Ako riešiť vulgárne správanie u detí?
V prvom rade ano ideme za psychologickou,ale zaujímalo by ma ako by ste to riešilo? Dcera 12 ročná napísala strašne e skova na chat z triedy proste silné slová... som z toho veľmi smutn a až hotová.boli tam nadávky na spolužiačku a jej rodinu a jedno hrozne slovo ja ich zastrelim....hrozne co robiť?
priprav sa na návštevu polície a sociálky
@anonym_3163a7 až tak akože očakávam návštevu do skoly och mam strach...je mi to tak luto
@anonym_autor Aky mala na to dcera dovod? Bolo to premyslene ci v afekte?
Po tom, čo chalan zo Spišskej zastrelil učiteľku a spolužiačku, sa toto berie veľmi vážne, keby to vidím v chate dieťaťa, sama volám políciu
V tejto veci, žarty bokom. Mladá slečna sa musí poučiť a vy ako rodičia, zatrhrnúť všetko, čo sa dá pripojiť na net a hlavne sa zaujímať ešte pred problémom,nie až potom.
Aká Heľpa?
V tejto veci, žarty bokom. Mladá slečna sa musí poučiť a vy ako rodičia, zatrhrnúť všetko, čo sa dá pripojiť na net a hlavne sa zaujímať ešte pred problémom,nie až potom.
@zuzanita1609 nemyslím ze zakaz niečo vyrieši....skôr rozhovory a psychologické
Aká Heľpa?
@anonym_09efe5 preklepnzonstrwsu malo byt help
@anonym_09efe5 preklepnzonstrwsu malo byt help
@anonym_autor tak ako teraz. Ved to mozes po sebe opraviť.
@zuzanita1609 ved práve som prekvapená ale keď som pozrela trn chat to skoro všetky deti tam používajú také slová no hrôza....
@anonym_autor tak ako teraz. Ved to mozes po sebe opraviť.
@anonym_09efe5 nechodím tu často neviem ako...ale myslím ze.kazdy pochopil
@zuzanita1609 nemyslím ze zakaz niečo vyrieši....skôr rozhovory a psychologické
@anonym_autor hlavne ty sa s ňou rozprávaj,že to čo napísala, môže mať dohru a nie len pre ňu. Poznáš si svoje dieťa, takže asi vieš, aká je a ako reaguje.
A co ocakavascod tejto temy? Nik nevidi do hlavy tvojrj dcery. Ako to vzniklo u nej, ma pronlemy? Ty pises iz len o špicke ladovca a nie o pricine.
@anonym_autor Vymazat v chate spravu, ospravedlnit sa adresatovi a aj rodicom daneho dietata, nic viac nepisat do chatu. Ty kontrolujes mobil, rozpravas sa s dietatom, venujes sa dietatu a stanovis trest
@anonym_autor Vymazat v chate spravu, ospravedlnit sa adresatovi a aj rodicom daneho dietata, nic viac nepisat do chatu. Ty kontrolujes mobil, rozpravas sa s dietatom, venujes sa dietatu a stanovis trest
@anonym_8d2048 ano tak.sme urobili veľmi sa s mužom trapime
Zacala by som hladanim dovodu, preco to napisala … je sikanovana atd, psycholog urcite, aby dokazal posudit ci su to slova nevybureneho pubertaka alebo niekoho s narusenou psychikou, pripadne Dg … puberta a hormony mozu spustit nieco, co nebolo vidiet. Najhorsie by bolo iba potrestat a neriesit. Skor zalezi od toho ako sa k tomu postavia ti druhi rodicia … ak podaju TO za vyhrazanie, padne to na rodicov, v tom pripade budete mat viacero navstev. Takisto skola to moze riesit … kedze nema povinnu skolsku dochadzku ukoncenu, tak jedine individualny plan alebo sa jej budu chciet zbavit ..,. Alebo zhorsena znamka zo spravania … kazda skola je ina. V kazdom pripade to nebude mat dcera lahke … ak ju sikanovali, budu este viac … hladajte hlavne pricinu
@zuzanita1609 a to je presne dnesna vychova... Ty napises zatrhnut (co sa da pripojit na net) ale autorkina reakcia "zakaz nic nevyriesi". No nie, tak budeme sa s detmi donemoty "rozpravkat" aj v takychto uz vaznych situaciach,...a potom to dopadne este horsie, lebo decko nepozna slovo hranice a respekt. A to bez ohladu na to, co tomu predchadza.
Akoze mne toto hlava neberie.
