icon

Ako psychicky zvládať školu a osamelosť?

anettee
15. dec 2024

Dobrý deň,
Mám štrnásť rokov, učím sa na základke, ale tam ma nikto nechce, mám strašne známky, vôbec mi nejde učivo dobre, mnohí spolužiaci si robia zo mňa posmech aj sa mi niektorí vysmievajú... Aj som pribrala a to sa dosť hýbam a malo jem. Nemám zvieratá s ktorými by som rada strávila čas, rodičia nestrpia žiadne zvieratá v našom dome, ani na záhrade. Chodím na krúžky aby som si našla nejakých kamošov, tam majú svoje uzavreté skupinky a vôbec sa so mnou nebavia, čiže ani v škole a ani nikde inde nemám nikoho kto by sa so mnou bavil, okrem rodičov... Cítim sa úplne zbytočne okrem rodičov by som nikomu nechýbala.....😓
Niekedy mám aj strašné sny, a bolí ma hlava, a to veľa pijem vody hýbem sa a vôbec nestrávim veľa času za internetom....
Cítim sa niekedy fakt psychicky na dne a to aj kvôli škole kamošom.....
Máte nejaký návrh ako si nájsť nových kamošov, prehovoriť rodičov na nejaké zvierata, alebo to lepšie psychicky zvládať celkovo???
Ďakujem za každý návrh.😊

Strana
z2
pribinak
15. dec 2024

Máte v škole psychologickú? Skús ju osloviť a poprosiť o pomoc

Ehm, psychicky - dala si opačne y, i

hipuska
15. dec 2024

Si veriaca? Skús nejaké stretko tam. V kostole, pastoracnom centre. Zvyknú byť otvorenejší

gribka1
15. dec 2024

Prečo ti nejde učenie? Treba toto riešiť. Musíš, kvôli sebe. Zvýšilo by sa ti sebavedomie a mohla by si na sebe popracovať. Iný život by ti tým pádom začal na strednej škole. Zvieratá sú fajn, ale ty sa potrebuješ začleniť medzi ľudí.

terezkaarthuramax
15. dec 2024

Viem ako sa citis pretoze aj mne sa v skole posmievali. Držím ti palce

marianarem
15. dec 2024

@anettee Neslo by niekde aspon dobrovolnicit so zvieratami? V nejakom utulku napriklad. Bola by si s nimi v kontakte a mozno by si tam aj stretla ludi s podobnymi zaujmami.
V tomto veku je to ale tazke pre vela ludi. Ja som kamosky mala, ucila som sa vyborne a predsa som sa citila v tomto obdobi osamelo, mala som pocit, ze mi nikto nerozumie a ze za vela nestojim. Myslim, ze to bolo sposobene tym, ze som sa zrazu z dietata zmenila na niekoho, koho som este nepoznala, bol to sok a citila som sa strasne neisto. Zaroven sa dost zintenzivnili moje pocity a vsetko som prezivala velmi silno, aj to negativne. Neboj, bude sa to lepsit kazdym rokom.

danielahamar
15. dec 2024

Na ukludnenie si daj magnézium. Vyhľadaj školskú psychologičku. Čo sa týka učenia, kde máš problém? O kamarátov strach nemaj, prídu na strednej. A čo sa týka kg, netyraj sa a najedz sa, aj od stresu môžeš priberať 🌹

anettee
autor
15. dec 2024

@danielahamar Ďakujem za návrh😊
V škole sa mi nedarí v hlavne fyzike matike a dejepise prepadám....😓 A to sa učím, už neviem čo mám robiť..

anettee
autor
15. dec 2024

@marianarem Ďakujem za povzbudenie, útulok žiak v blízkosti nemám...😓
Ale skúsim to nejako tieto roky zvládnuť....😊❤️

anettee
autor
15. dec 2024

@terezkaarthuramax ❤️❤️❤️

danielahamar
15. dec 2024

@anettee matiku a fyziku si zaobstaraj doučovanie 😉, dejepis sa musíš nabiflit 😬

anettee
autor
15. dec 2024

@gribka1 Učím sa dosť veľa a mám malé prestávky, snažím sa, ale potom zrazu na hodine keď si aj myslím že mám na to tak potom zrazu zistím že mám strašne známky....😓

anettee
autor
15. dec 2024

@hipuska No som neveriaca.....

gribka1
15. dec 2024

@anettee Preto to vravím, lebo môžeš mať nejakú poruchu v učení, nie v zlom myslím. A doteraz ti učenie išlo či stále to bolo náročné?

nin12345
15. dec 2024

@anettee mali sme na ZS spoluziacku, ktora sa tiez zle ucila a tiez bola trosku pri sebe ale bola to super baba vtipna mali sme ju vsetci radi.. ak si hanbliva mozno skus skolskeho psychologa ale podla mna bude uplne super ak skusis aj sama oslovit nadejnych kamaratov a neboj sa odmietnutia. To posmievanie nahlas triednej ucitelke a povedz jej nech nehovori ze to ma od teba to sa musi riesit aby sa to nestupnovalo

anettee
autor
15. dec 2024

@danielahamar Ďakujem za návrh 😊
Možno máte aj pravdu dejepis sa dá nabiflit ale ja mám pocit že sa mi moc nevedia zapamätať poznámky, aj ked pri nich strávim hodiny....
A s matkou a fyzikou máte dobrý návrh na doučovanie ale žiaľ naša učiteľka má toho veľa a nestíha nam robiť doučovanie.....😓

anettee
autor
15. dec 2024

@nin12345 Skúšala som osloviť spolužiačky, ale tie sa mi často posmievajú aj pred chalanmi a tak....
Tak už sa aj hanbím ich niekdy osloviť lebo už mám aj pocit čo bude nasledovať potom....😓
No a čo sa týka školskej psychologický tak ja ani neviem či máme nejakú na škole....

