Ako reagovať na zistenie, že dcéra je trans?
moja dcéra pred vcerom povedala že je trans… akože fakt nechápem ako mám reagovať na toto … podporujem ju fakt vo všetkom ale toto aj na mňa priveľa
@anonym_autor mas ju milovat a podporovat. Je jedno, co je, je to stale tvoje dieta.
Ja napr. mojim dceram hovorim, ze mi je jedno, ci prinesu domov nevesty alebo zenichov, stale budem pri nich stat.
@malinkajozka v tej klerofasistickej podľa kt sa takýto ako pisateľ riadia tam taký článok isto bude
Namiesto nohaviciek jej budes kupovat panske boxerky.
A čo to vlastne znamená? Že je tranzistor?
Moja dcéra mi po rokoch povedala, že tiež chcela byť všeličo, hormóny vzbúrené, chlapci si pokaždé vybrali jej kamarátku, ALE vedela, že u mňa nič také neprejde, dnes sme za to obe radi a smejeme sa na tom.
Dieťa chce byť doležité, nevie pomenovať problémy, pritom hormóny a povie niečo, čo sa s ním ťahá a pomaly je tlačené do niečoho čo povedalo v nejakom rozpoložení.
A tie prípady tiež, že boli podporované, prešli si tranzíciou a teraz by chceli vrátiť čas, čo nejde.
Povedať OK, je to v poriadku, možeš to tak cítiť, rozhodnutie urobíš keď budeš mať 25r a bude to na tebe, šetri, nech na to máš.
Ja by som si z toho ťažkú hlavu nerobila, čo bude to bude, lúbiť ho budeš.
Tak zas.ono to nejde len tak ľahko, že ona chce a dostane termín na operáciu. Určite s tým zájsť za psychológom...pravdepodobne bude musieť prejsť mnohými testami a zrejme čakať aj na dospelosť kym sa niečo udeje.
A hlavne je teraz v puberte.
Ja som videla raz video nejakého českého chlapca ktorý chcel byť žena, absolvoval operáciu a o pár rokov toho oľutoval.. lenže uz bolo neskoro.
Tak zas.ono to nejde len tak ľahko, že ona chce a dostane termín na operáciu. Určite s tým zájsť za psychológom...pravdepodobne bude musieť prejsť mnohými testami a zrejme čakať aj na dospelosť kym sa niečo udeje.
A hlavne je teraz v puberte.
Ja som videla raz video nejakého českého chlapca ktorý chcel byť žena, absolvoval operáciu a o pár rokov toho oľutoval.. lenže uz bolo neskoro.
@vilma7 ze zrejme cakat na dospelost 😁 🙈. Ze vahas
@tripetta No len keby všetci boli ako ty, potom by ľudstvo vymrelo. A nemali by si trans a pod. od koho adoptovať deti. Ani by si sa nenarodil, a nemohol vypisovať ako si utláčaný/á/é. Tak asi preto sa ľudia bránia šíreniu tejto ideológie. Ale ty si očividne fanúšik Shutzta, keďže ľudia s iným názorom pre teba nie sú ľudia.
@anonym_a359f4 vsetci trans nebudu, zbytocne sa obavas, priroda vie co robi, aby sa ludstvo reprodukovalo. Ani zene, co nemoze mat deti nepovies, ze keby boli vsetky take, ludstvo by vymrelo. Zivot si cestu najde, neviem, coho sa ludia boja. A ze “ideologia”, to snad nemyslis vazne, kto je hetero, nezmeni ho ideologia, to nie je otazka svetonazoru.
@anonym_autor Je bohužiaľ pravda, že v dnešnej dobe veľa ľudí ktorí sa označia za trans v skutočnosti nie sú trans, avšak stále je to 50/50. Človek, ktorý naozaj trpí týmto nesúladom rodu a pohlavia má vo všeobecnosti veľmi ťažký život po spoločenskej stránke aj po tranzícii. Na Slovensku sa však rieši tranzícia aj tak až od 18 rokov a momentálne máme na Slovensku iba 2-3 lekárov, ktorí vôbec prijímajú takýchto pacientov. Je to beh na dlhú trať. Každopádne držím palce nech to už dopadne akokoľvek 🙂