Ako riešiť opakované zdravotné problémy a školskú dochádzku?
Dobry den mam dceru je 8macka teraz tento rok no hroza nastupila do skoly po 2 tyzdnovh sme boli chory vsetci doma aj ona bola doma 2 tyzdne po necelom tyzdni sa zacala stazovat na bolesti brucha chodili sme k dr na vysetrenia bola doma 3tyzdne nakoniec mala vysledky ok bola som aj v skole za triednou vravela ze musi chodit do skoly nema znamky minuly tyzden bola v skole myslela som ze uz je to ok vcera rano jej je zas zle ostala doma s tym ze dnes ise do skoly no a dnes zas jej je zle kricala som tlak som mala uz asi 300 uz neviem co mam robit uz som napusala aj uvitelke ze nepride ze jej je zle nech to uz riesi v skole ja uz som zufala neviem co mam robit nechcem aby isla do polepsovne koli skole ale ja uz neviem co mam robit
Riešiť so psychológom. A prestaň panikáriť, po “polepšovne” idú záškoláci s neospravedlnenymi hodinami, nie dieťa s problémom v riešení. Ďalšia vec je, že ma chidit do školy slušne oblečená a upravená. A je jedno ako chodia spolužiačky. A gelove nechty pre 14 ročne ešte decko nie sú ani vhodne ani správne
Na toto môže naraziť v každej škole. Neakceptuje sa to poväčšine nikde
Riešiť so psychológom. A prestaň panikáriť, po “polepšovne” idú záškoláci s neospravedlnenymi hodinami, nie dieťa s problémom v riešení. Ďalšia vec je, že ma chidit do školy slušne oblečená a upravená. A je jedno ako chodia spolužiačky. A gelove nechty pre 14 ročne ešte decko nie sú ani vhodne ani správne
Na toto môže naraziť v každej škole. Neakceptuje sa to poväčšine nikde
@lucia147852 akurat som si spomenula ked som chodila na sš... hotelová akadémia, na praxi sme nemohli mať gelove nechty kvôli hygiene a pani majsterky ? Každá jedna gelace... vodu kažem, víno pijem... ale jasne ze 8macka a gelove nechty naozaj k sebe nejdu.
Nic v zlom, ja by som dcere nedovolila v 8mej triede gélové nechty, ani sa malovat a podobne, je to dieťa, je to celé aj o rodičovi, a zjavne jej povoluješ všetko, bola chorá po týždni do školy nemôže byť doma až kým jej úplne nezmizne soplik, bolí brucho dám hylák na druhý deň do školy, príde mi, že ona využiva, že ju necháš hneď doma, a oblečená chodí snáď ako bežné deti, žiadne crop topy, žiadne krátke sukne a podobne, rifle a dlhe tričko s mikina či ako sa oblieka?
Mam tiež dieťa vo veku tvojej dcery a dohodli sme pravidlá, čo kedy môže plus ma obmedzenia v rámci športu čo robí.
Teda napr. gélové nechty nesmú mať kvôli hrozbe zranenia úrazu svojho či partnera ...odhalujuce oblečenie ako obtiahnute kratasy a crop top patria na tréning, nie do školy...a nič nesmie byť vidno. To jest spodné prádlo vždy zladene s oblečením. Nie ze zpod čiernych ktatasov vykúkaju biele nohavičky a opačne a spod bielej blúzky kriklavocervena podprsenka. Ty vieš sama ako dcéra oblečená chodí. Aj keď teda u nás riešili aj to, že sa dievča prezliekalo v škole a mama sa dozvedela až po upozornení učiteľkou.
Suma sumarum riešiť čo konkrétne učiteľke vadí na oblečení? Priesvitné, krátke, odhaľujúce? Čo?
Gélové nechty za mňa ešte skoro, ale neviem čo máte v školskom poriadku a aké reálne ich tvoje dieťa a ostatné baby majú.
Od toho sa odraziť.
Ja mam trocha iný názor.
Ak 8cka na ZŠ chodí oblečená nie v súlade so školským poriadkom a vieme, že niektoré sa fakt skôr vvyzlecú ako oblečú plus tie nechty, tak je správne, že učiteľka ju upozorní akurat má upozornit aj vas rodičov. A nápravu máte urobiť vy. T.j. vhodné oblečenie, nechty svoje pekne upravené normálne. Ôsmačka je dieťa. Pubertalne, ale dieťa.
