Ako presvedčiť rodičov, aby mi niečo dovolili?
Čo na Vás zaberá, keď od vás chcú niečo vaše deti, ale vy im to nechcete dovoliť? Mám 16 s chcem ísť na 1-dnovy výlet s kamarátkami do Bratislavy a mňa naši nechcú pustiť. Kamarátky s ktorým chcem ísť poznajú. Poraďte mi ako ich presvedčiť.
Nepustit na kupalisko, lebo sa utopis, nepustit cez den na vylet, to mi uz prijde fakt trosku uletene od rodicov. Ale tak bohuzial kazda rodina si urcuje pravidla sama, moja dcera mala teraz 15 a boli splavovat kanal teraz s kamoskami pred mesiacom (mala vestu samozrejme) okolo celeho mesta a potom sli na umelu blaz do "baru" rozumej nealko drink a domov o osmej... ani ma nenapadlo jej to nedovolit, tesila som sa, ze konecne niekam vypadnu po dlhej dobe a ma cas sama na seba a kamaratov...
Rodičia majú koľko rokov? Majú dosť zastaralé názory. Bez urážky ( hádam sa tu nebude zas niekto pohorsovat nad mojím komentárom).to akože v 18 ti už dovolia všetko,ale dovtedy ani päty nevytiahnes z domu.. no divné.. zrejme si ich jediné dieťa a boja sa o teba.
Mňa rodičia tiež nechceli púšťať von,ale vždycky sme sa dako dohodli,tak chápem tvoje pocity.. asi s tým nič nespravis. V 18 budeš mať voľnosť🙄
@zildo vôbec, ony chodia aj ešte ďalej na výlete a ani jeden rodič s tým nemal problém (ale vždy do nejakej Max. 9 boli doma)
@orud majú 44 a 48 rokov ... A inak ako som jedináčik
Keby si im vysvetlila,že by si veľmi chcela ísť a že sa im odtiaľ ozveš keď prídete aj keď pôjdete odtiaľ by nezabralo na nich? 🤔
@orud povedala som im, že im kľudne aj každú hodinu zavolám a oni nič
Bohuzial im to treba naservirovat asi na rovinu. Ano este dva roky ma mozete "zamknut", ale jedine, co vlastne sposobite je to, ze v 18ke odijdem rychlo a uplne od vas... ze sa citis ako vo vazeni, pretoze tie veci, ktore chces robit, su uplne normalne. Ich strach o jedine dieta chapem - ale to je ich problem, ktory si musia vnutorne vyriesit a nie teba takto... mrzi ma to, ked to citam, mlada si len raz, ten vek 15-25 je u zeny ten najslobodnejsi pocas skoly bez zavazkov. Potom sa to uz vsetko zmeni, nehovorim, ze je to zle, ale uplne ine.
Keby im vysvetlíš že už niesi malé dievčatko, budeš predsa s kamoškami tak si hádam jedna druhej pomôžete, rodičom daj číslo aj na kamošky alebo ich rodičov a mame volaj priebežne počas dňa že si v pohode
Mne napada poprosit rodicov kamosiek nech sa s nimi porozpravaju. A inak ked su v praci a ty rano odides a poobede sa vratis ani nemusia vediet ze si tam bola😉 tak by som to za mladych cias riesila ja
@elizabet173 nie, velmi nie ale je to v podstate navadzanie aby sla proti aj tych par, co tu padlo. Jej rodicia maju svoje dovody, dice zadtaraleale maju ich.
@att123 v 18 ťa nepustia to už môžeš ísť sama. Kopec spolužiakov som mal na internáte v BA aj z Košíc. Ja som išiel v 15 do BA na strednú, poblúdil som kade tade a nakoniec som zistil, že BA nie je žiadne veľké mesto všade blízko. Máš 15 rokov teoreticky by si sa nemusela ani pýtať len im oznámiť. Keďž si za seba viac menej zodpovedná.
@galixx úprimne nad tým rozmýšľam, ale nedá sa to, lebo ráno by som musela ísť ešte predtým ako pôjdu do práce
Ja som v tomto veku rodičom len oznamovala, kam idem a kedy prídem. V Bratislave som bola sama s kamoškou prvýkrát v 14 rokoch. Nech si zaspomínajú na to, čo mohli oni v tvojom veku...
