icon

Ako riešiť detské nadávky?

petulka1986
2. júl 2025

Dcera hrala vcera tenisovy zapas,prehravala povedala Mi,ze som pi..
Vzala som jej Telefon na mesiac.Ako to riesite vy

hopatko
2. júl 2025

To povedala tebe ako matke? Z akeho dovodu? Kolko ma dcera rokov?

biba_18
2. júl 2025

mesiac ju budeš púšťať do mesta bez telefonu?

januska12323
2. júl 2025

Ona prehrávala a nadáva tebe? Chýba mi kontext.

doris11
2. júl 2025
@januska12323

Ona prehrávala a nadáva tebe? Chýba mi kontext.

@januska12323 no ja si myslím že kontext ani netreba.. toto by si dieťa nemalo dovoliť nech je akokoľvek nahnevané. Ani druhému človeku a už vôbec nie vlastnej matke

tanyan
2. júl 2025

Videla som rôzne typy osobností rodičov a detí pri tenise a neprekvapuje ma to. Niektorí ten tlak nezvládajú, niektorí to kompenzujú fyzicky, niektorí verbálne.
Namiesto zabavenie telefónu by možno bol vhodnejší rozhovor o tom, že prečo obrátila v danej chvíli svoje negatívne emócie verbálne vulgárne proti tebe. Treba si vybrať či chceš aby riešila svoje emócie inak, smerovala ich inam alebo používala pri verbalizácii iné spektrum.

kacena4
2. júl 2025

fuuu to je ina sila, naviem ako stare dieta ale predpokladam zakladna skola?? a to bezne takto pocuje v rodine niekoho rozpravat? ci odkial ma taky slovnik? to ze si ju "potrestala" vzdatim niecoho co ma rada je fajn ale chcelo by to aj vysvetlit dosledky jej spravania a pomoct jej najst lepsie riesenie ako si svoju frustraciu vybijat nadavkami

kiki68
2. júl 2025

Zalezi na veku, tiez som povedala a mama sa spytala, ci viem co to je a bolo. Ale napr syn ma 5 a tiez nadava zrazu, suvenir zo skolky…

minenkaa
2. júl 2025

Ak by mi decko povedalo ,že som puca ,tak myslím,že v tom momente by si radsej strelilo samé ,aby som mu papuľu nerozbila a ak by povedalo to slovo všeobecne id zlosti ,nič by som nepovedala

hopatko
2. júl 2025
@minenkaa

Ak by mi decko povedalo ,že som puca ,tak myslím,že v tom momente by si radsej strelilo samé ,aby som mu papuľu nerozbila a ak by povedalo to slovo všeobecne id zlosti ,nič by som nepovedala

@minenkaa strasne som sa zasmiala pri casti "radsej by si strelilo same", tak od srdca

olimuc
2. júl 2025

Neviem, kolko ma tvoja dcera … ale moje dieta by dostalo taku facku, ze by si to dokonca zivota zapamatalo a mala by som na haku, ci ma traumu alebo nie. U nas nikto take slova nepouziva a svoje frustracie moze ventilovat hocijakym inym sposobom, rucanim ako Selesova atd nie slovnikom 5 cenovej .. a uz vobec nie voci mne. Skor ako zabavit telefon … nezijete vy ako rodicia cez dieta svoje nenaplnene ambicie a pod? Niektori rodicia nevedia, co robia len aby mali doma druhu Habsudovu alebo Hantuchovu.

mariynka
3. júl 2025

Ved to je pocut vsade. Bezne. Plny youtube je toho. Nahnevala sa. Miesto zakazu by som s nou pokecala, vysvetlila, tipujem, ze je kolo veku 10+, pomaly pubertacka.. mozno sa tak bavia aj s kamoskami a uslo jej..

danica2711
3. júl 2025

dopredu sa ospravedlňujem, ak to nie je pravda - zažila som viaceré mamičky aj oteckov, čo počas zápasov neustále pokrikovali sa svoje deti, zasahovali do práce trénera často nevhodnými radami, až sa vystresované deti neovládli a nevhodne reagovali... Nemusela ti povedať, čo povedala, ale v strese a ešte pri frustrácii z hroziacej prehry sa to aj dá pochopiť, asi by stačil rozhovor, nie zabavenie telefónu

jana_eyre_2
3. júl 2025

Pri nadpise som myslela, ze ide o nejaké 3r dieťa čo ani nevie čo to slovo znamená, ale keďže ide o hranie zápasu, telefón asi ide o puberťáka..

Mám doma dvoch puberťákov a jedneho skolaka, ale ešte sa mi nestalo aby mi niekto ani v návale zlosti povedal nadávku.. jednoducho to je pre nich červená čiara(zatiaľ), ako bola premna keď som bola mladá.. bola som hrozna pubertacka, ale teda pamätám si na jednu hádku s mamou kde som si nadávku zamrmlala pod nos a ona ju ani nepočula.. a napriek tomu som mala obrovské výčitky čo som si to dovolila.. keď som šla do izby, hrozne som plakala už ani nie z hádky, ale z toho čo ma to napadlo, lebo som si to rozhodne nemyslela..

Podľa mňa trest zobrať telefón je adekvátny, (síce na tak dlhý čas si neviem predstaviť u nás, lebo ja som ho dala deťom primárne na to aby som vedela kde sú, inak sa veľmi bojím.. skôr by som zamkla telefón a bol by iba na komunikáciu) ale okrem toho by som sa s dcérou porozprávala keď už budete obe v klude - či si uvedomuje ako tá to zranilo, ako to vidi, prečo mala také extrémne nervy, poradila ako s tým pracovať atď.. proste rozprávať a počúvať ju..

althejka
3. júl 2025

Posudit charakter dietata vo vypätej jednorazovej situacie z dvojriadkoveho popisu mamy by si netrufol ani psycholog 😁 .mesiac telefon , neviem ci nie je pritiahnute za vlasy a hlavne to podstatu neriesi. Nadavka takeho kalibru rodicovi je silna, ale skor by som riesila s nou ,ze to bolo cez a aj ked pod tlakom.

andrea2667
4. júl 2025

To by mi mohla povedať...ale iba raz.