Ako riešiť zhoršené známky na strednej škole?
maminky, kontrolujete známky deťom na sš? alebo ak nie ste spokojné so známkami aj niečo poviete?
ja neviem či som už ja ta zlá, ale ja sa už bojím aj otvoriť Edupage. neustále tam na mńa vyskakujú známky 2-3. priznám sa nie som nadšená z týchto známok.
keby že je v prvom ročníku na sš tak ešte chápem že je to zmena, ale v treťom r. dostávať takéto známky?
manžel tomu ani nevenuje pozornosť, vraj si nebude ničiť nervy.
Mám čerstvú stredoškoláčku. Zo základky išla s čistými jednotkami na vysvedčení. A išla na fakt ťažkú školu. O škole sa rozprávame, zaujímam sa, aké má známky, výsledky. Prvé známky perfektné, následne 5,4 a 3 - tak jej vysvetlujem, že je to v pohode, nech nestresuje, nie vždy sa zadarí, aj napriek tomu že sa učila. Ona stresuje a ja vysvetlujem, že stredná je úplne niečo iné ako základka. Nie, neosprostela keď nastúpila na strednú, ale učenia má 4x viac a učitelia majú iné nároky. Nepotrebujem, aby sa zložila. Aj ona si musí zvyknúť na iný systém prípravy do školy. Keď bude mať 2-3 a vidím, že sa pripravuje, sama ju podporím, že je to v poriadku. A prejdem s ňou, v čom bol problém, ako by sa to dalo zlepšiť.
@anonym_autor 2-3? Neblázni! Za tie som šťastná a spokojná, pochválim. A to bol syn tiež jednotkár na základke. Teraz prešiel na strednú a len ťažko si počína s prechodom z prázdninového módu na školský, plus na stredoškolský systém, do toho puberta. A tak padajú aj 4-5. Za tie som už dohovárala, lebo to bolo o jeho lajdáckosti a nie o hlúposti. Ale vidím, že postupne si opravuje, tak ho aj odmeňujem a chválim. Mne sa páčil riaditeľ na zápise, hneď mal drsný príhovor, aby neboli po nástupe prekvapení, ak boli zvyknutí byť na základke elitou v triede, že tu budú padať na vysvedčeniach aj trojky. Dobrá škola má proste vysoké nároky. A nie každý v nej môže byť jednotkár.
@anonym_autor keby som ja na SŠ nosil 2-3 moja mama by bola šťastná 😀. 2-3 som mal akurát tak zo správania...
Školské známky sú najzbytocnejsia vec a vôbec by sa na ňu rodičia nemali pozerať ako dáky úspech a predpoklad do života. A hlavne by sa ich dobre známky nemali vyzdvihovat do nebies. Tie deti si potom myslia ze tak to funguje aj v živote a môžu silno naraziť.
Vyše polovica mojich spolužiakov boli úspešný na skole odchodom zo školy ich úspechy skončili a dotiahli to na podpriemerné pracovné miesta.
Deti treba podporovať a tlačiť do veci ktoré im idú, tie ktoré nie treba zabezpečiť aby na nich len nepohoreli a nestiahli ich dole.
Na čo platiť doučovanie predmetu kde ma dieťa trojky?
Doučovania treba platiť tam kde exceluje aby sa rozvíjal talent a záujem ktorý má.
Ak niekomu nejde chémia a nerozumie jej nepôjde asi na chemickú školu a asi nechce pracovať v tomto smere.
Bazirujes na hlúposti. Známky nie sú všetko. Chodila som na ekonomicku strednú. Chalani o rok vyššie vyhrali súťaž, kde viedli fiktívny podnik. Výsledky mali také, že sa dostali až do Bruselu. Zmaturovat ich nechali z milosti na 3 vďaka tej súťaži, lebo teoretické veci im do hlavy nešli. O rok neskôr sla na tu súťaž moja spolužiačka. 1 od hora dole. Nedala ani prvé kolo. Logicky nabiflene vedomosti nevedela použiť. Chalani (dnes už muži) podnikajú a úspešne, ona si urobila ešte aj VS ekonomickú a sedí na pozícii stredoškoláka s minimálnou mzdou. Takže…. čo je podľa teba dôležité v živote?
Dvojky a trojky sú v pohode. Ja by som za známky netrestala a ani nenadavala dieťaťu, aj keby malo štvorky a päťky. Iba by som normálne dohovorila.
@bielasovicka na zš mávala 1-2 dvojky, min. rok mala 4 dvojky. preto je to pre mňa určité sklamanie čo teraz vyvádza.
@anonym_autor ake sklamanie? Sklamanie by bolo, keby to robi zamerne. A samozrejme, neda sa byt top vo vsetkom. To sa ti tu jedna mamicka snazila vysvetlit
@anonym_4fbe52 ty si to vôbec nepochopila.
@anonym_autor áno kontrolujem. Pri dvojke som v kľude, 3 už tiež poviem, čo treba a štvorku za zošit v minulom roku rozdychavam ešte teraz. A chápem ťa. Tiež mám dieťa v 3. ročníku.
@anonym_autor áno kontrolujem. Pri dvojke som v kľude, 3 už tiež poviem, čo treba a štvorku za zošit v minulom roku rozdychavam ešte teraz. A chápem ťa. Tiež mám dieťa v 3. ročníku.
@anonym_92ba2e zš? lebo ja píšem o sš
🤣🤣🤣🤣🤣
To fakt???