Keby si aj potajomky išla, ver mi moc by si si to neužila.stale v podvedomí by si mala strach z toho čo by na to rodičia povedali keby na to prisli
Mna nechceli tiez pustat,tak som chodila na tajnasa 😛 ale to si asi nechcela pocut.
Hmm, vies čo by som povedala ja? Že by si chcela vidieť ten hrad a stráviť čas a kamoškami lebo ze vidia aj oni ako sa situácia na Slovensku mení, ze vždy nejaké opatrenia a ze kým sa ešte dá tak vpohode cestovať ze by si chcela ist. A ze si das pozor a keby čokoľvek im hneď zavolas, aj ze budete v kontakte a ze to zvládneš. Že si chceš užiť takú prázdninovú babskú jazdu. Či?
@marca12 Práveže aj hej🤣 len by som potrebovala aj radu ako ns to aby ti nezistili 🤣🤣
@simona139469 skúsim zajtra 🙂
Skús. Veď je to vlastne pravda, treba si všetko užiť kým sa dá.
Ja ti len napíšem toľko, že ja chápem aj teba bola som v tvojom veku, ale aj tvojich rodičov, lebo sama som rodič. A už teraz sa desim toho, že príde za mnou dcérou a bude po mne niečo podobné chcieť.....
Ale teda.... Ja sama som vždy poslala kamošky za rodičmi,,, síce to prd pomohlo, ale vyskúšaj. No občas to pomohlo, podľa toho čo to bolo... Tvoji rodičia možno povolia tiež....
Môžeš, im povedať. Ze si chceš užiť ešte prázdniny, kým sa dá, kým sa neucis, kým sú není obmedzenia atď... Ze ráno pôjdete a poobede sa vrátite. Budeš na mobile keby niečo.
Nerob nic tajne. Rodičia si zaslúžia ferovku.
Ja by som si skúsila v klude sadnúť,normálne pre vešať kde chces ísť,kedy budeš doma, atď.
Musia mať dôvod,prečo robia,čo robia.
My sme cudzí ľudia,nepoznáme okolností,atď.
@zuzi0911 preco sa toho desis? Ved ma 15, a ide len na den vlakom, vecer je spat. My deti povzbudzujeme k samostatnosti, teraz na dovolenke sme ich nechali chodit samych aj do restauracie - my sme chceli jest inde, aj sme ich poslali vybavit veci na recepciu, nech sa zoznamuju s cudzimi situaciami, nech komunikuju v cudzom jazyku, nech sa ostrielaju, cesuju, vidia svet.
Detom treba doverovat a nechat ich zit.
@mirage to ja viem, ale bojím sa. Viem, že to preháňa. Ale snažím sa. Pustím ich do mesta za kamošmi samé a podobne co je iba kúsok od domu. Ale keby chce ísť preč, ja neviem. Musím sama so sebou pracovať. Tu nejde o dovoru, ale môj strach. Ja viem, že sú rozumne, ale nie ľudia okolo (nie všetci)
ak to zistia, tak máš po chlebe až do tej 18. Nepustia ťa ani do vedľajšej ulice. Toto by som nikdy neurobila, aj keď do tej BA nepôjdeš, prežiješ to
Mám k vám taky menší dotaz. Mám 16, som zbláznená do poľovníctva a zvierat. Som z miesta, kde nemáme žiadne kopca a zveri je tiež pomenej. Avšak máme chatu v horách, približne 3 a pol hodinky od nás. Patrí starým rodičom a brávajú ma tam len oni. Je to dedina, milujem to tam. Je to proste pre mňa najdokonalejšie miesto na zemi. A veľmi by som tam teraz chcela ísť, pretože daniele majú ruju a u nás dole nie sú...Avšak oni tam už boli pred mesiacom, takže teraz už nechcú ísť. Vraj je tam veľmi zima a je corona, takže určite nepôjdu. Prosím poraďte mi, ako ich presvedčiť . Pomaly budú jesenné prázdniny...takže mám málo času. Prosím pomôžte mi. Ďakujem.
Ahoj ako si to vyriešila ja mam aktuálne tento istí problém chcem ísť do ba na hokej s dospelim bratom a 2 kamarátmi ale otec ma nechce pustiť mama by aj súhlasila ako ho mam presvedčiť
Ak to stojí peniaze, Skús si to zaplatiť sám

Rodičia kamosiek s tým nemajú problém? Skús sa s rodičmi ešte o tom porozprávať..