Čo sa týka rozporu v tvrdení, že učiteľka upozorňuje len ju, riesit a overiť si. U ostatných rodičov, u učiteľky na rodičovskom. Ak naozaj upozorňuje len tvoju dcéru, riešiť to. Ak ale upozorňuje všetkých, čo sú oblečení mimo odporúčaní školy, tak usmerniť dcéru čo je vhodné čo nie a na niektoré veci času dosť, keď bude staršia či na inú príležitosť a nie do školy.
@janage neoblieka sa vyzivavo ani vystrihy ma tricka ktore niesu dlhe po zadok ale po pas nevykuka jej brucho nechty nema 2metrove a ze ine neupozornuje len stale ju ma v ustach
Musíš si položiť otázku a odpovedať úprimne či je kritika učiteľky na mieste. Ak áno, tak dcéra je ten kto reaguje neprimerane a miesto, aby urobila nápravu sa rúca. A to chce zásah rodičov kľudne spolu so psychológom.
@janage neoblieka sa vyzivavo ani vystrihy ma tricka ktore niesu dlhe po zadok ale po pas nevykuka jej brucho nechty nema 2metrove a ze ine neupozornuje len stale ju ma v ustach
@anonym_autor nechty nemá mať vôbec, to načo jej povoluješ? Mám za to, že na chybe si ty ako rodič, do školy a hotovo, keď ju bolí brucho nech si nevymýšľa, ak nevracia ide sa, no ja by som takto cvičiť zo sebou nenechala, tie info o správaní by som si overila, či na nej sedí, alebo to len dcéra tvrdí
Musíš si položiť otázku a odpovedať úprimne či je kritika učiteľky na mieste. Ak áno, tak dcéra je ten kto reaguje neprimerane a miesto, aby urobila nápravu sa rúca. A to chce zásah rodičov kľudne spolu so psychológom.
@janage chodi oblecena ako aj ine dievcata nema urcite tricko pod priami nosi skor sirsie oblecenie mikinu kratasy nosi riflove volne a dlhe po kolena nechodi vyzivavo
@anonym_autor nechty nemá mať vôbec, to načo jej povoluješ? Mám za to, že na chybe si ty ako rodič, do školy a hotovo, keď ju bolí brucho nech si nevymýšľa, ak nevracia ide sa, no ja by som takto cvičiť zo sebou nenechala, tie info o správaní by som si overila, či na nej sedí, alebo to len dcéra tvrdí
@zuzubb007 ucitelka mi povedala ze ona jej povie co chce pred celou triedou
@zuzubb007 tak ty si mat roka, ja mam bežné bolesti brucha a nevraciam len mi je proste total naprd. Robíte teraz zlu z jej dcéry ale chybuje aj učiteľka!
@zuzubb007 tak ty si mat roka, ja mam bežné bolesti brucha a nevraciam len mi je proste total naprd. Robíte teraz zlu z jej dcéry ale chybuje aj učiteľka!
@anonym_175b0c ako nechty nema dlho aj jej spoluziacky maju nechty a nehuci po nich nevravim ze som ja alebo dcera 100% ale nechodi do skoly tak zeby do nej musela hustit
@zuzubb007 viem aka je triedna
@anonym_175b0c ako nechty nema dlho aj jej spoluziacky maju nechty a nehuci po nich nevravim ze som ja alebo dcera 100% ale nechodi do skoly tak zeby do nej musela hustit
@anonym_autor tvojej dcére vadi ked ma učiteľka na ňu poznámky... nevieme co jej povie ale tvojej dcére je to nesmierne neprijemne a preto do tej školy nechce. A ked ti učiteľka povie, ze ona povie co chce a predkgm chce tak bh som šla aj za riaditeľkou, ze si proste neprajem aby mala nejaké blbé komentáre na moje dieťa pokiaľ sa slušne správa a je normálne oblečené .
Nic v zlom, ja by som dcere nedovolila v 8mej triede gélové nechty, ani sa malovat a podobne, je to dieťa, je to celé aj o rodičovi, a zjavne jej povoluješ všetko, bola chorá po týždni do školy nemôže byť doma až kým jej úplne nezmizne soplik, bolí brucho dám hylák na druhý deň do školy, príde mi, že ona využiva, že ju necháš hneď doma, a oblečená chodí snáď ako bežné deti, žiadne crop topy, žiadne krátke sukne a podobne, rifle a dlhe tričko s mikina či ako sa oblieka?
