy netuzili, akoze ani to doma nepadlo, a viem, ze to pre nich neni dolezite.
Snivaju o inych veciach, maju to v hlavne zrovnane. A nemaju sa zle, chodia 2-3 krat rocne do zahranicia na dovolenku atd, ale toto im ku stastiu nechyba ani nahodou.
@mircalla pevné verím, že kým pôjde moja do školy, nebude potrebné na vyjadrenie jej sociálneho statusu aby napr.vlastnila mercedes s osobným šoférom 🤦♀️ kks, kam tento svet speje...
@mircalla to že nechce iPhone znamená že nemá žiadny mobi? Tlačidlovy? Lebo Samsung je rovnako drahý napríklad . Tu už od 5 tich rokov dávajú deťom mobily. Ja napríklad nie, moje deti boli bez telky do 2 rokov, mobil veľmi sporadicky , naplánované. Ale toto nevylučuje to o čom sa tu bavíme .
@mircalla to že nechce iPhone znamená že nemá žiadny mobi? Tlačidlovy? Lebo Samsung je rovnako drahý napríklad . Tu už od 5 tich rokov dávajú deťom mobily. Ja napríklad nie, moje deti boli bez telky do 2 rokov, mobil veľmi sporadicky , naplánované. Ale toto nevylučuje to o čom sa tu bavíme .
@mooonika1975 Nie, nie je rovnako drahy Maju obaja smart phone. Syn ma Samsung na pausal, ktory stal v akcii k pausalu dakych 230 eur, inak je drahsi. okolo 500 eur. Moj samsung cca rovnako. Dcere davam svoje vyradene mobily po 2 rokoch pouzivania. Nikdy si iphone nepytali
@mooonika1975 Nie, nie je rovnako drahy Maju obaja smart phone. Syn ma Samsung na pausal, ktory stal v akcii k pausalu dakych 230 eur, inak je drahsi. okolo 500 eur. Moj samsung cca rovnako. Dcere davam svoje vyradene mobily po 2 rokoch pouzivania. Nikdy si iphone nepytali
@mircalla znova sme na začiatku debaty, dievča ktoré písalo , tak mobil stal 200 €, tak potom neviem … si pokrytec, farizej , hm…..?
@mircalla znova sme na začiatku debaty, dievča ktoré písalo , tak mobil stal 200 €, tak potom neviem … si pokrytec, farizej , hm…..?
@mooonika1975 Nie som pokrytec ani farizej, stale ti unika pointa. Chora honba za iphonom za ucelom socialnej akceptacie, ako si to sama definovala. Musi to byt iphone
@mooonika1975 Nie som pokrytec ani farizej, stale ti unika pointa. Chora honba za iphonom za ucelom socialnej akceptacie, ako si to sama definovala. Musi to byt iphone
@mircalla ale áno a čo je za problém? Či iPhone či Samsung? Suma je rovnaká . Dokonca tvoje dieťa malo drahší. Jedno moje dieťa chce len Samsung , druhé iPhone, a? Sú to dva tábory . Vždy boli a vždy budú. Predsudky .
@mircalla ale áno a čo je za problém? Či iPhone či Samsung? Suma je rovnaká . Dokonca tvoje dieťa malo drahší. Jedno moje dieťa chce len Samsung , druhé iPhone, a? Sú to dva tábory . Vždy boli a vždy budú. Predsudky .
@mooonika1975 moje dieta nechce ziadny konkretny telefon, ze vdacne za cokolvek, co kupim, mali aj po mne zdedene motoroly..necakam, ze to pochopis. Ale aspon si nas poucila, ze mat iphone ta socialne integruje. Nefabuluj
@mooonika1975 moje dieta nechce ziadny konkretny telefon, ze vdacne za cokolvek, co kupim, mali aj po mne zdedene motoroly..necakam, ze to pochopis. Ale aspon si nas poucila, ze mat iphone ta socialne integruje. Nefabuluj
@mircalla ty to zase vytrhávajs z kontextu a robis nové závery . 👍🙄
Tvoje dieťa vlastne má viac ako tá čo chce telefón, ale tým že je to iPhone a samozrejme zaužívané predsudky, že iPhone je priorita len zazobaných v tebe evokuje pocit, ze si to uzavrela správne. Dobre. Máš ju mat . Svoju pravdu . 👌👊
@mircalla ty to zase vytrhávajs z kontextu a robis nové závery . 👍🙄
Tvoje dieťa vlastne má viac ako tá čo chce telefón, ale tým že je to iPhone a samozrejme zaužívané predsudky, že iPhone je priorita len zazobaných v tebe evokuje pocit, ze si to uzavrela správne. Dobre. Máš ju mat . Svoju pravdu . 👌👊
@mooonika1975 Tvoje komenty svedcia o tvojej extremnej povrchnosti. Socialne zaclenenie na zaklade telefonu mi stacilo. Uz ma neoznacuj, zi si svoj zivot podriadovania sa trendom a kopirovania spravania ostatnych
@mooonika1975 Tvoje komenty svedcia o tvojej extremnej povrchnosti. Socialne zaclenenie na zaklade telefonu mi stacilo. Uz ma neoznacuj, zi si svoj zivot podriadovania sa trendom a kopirovania spravania ostatnych
@mircalla áno, to urob aj ty, už má neoznačuj
Akcia na telefon bude aj v budúcnosti neboj zatial si nasetriš. Keby ti ho mamina zaplatila cely budeš mat problem keď ti našetrene peniaze zoberie ba aj na silu, keď budes mat problem jej ich dat automaticky ....
@mircalla myslim ze to je o dietati. Neter mala IPHONE, nvm ci nemala 11tku 🤔 ale to je jedno 😀 ide o to ze sestra v nom chcela vymenit baterku lebo sa rychlo vybijala az kym sa nedozvedela cenu ze 80e 🫣 tak malej povedala ze jej da Samsung co mala v oprave a vymenili v nom uplne vsetko takze je ako novy a taka stastna bola 😀 ze bude mat novy mobil 😀
Má tablet co ma tusim 3 ci 4 roky a tiez baterka uz KO ale ked jej povieme ze ci nechce novy tak ze ne ze ten je dobry 🫣 ale ze uz ked tak chce taky co sa da na nom kreslit a bum caka ju doma na narodeniny novy, 9 FE+ tusim. Cena brutalna 🫣🫣🫣 kedze tamten stal okolo 200e ale kupovala ho ona nie ja.
@michaelach329 Môj má 16. A už tri mesiace maká na brigádach. Navyše za dobré vysvedcko som mu sľúbila odmenu. Tu dostal q tak si kúpil Iphone , repasovany. Takz buď trpezlivá a najprv ukáž dobrú vôľu a úsilie a trpezlivosť. Nemusíš mať všetko hneď.
@laurinka27 ten ktorý chcem je z bazaru,furt pozerám len lacné Iphony cca do 10 000kč aj to je moc
@michaelach329 kč ? Nemáme eura na Slovensku?

@mircalla tvoja komunikácia ukazuje viac ako si mohla ukázať . 😊 ja že s normálnou sa bavím 😏😏😏👌👏👏
@mooonika1975 Mozno si zrovnaj, co je dolezite