@anonym_285 myslíš ze ju nevychovavame ? Tak možno povie jej ze ju niečo trápi alebo oni vedia ako dostať s deti vnútro pocitov....ako je pravda ze niekdy davam rázne príkazy ak dostane zlu známku atd alebo zaklame ale toto je už cez
@anonym_285 myslíš ze ju nevychovavame ? Tak možno povie jej ze ju niečo trápi alebo oni vedia ako dostať s deti vnútro pocitov....ako je pravda ze niekdy davam rázne príkazy ak dostane zlu známku atd alebo zaklame ale toto je už cez
@anonym_autor podla toho co pises,je nevychovana a drza ak nema diagnozu tak zla vychova.Moja sestra ma 20r dceru a nedovoli jej domov si zavolat chalana,povedala ak nedostuduje a nebude mat vazny bztah,takychto vyrastkov nech si domov nevidi a nema s nou problemy,bola narocnejsia ale vychovana dobre.
No nezávidím ti ,rieš určite prečo to bolo a teda po tomto by moje decko nemalo prístup na internet do 25ky
@anonym_autor toto je len zrkadlo rodiča. Ja v mladosti, akokoľvek som bola naštvaná,nikdy by mi ani len nenapadlo niečo také vysloviť. Čiže poviem to takto, mladá si musí uvedomiť,že prepískla a psychológ teraz už má akože "hasiť",čo bolo prehliadané 🙄.
@anonym_autor toto je len zrkadlo rodiča. Ja v mladosti, akokoľvek som bola naštvaná,nikdy by mi ani len nenapadlo niečo také vysloviť. Čiže poviem to takto, mladá si musí uvedomiť,že prepískla a psychológ teraz už má akože "hasiť",čo bolo prehliadané 🙄.
@zuzanita1609 bohužiaľ, toto dnes nemajú problém povedať deti v škôlke. Hrajú hry na tabletoch a tieto slová patria do ich slovníka hádam od troch rokov. Je to hrozné, ale je to žiaľ tak. Rodičia, česť výnimkám, väčšinou nemajú na nič čas a keď má dieťa tablet, dá pokoj, na nič sa nepýta, netreba sa mu venovať a hrať sa s ním. Stačí sa spýtať učiteliek v škôlke, koľko 4- 6 ročných detí nemá denne tablet alebo mobil v rukách. Niektoré na ňom pozerajú len rozprávky, ale bolo by fajn, tie rozprávky pozerať s nimi, aspoň z času na čas, lebo niektoré nie sú absolútne vhodné pre také malé deti. Okrem toho, čím staršie deti, tým väčšie percento z nich hrá pravidelne bojové hry, slová zabijem ťa, zastrelím ťa, používajú bez toho, aby plne vnímalo ich význam
A presne viem,akoby toto riešil môj otec. Žiadny mobil,žiadne hry, žiadne dohadovanie sa,zázračná na rok a osobne by ma dotiahol pred rodinu,ktorej som "venovala tieto sprosté slová" a ospravedlniť sa každú, ktorému s to smerovala .On sám by zavolal do školy a začal riešiť nejaký nápravný ústav aspoň na 3 mesiace. Úcta a rešpekt a nie že nie,veď len slová,ale možno by ma poslal aj niekde do čínskej manufaktúry,nech viem,že aj slová vypustené len tak z úst niečo stoja.
Pozri si na Neflixe serial Adolescence, nech vies na aku cestu mate nasliapnute
No, ked som zistila ze syn pouzova slova,ktore som ostala zaskocena,tak sme si vramci prechadzky a nakupu sadli na kavu a caj a pokecali. Neutralne prostredie, nie domaci vysluch a nejake moje nervove zrutenie. Som rodic, v prvom rade je to moja uloha. Lebo aj ked veci obcas vyzeraju strasne na prvy pohlad,nemusia byt ak sa vysvetlia. Tiez vynadal v afekte hnevu kamosovi skaredo a sam to olutoval,lebo ho to to priatelsvo skoro stalo. Po tyzdni mi povedal,ze sa ospravedlnil a su v pohode. Verim ze aj u vas je to podobne
No, ked som zistila ze syn pouzova slova,ktore som ostala zaskocena,tak sme si vramci prechadzky a nakupu sadli na kavu a caj a pokecali. Neutralne prostredie, nie domaci vysluch a nejake moje nervove zrutenie. Som rodic, v prvom rade je to moja uloha. Lebo aj ked veci obcas vyzeraju strasne na prvy pohlad,nemusia byt ak sa vysvetlia. Tiez vynadal v afekte hnevu kamosovi skaredo a sam to olutoval,lebo ho to to priatelsvo skoro stalo. Po tyzdni mi povedal,ze sa ospravedlnil a su v pohode. Verim ze aj u vas je to podobne
@althejka konečne rozumný koment vdaka,presne tak sme to riešili a he to ukončené...vdaka

priprav sa na návštevu polície a sociálky