anettee
autor
15. dec 2024

@gribka1 No mám taký pocit že v šiestom ročníku som mala skvelú kamošku, ale v siedmaku odišla preč a odvtedy mám taký pocit že sa mi aj zhoršovali známky....

gribka1
15. dec 2024

@anettee Nie si v pohode, možno preto. Ale treba nájsť spôsob ako sa zlepšiť, je to dosť dôležité pre tvoj štart do života. Škoda že mama ti nie je veľmi nápomocná. Spolu by ste to zvládli. Tá stredná by bola pre teba veľká zmena.

revikat
15. dec 2024

@anettee zo spolužiakov si nič nerob, tí si vedia na každom niečo nájsť, a ak nie si namaľovaná fitneska s dlhými vlasmi a nechodíš každý víkend do mesta na záťah, tak ťa zhejtujú za hocičo 🙈 mne sa napríklad smiali, že som bifľoška. Je to aj vekom, niektorých ľudí vedia ostatní oceniť, až keď dospejú a usporiadajú si priority, teda že nie je hviezda ten, kto vyzerá dokonalo, ale kto má milé a starostlivé srdce, vie počúvať iných, pomôže, keď sa dá 🙂
Ja som si skutočných priateľov našla až na vysokej škole. Dovtedy som sa rozprávala skôr so spolužiakmi z jazykovky a chodila som aj ku skautom, tam nemusíš byť veriaca a mali by ťa medzi seba prijať 🙂
Ak ťa trápia známky, skús rodičov poprosiť, ak sa to finančne bude dať, aby ti zaplatili súkromného doučovateľa, napríklad cez stránku doucma.sk
Držím palce 🍀

anettee
autor
15. dec 2024

@revikat Ďakujem za povzbudenie😊
Skúsim to teda s tými skautmi....😊🙈

danielahamar
15. dec 2024

@anettee mimo školy doučovanie

ahhola
15. dec 2024

Vyhliadni si nejakeho🐕utulkaca, v utulku objasni svoju situaciu - ty chces, ale nevies, co rodicia a dovlec chlpaca na sviatky. Mohol by ti pomoct psychicky.

nika185
15. dec 2024

v slovenčine ale problémy nemáš, niekedy tu dospelé ženy narobia mnoho chýb, zato ty píšeš celkom dobre, vysmieva sa iba tupec, kašli na nich, je to o nich nie o tebe, určite ani jeden z nich vo všetkom nevyniká, každý je v niečom slabší a v niečom lepší a proste fyzika a matika sú predmety také chalanske, tým človek musi rozumieť, v rodine ti to nemá kto vysvetliť? dejepis som ani ja nemusela, ale prečítaj si to po nejakych úsekoch a svojimi slovami sa snaž ako rozprávku hovoriť, proste si to napíš skratene, to najdôležitejšie tak svojimi slovami, povypisuj si podstatu, dôležité veci, k tomu niečo konkrétne, celý text si skratiš a vždy k tomu určite niečo povieš keď ťa vyvolá učiteľ, matiku nájsť niekoho na doučovanie a fyziku sa len biflovat učivo, alebo ukončiť hoc aj zo 4 a už len vydržať a ist ďalej kde tieto predmety nie sú, ale v prvom tade popros aj o pomoc rodinu a hlavne si ver a uvidíš, že keď vyjdes zo základky a budeš v inej škole, bude to už všetko lepšie

mantilka
16. dec 2024

Pozri si na školskom webe, bude tam medzi zamestnancami napísaná aj psychologička.
A rodičia sa s tebou nemôžu učiť?
Možno by ti pomohlo keby si si nahrala napr. na mobile učivo a dookola počúvala alebo si to prepisovala pri učení.
Treba vyskúšať, ktorý štýl ti viac vyhovuje. Sú ľudia, ktorí sa ľahšie učia čítaním (,majú fotografickú pamäť), iní hovorené slovo a iní zasa písaním.

motylik333
16. dec 2024

@anettee a neskusala si endokrinologa? Môzes mat aj znozenu cinnost stitnej zlazy ked priberas a mas tazkosti s ucenim pripadne depky.

anettee
autor
16. dec 2024

@ahhola Ďakujem za radu❤️❤️❤️

anettee
autor
16. dec 2024

@nika185 Ďakujem❤️❤️❤️😊

anettee
autor
16. dec 2024

@motylik333 No išla som s mamou ku endokrinologovi ale tam všetko v pohode....

mantilka
16. dec 2024

Tiež je dôležité dodržiavať hygienu, každý deň sa sprchovať, čisté nechty, čisté vlasy, čisté oblecenie. Nehovorím, že je to tvoj prípad ale počúvam ako sa dievcata vyhýbajú dievčaťu s menšou hygienou.

jana_eyre_2
16. dec 2024

Najviac by ma zaujímalo - mame si sa zdôverila? Vravela si jej čo cítiš a ako sa cítiš? Vie o Tom a hovoríš jej to často?

Strana
z2