icon

Ako riešiť situáciu s nevhodnými správami pre dcéru?

16. sep 2024

Ahojte, jeden čašník z reštaurácie, kde dcéra občas chodí s kamoškami na pizzu si zistil od čašníčky, ktorej doučuje syna jej meno a vyhľadal ju na instgrame. Najskôr jej začal písať nevinne že aké predmety doučuje
Ona naivná myslela, že má dieťa, ktoré potrebuje doučovanie. A vysvitlo, že starý mládenec a začal ju baliť. Písal jej dvojzmyselne, že potrebuje doručiť cudzí jazyk. Máme s dcérou pekný vzťah plný dôvery, tak mi to ukázala. Medzitým jej písal na akú školu chodí a kedy končí aj napriek tomu, že mu napísala, že má 14 a je deviatacka. Kázala som jej ho zablokovať a nechodit už do tej reštaurácie. Poznám ho. Často sme do tej reštaurácie chodili celá rodina, vždy bol milý, taký nenápadný, nikdy by som to na neho nepovedala. Premýšľam co urobiť. Hnevám sa na neho a najradšej by som hneď zajtra za ním išla s mužom sa dôrazne porozprávať. Mám o ňu strach, že ju bude čakať pred školou, keďže zistoval kam chodí. Je to malé mesto, rýchlo to zistí. Čo mi poradíte? Ďakujem.

Strana
z3
sevrin
17. sep 2024

@beronsche podľa mňa polícia si ho môže predvolať max tak na výsluch aby vysvetlil svoje správanie a to bude asi tak všetko. Za smajlíky sa u nás nezatvára, ich dcéra nie je fico, tam je jasné že stačí dať obrázok náboja, k tomu smajlík a hneď by bolo za to 10-15 rokov.

betulinka1
17. sep 2024

@beronsche nemusí písať obsecenne aby to patrilo na policiu. Takýto ludia by mali byť kontrolovaní, to sú chorí ludia. Autorkina dcéra nie je prvá a ani posledná. Možno by si sa cudovala koľko toho by mu nasli v mobile alebo v PC.

mira0611
17. sep 2024

Ahoj, ja ked som mala 14rokov, som mala podobnu situaciu, zenaty muž s dvoma malymi detmi, mi zacal rozpravat, ze ma nadchu a potrebuje sa vypotit na cudzom tele. Vzdy som ho obchadzala, co najviac, potom sme sa odstahovali z tej dediny.
Pred par rokmi som toho muza stretla v masiarstve, normalne ma zalial pot, srdce mi busilo. Zacal mi rozpravat, ale ja som rychlo odisla a to som vtedy uz mala 30-31rokov. Isiel za mnou na bicykli, a strasne som sa bala, ze sa dozvie kde byvam.
Chodte a rieste toho idiota, nech jej da pokoj. Okrem toho ona je este maloleta, pohrozte mu, ze ak este 1 spravu napise, alebo na nu sa len pozrie okamzite idete na policiu, a ukazete co vypisuje! Hned si tento ped.filny k.kot premysli, ze komu co bude vypisovat!

svetlonos
17. sep 2024

@beronsche
na SK o tom neviem ale napríklad v iných štátoch sú súkromné organizované skupiny na "riesenie" takychto individui... Tie skupiny oficiálne neexistujú. Podaktorí sa ani k súdu nedostanú, iný si zase dlhu vychádzku z väzby nežijú. Hlavne pokial sa jedna o malé deti.
A celkom by sa takéto organizované neviditeľné skupiny hodili v každej krajine.
Tu ja uznať toto chovanie len v prípadoch, kedy taky človek vyhľadá sam odbornú pomoc a lieči sa - a NIKDY u neho nedošlo k reálnemu činu! Pretože si uvedomil už len pri myšlienkach, ze ma obrovský problém.

matullienka
17. sep 2024

Pozrite si na Ig reportáže Kristíny Köveshovej, ja by som to nahlásila aj na políciu. Žiadny cudzí chlap nemá čo kontaktovať maloleté dieťa

tilonka
17. sep 2024

Komunikaciu si urcite ulozte, nech sa nestrati, kopie si nechajte. Zapojit muza do toho, nekonfrontovat len ako zeny. Cim lepsie to poriesite tym lepsi navod date dcere aby sa vedela branit, nebojte sa ani policie, minimalne ho to vystrasi a budu uz o nom vediet aj pre dalsie pripady, netutlat to, naopak pekne verejne. Isla by som sa stazovat aj do restiky, sefovi a konfrotovala aj zensku co s nim spolupracuje a vyzveda mena!