@zuzubb007 bola doma 2 tyzdne lebo najprv jej dala dr len nakasel a teplotu ale neustupovalo tak dostala atb ktore brala a bola doma asi nenecha ju dr len tak doma iba ak je dovod
@anonym_autor tvojej dcére vadi ked ma učiteľka na ňu poznámky... nevieme co jej povie ale tvojej dcére je to nesmierne neprijemne a preto do tej školy nechce. A ked ti učiteľka povie, ze ona povie co chce a predkgm chce tak bh som šla aj za riaditeľkou, ze si proste neprajem aby mala nejaké blbé komentáre na moje dieťa pokiaľ sa slušne správa a je normálne oblečené .
@anonym_175b0c ved to ich triednej vadi vsetko
Autorka tak sa postav na rodičku a povedz, že sa chceš informovat ohľadom obliekania dievčat. Ako to učiteľka vidí a čo konkrétne jej vadí. A či sa to týka len tvojej Zuzky či to vidí u viacerých. Podľa možností vecne a jasne.
Pubertu mam doma a to je vek kedy sú veľmi vnimavi na to, čo sa deje im, ale opačne už to je hmla pred očami.
Teda vety ako všetci, nikto, každý overujem či naozaj alebo len to dieťa to tak vníma.
Dám priklad doma vešanie prádla. Dieťa A vraví, že vždy musí len ono vešať ponozky. Dieťa B vraví to isté. Samozrejme, že to nie je pravda a striedame sa, len tomu dieťaťu sa v tej chvíli to tak zdá, že stále iba ono to robiť a druhí nie.
Za mňa vecný dialóg aj s inými rodičmi ako to vnímajú ich deti. A či tiež sa doma sťažujú. Aj s učiteľkou. Žiadne všeobecne bla bla, konkrétne. Ak učiteľka naozaj na dcére sedí riešiť, že sa chová neprimerane. Však za 8 rokov už hádam poznáš rodičov spoluziakov, triednu majú od 5.rocnika? a danú pani učiteľku len tento rok? Keď doteraz problém nebol.
Tak viete, ze problem je ucitelka. Ona nema co hodnotit oblecenie a vzhlad niekoho pred vsetkymi. Ak ma problem, tak nech si ju zavola a medzi 4ocami to poriesit. Ako by sa ctenej ucitelke pacilo, keby ju pred celou skolou niekto komentoval? Hlavne v takom chulostivom veku. Urcite by som to riesila aj s riaditelkou a zvazovala ten prestup. Ako vidiet, viacero deti s nou ma problem. Drzim palce
Autorka tak sa postav na rodičku a povedz, že sa chceš informovat ohľadom obliekania dievčat. Ako to učiteľka vidí a čo konkrétne jej vadí. A či sa to týka len tvojej Zuzky či to vidí u viacerých. Podľa možností vecne a jasne.
Pubertu mam doma a to je vek kedy sú veľmi vnimavi na to, čo sa deje im, ale opačne už to je hmla pred očami.
Teda vety ako všetci, nikto, každý overujem či naozaj alebo len to dieťa to tak vníma.
Dám priklad doma vešanie prádla. Dieťa A vraví, že vždy musí len ono vešať ponozky. Dieťa B vraví to isté. Samozrejme, že to nie je pravda a striedame sa, len tomu dieťaťu sa v tej chvíli to tak zdá, že stále iba ono to robiť a druhí nie.
Za mňa vecný dialóg aj s inými rodičmi ako to vnímajú ich deti. A či tiež sa doma sťažujú. Aj s učiteľkou. Žiadne všeobecne bla bla, konkrétne. Ak učiteľka naozaj na dcére sedí riešiť, že sa chová neprimerane. Však za 8 rokov už hádam poznáš rodičov spoluziakov, triednu majú od 5.rocnika? a danú pani učiteľku len tento rok? Keď doteraz problém nebol.
@cimage
@janage na rodicku sa velakrat riesilo ako sa chova proste ona je taka ja chapem zeaju mat pravidla ale aby sa tal chovala vsetko komentovala kricala po nic mona nieje problemova oblieka sa ako ostatne nazor na uvitelku maju vsetci rovnaky ale ak po ich dietati nekrici nekomentuje tak to rak nesiesia dcera uz minuly skolsky rok ku komcu bola za psychologickou ako sa ku nej chova vidia to aj ine deti v jej triede
Tak ju preto vyzvi na rodicku nech je konkrétna čo jej vadí na tvojej dcére v šatníku. Ak povie široké rifle tak jej povieš, že aj ostatné baby nosia teda ci aj na nich to vadí. Či prečo práve tvojej to vyčíta.
