Ako psychicky zvládať školu a osamelosť?
Dobrý deň,
Mám štrnásť rokov, učím sa na základke, ale tam ma nikto nechce, mám strašne známky, vôbec mi nejde učivo dobre, mnohí spolužiaci si robia zo mňa posmech aj sa mi niektorí vysmievajú... Aj som pribrala a to sa dosť hýbam a malo jem. Nemám zvieratá s ktorými by som rada strávila čas, rodičia nestrpia žiadne zvieratá v našom dome, ani na záhrade. Chodím na krúžky aby som si našla nejakých kamošov, tam majú svoje uzavreté skupinky a vôbec sa so mnou nebavia, čiže ani v škole a ani nikde inde nemám nikoho kto by sa so mnou bavil, okrem rodičov... Cítim sa úplne zbytočne okrem rodičov by som nikomu nechýbala.....😓
Niekedy mám aj strašné sny, a bolí ma hlava, a to veľa pijem vody hýbem sa a vôbec nestrávim veľa času za internetom....
Cítim sa niekedy fakt psychicky na dne a to aj kvôli škole kamošom.....
Máte nejaký návrh ako si nájsť nových kamošov, prehovoriť rodičov na nejaké zvierata, alebo to lepšie psychicky zvládať celkovo???
Ďakujem za každý návrh.😊
@anettee skús doučovanie, skús chodiť na kone tam sú vždy ľudia milí. Teraz je doba že není nad nikoho. Musíš byť silná a chýbala by si mnohým! Skús požiadať o psychologickú pomoc pomôže ti to 💫 uvidíš že to najlepšie ťa len čaká... Veľa známych osobností si tým prešlo. Musíš len bojovať aj keď sama proti všetkým. Ako sa povie nejsi sám aj keď si sám 💫 máš seba , len ty vieš zmeniť všetko. Veľa síl ❤️ zvládneš to a ako hovorím to najlepšie ťa len čaká... Není dôležité čo dostaneš v škole ale v živote. Školu treba bohužiaľ zvládnuť skús to doučko🧑🎄 krásne sviatky a hlavu hore si úžasná. Pusti si pesničku Sima- dokonalá.
@anettee ja ti odporúčam zájsť za psychológom aj co sa tyka školy a učenia sa a rovnako aj šikana v triede. Potrebuješ radu psychológa a jedine ten ti bude vediet pomoct. O tej šikane urcite musis upovedomiť aj triedneho učiteľa aby sa spísala zápisnica a odporúčam ti doučovanie z predmetov z ktorých prepadas.

@anettee na aké chodíš krúžky?Puberta je ťažká pre teba aj rodičov😉väčšinou si decka nájdu lepšie kamarátstva až na strednej škole.Musis zabrať kvôli známkam, aby si si mohla potom vybrať školu, ktorá ťa bude baviť.Skus toho psa či iné zviera a aj to ako sa cítiš rozobrať s mamou.