unicornlady
17. sep 2024

Ja si tiež myslím, že je dobré oznámiť to aj na polícii. Ani nie preto, že by podnikli nejaké kroky, lebo priestupku sa zrejme ešte nedopustil. Ale preto, aby ho mali v databáze, ak by sa nejaké ďalšie dievča šlo sťažovať, budú jej viac veriť.

barborachors
17. sep 2024

A na co este cakas? Uz davno by som mu aj s muzom zakrútila krkom.

barborachors
17. sep 2024

@sevrin no a co, ze Max na výsluch aspon si to dvakrát rozmyslí ten pedofil, este sa ho zastávaj

sevrin
17. sep 2024

@barborachors keď napíšem, že polícia s vysokou pravdepodobnosťou nebude riešiť smajlíky, z toho si vydedukovala, že sa zastávam pedofila? Tak ty si teda iný level v domýšľaní.

kaktusik007
17. sep 2024

asi pojdem trocha mimo prudu - nevidim nic zle, ak ju balil kym nezistil kolko ma rokov. Zrovna necelych 15 je vek, kedy moze vyzerat aj na 17-19. A ano, su 40siatnici, kt. proste su vadni a nemaju na zenu v ich veku a lovia neskusene dievcata... a tie ohuruju, lebo 40tnicka ich posle na strom 🤷🏼‍♀️. Co vidim ako problem - a velky - je to, ze neprestal ked zistil jej vek, ale skusa dalej. Nejde o pedofila - pedofila vzrusuje ak dieta este nema vyvinute druhotne pohlavne znaky, co takmer 15 rocne dievca uz urcite ma, na pedofila je 14 rocna stara.

co robit? rozhovor. Vazny. Ze je sice super, ze to on vnima ako zabavu, ale ze od zabavy to ma daleko a ide o sexualne obtazovanie maloleteho dietata. Oznamit mu, ze s tym idete na policiu A v tomto duchu urobit aj na policii vypoved.

enmery
17. sep 2024

@kaktusik007 Info má od kolegyne čašníčky, takže určite vedel, aká mladučká je!!!

kaktusik007
17. sep 2024

@enmery vek na 100% zistil az ked sa nan spytal, ak nie je moc bystry ani mu nemuselo docvaknut ze deviatacka je este maloleta.... ale to je jedno, akakolvek konverzacia po tomto zisteni je uz proste nepripustna, na tom sa zhodneme vsetci

enmery
17. sep 2024

@kaktusik007 Aha a keď sa pýtal kolegyne?Isto mu povedala, že je dospelá však?On vek veľmi dobre vedel a skúšal, lebo väčšina detí vo veku 12-14 sa rodičom nezdôverí. Prestaň sa zastávať úchyla.

alickapusinka
17. sep 2024

Debil čistý uchylák dcéra je pod zákonom.Razne by som mu vysvetlila ak by to nepomohlo treba zajsť na políciu ukazať čo jej písal.No tvoj strach je na mieste čo si nehľada seberovnu.

alickapusinka
17. sep 2024

@walentina7 čo s tým ma polícia obťažuje maloletu ktora je pod zákonom.Tak asi len toľko.Prečo si myslíš že polícia s tým nič obťažuje maloletu bol by trestne stihaní.

petulda333
17. sep 2024

@kaktusik007 preco by nebol pedofil? Sledujem dokumenty,tusim sa to vola Chyteni v sieti. A tam prave vsetci pisu takym 13-14r dievcatam a volaju

iivancova
17. sep 2024

Ako to dopadlo, autorka? Konfrontovali ste ho dnes?

kaktusik007
17. sep 2024

@petulda333 pedofilia nie je o veku obete, ale o tom, ako vyzera. A dnesne dievca, ktore v decembri bude mat 15, isto ziadneho pedofila nevzrusi - to su uz mlade zeny, nie deti.

petulda333
17. sep 2024

@kaktusik007 no ocividne nie

sisska96
17. sep 2024

@iivancova Asi nikdy nedozvieme 😁

Strana
z3