Chudák dieťa
ano, kontrolujem a vzdy pochvalim a dvojka je parada, to co riesis ty, je úplná blbost, chodila by som tam asi s nechutou, ak by ma doma toto cakalo. Ja mam prvaka a zial uz si musi sam uvedomit, ak potrebuje, tak zaplatim doucovanie. Minulý tyzden dostal 3/4 z TV, lebo behali 1500 a nedal to za 6 min. a? mam ho vykricat? ja by som tiez neodbehla za 6 min.
Tisíc ľudí ti tu napíše že riešiš hlúposť a ty si ideš aj tak svoje. Čo si tu chcela vlastne počuť?
ano, kontrolujem a vzdy pochvalim a dvojka je parada, to co riesis ty, je úplná blbost, chodila by som tam asi s nechutou, ak by ma doma toto cakalo. Ja mam prvaka a zial uz si musi sam uvedomit, ak potrebuje, tak zaplatim doucovanie. Minulý tyzden dostal 3/4 z TV, lebo behali 1500 a nedal to za 6 min. a? mam ho vykricat? ja by som tiez neodbehla za 6 min.
@lizatko1009 tak zas porovnávať telesnú s nejakymi smerodatnými predmetmi je tiež kus mimo (asi nestuduje športovú). Môjmu vychádzali z telesnej a výtvarnej aj trojky, sme sa na tom vždy smiali, že to budú super sólovky. Ale z matiky či slovenčiny by ma to na základke hnevalo, keď viem, že má na lepšie, len lajdačí.
U nas na gymply nie jeden vyucujuci hovoril, ze na jednotku to musis vediet tak ako on... ak to vies dobre, mas 3. A finito. Moji rodicia moje znamky na strednej neriesili, keby u nas (este mam len 9tacku) lietali 4ky, hrozili na vysvedceni 4 alebo nebodaj horsie nieco, riesila by som.
Mimochodom na vybornu vysoku som sa dostala aj s 3jkami na vysvedceni, lebo ani tie znamky nie su velakrat objektivne a co je horsie niekedy aj stastie zavazi :D zmaturovala som na 1.. zo vsetkeho :D a vyucujuce kukali do podlahy, lebo som to dala ako nic. na strednej je iny system ucenia a znamkovania a vsetkheo apodla mna a aj pristup je uz iny, tak deti ako k detom.
@anonym_autor keby som ja na SŠ nosil 2-3 moja mama by bola šťastná 😀. 2-3 som mal akurát tak zo správania...
Školské známky sú najzbytocnejsia vec a vôbec by sa na ňu rodičia nemali pozerať ako dáky úspech a predpoklad do života. A hlavne by sa ich dobre známky nemali vyzdvihovat do nebies. Tie deti si potom myslia ze tak to funguje aj v živote a môžu silno naraziť.
Vyše polovica mojich spolužiakov boli úspešný na skole odchodom zo školy ich úspechy skončili a dotiahli to na podpriemerné pracovné miesta.
Deti treba podporovať a tlačiť do veci ktoré im idú, tie ktoré nie treba zabezpečiť aby na nich len nepohoreli a nestiahli ich dole.
Na čo platiť doučovanie predmetu kde ma dieťa trojky?
Doučovania treba platiť tam kde exceluje aby sa rozvíjal talent a záujem ktorý má.
Ak niekomu nejde chémia a nerozumie jej nepôjde asi na chemickú školu a asi nechce pracovať v tomto smere.
@misanthropicdann jo a ešte len tak mimochodom.
Mali sme na skole žiaka ktorý na vysvedčení mal 4ku.
Domov neprišiel, s vysvedčením sa hodil pod vlak lebo sa bal prísť domov so 4kou lebo doma bola 2ka zla známka.
Nehovoriac o spolužiačkach ktoré plakali na prestávkach na záchodoch lebo 2ka z písomky im pokazila priemer.
@lizatko1009 tak zas porovnávať telesnú s nejakymi smerodatnými predmetmi je tiež kus mimo (asi nestuduje športovú). Môjmu vychádzali z telesnej a výtvarnej aj trojky, sme sa na tom vždy smiali, že to budú super sólovky. Ale z matiky či slovenčiny by ma to na základke hnevalo, keď viem, že má na lepšie, len lajdačí.
@kristiii tu sa riesi stredna, nie zakladna. Znamky nie su vesmir sveta,kazda by chcela mat doma genia, ale nie kazdy je taky a ver, ze sa v zivote raz najde vtedy, ak ho rodic spravne naviguje.
@kristiii tu sa riesi stredna, nie zakladna. Znamky nie su vesmir sveta,kazda by chcela mat doma genia, ale nie kazdy je taky a ver, ze sa v zivote raz najde vtedy, ak ho rodic spravne naviguje.
@lizatko1009 veď presne to isté som písala aj ja. Absolútne neriešim 2-3 z akéhokoľvek predmetu, ale dávať tu príklad s telesnou?
@anonym_autor ahoj, aká je to škola? Rozpravate sa spolu?
@anonym_92ba2e zš? lebo ja píšem o sš
@anonym_autor SS
@anonym_autor čo do p1č1?? 2-3 to som extrémne rada keď mi to tam vyskočí
Čo je preboha zlé na známkach 2-3?😭

Ja som čakala, že dieťa ide prepadnúť...2,3 nie sú zas zlé známky. Áno, ak vieš, že má naviac, a je len lenivé, treba sa s ním porozprávať. Ale ak je to jeho strop, prečo robiť drámu z dvojok a trojok. Každý nemoze byť jednotkar.