Proste žiadaj konkrétne presne.
U ostatných rodičov si sa pýtala? U spoluziacok dcery?
Lebo dcéra tvrdí, že riesi len ju. Učiteľka tvrdí, že upozorňuje všetkých. Vysvetlujes, že oblečenie je vhodné do školy, tak nech učiteľka povie na rodicku jasne, kde vidí problém.
K nechtom už som sa vyjadrila, za mňa nie, A bolo by mi úplne jedno, že všetky ostatné majú. To keď budu všetky fajčiť, tak aj u mojej to bude OK, lebo to robia všetky? A mimochodom nikdy to nie sú všetky. Určite ani všetky tie nechty nemajú gélove.
Požiadala by som, aby nevhodné oblečenie, nechty atď n neriešai s dcérou, ale priamo s tebou konkrétne a okamžite cez edupage napr?
Ja sa svojich detí zostanem, keď treba, ale zas si naozaj zistím z viacerých zdrojov ako situácia vyzerala.
A naozaj sa mi osvedčilo trvať na tom, že určité veci sa riešia priamo so mnou, nie dieťaťom. Aj dieťa bolo tak instruovane.
@deedol viem nebolo mi dnes jedno a uz som vybuchla
@anonym_autor pozor, ono to možno tak vyzerá, že kvôli učiteľke, toto je ale vek kedy učiteľ je pre deti niekto, koho absolútne nerešpektujú , skôr naopak ich bojkotujú. Ale zase , záleží na výchove dieťaťa, či nie ste na neho moc prísny, a podobne .
Ak máte ale problém špecifikovaný, akože učiteľky sa po nej vezie, mňa by nezastavil nik. Už by som tam bola a riešila .
@anonym_autor ja som takto bola až do konca 3.rocnika na strednej. Mne ale fakt bývalo fyzicky zle zo školy a toho tlaku. Prosto som to nezvládala a to som bola jednotkárka na gympli. Prosto každý toto obdobie prežíva inak.
Mne najviac vyhovuje učiť sa doma a prísť len na skúšky. Vlastne takto som spravila aj výšku.
@viestta velakrat sme si ju zavolali s muzom a rozpravali sa vysvetlovali jej ale ani led po rozhovoroch to nejde uz som proste zufala a bojim sa o nu uz neviem ako dalej uz som jej poospravednovala dni aj ja vacsinu ma od dr
@anonym_autor určite vyhľadajte psychológa,kde bude chodiť sama. A spýtať sa dcéry na rovinu či chce zmeniť školu lebo ak sa tam necíti dobre, urobíte to. Ak sa na túto vetu chytí, máte istotu že je zdravá a problém je len tento. Môj menší syn mal tento problém s družinárkou. Plakal,vracal, preháňalo ho. Každé ráno obrovské stresy. Po škole už dobre. Už keď sa ráno zobudil podľa pohľadu som vedela, že je zle. Nakoniec im ju zmenili a syn z dna na deň ako vymenený.
@anonym_autor ked kvoli ucitelke, tak asi najlepsie ku psychologicke. Brucho boli hlavne od stresu.

Ja mam trocha iný názor.
Ak 8cka na ZŠ chodí oblečená nie v súlade so školským poriadkom a vieme, že niektoré sa fakt skôr vvyzlecú ako oblečú plus tie nechty, tak je správne, že učiteľka ju upozorní akurat má upozornit aj vas rodičov. A nápravu máte urobiť vy. T.j. vhodné oblečenie, nechty svoje pekne upravené normálne. Ôsmačka je dieťa. Pubertalne, ale dieťa.
Čo sa týka rozporu v tvrdení, že učiteľka upozorňuje len ju, riesit a overiť si. U ostatných rodičov, u učiteľky na rodičovskom. Ak naozaj upozorňuje len tvoju dcéru, riešiť to. Ak ale upozorňuje všetkých, čo sú oblečení mimo odporúčaní školy, tak usmerniť dcéru čo je vhodné čo nie a na niektoré veci času dosť, keď bude staršia či na inú príležitosť a nie do školy.