Ako rodič reagovať na furry a femboy identitu?
Ahojte maminky,
asi mám otázku, ktorú som si nikdy nemyslela, že budem písať…
Môj 14-ročný syn mi oznámil, že je furry a zároveň sa identifikuje ako femboy.
Najprv som si myslela, že si robí srandu, ale on úplne vážne chodí po byte v líščích ušiach, mačacom chvoste a minikraťasoch, ktoré som mu určite nekúpila ja!
Nevravím, že ho nebudem ľúbiť menej – stále je to moje dieťa – len… úplne sa v tom neorientujem a som z toho trochu mimo.
Máte s tým niektorá skúsenosť? Je to fáza?
Ďakujem za normálne odpovede.
Týmto deťom úplne dr.e, robia to lebo môžu, terajšia spoločnost ich v tom podporuje a je to in. Je toho všade veľa na sociálnych sieťach. Keď sa tak identifikuje, tak mu nie je treba mobil a i prístup na internet.
Neznamená že ho budeš ľúbiť menej? Veď to dieťa ma poruchu keď si myslí že je zviera... Zober ho k psychológovi. Alebo presne ako písala pani - nechaj ho jesť na zemi, žiadna elektronika. Prejde ho to rýchlo
Ešte dodam, ako sa dá byť naraz zviera a femboy? 😂😂Tak je alebo nieje
send him 2,3 years Dagestan and forget :D
Homosexuálov nepovažujem za iných. Pre ľudí, ktorí sa cítia v koži druhého pohlavia mám pochopenie a považujem to za nešťastie a som zástanca toho, aby mali umožnené zmeniť pohlavie a dokonca som názoru, nech im to aj hradí poisťovňa (ak môžu platiť starostlivosť alkáčom a feťákom, tak prečo nie aj takéto zákroky).
Ale toto - prikláňam sa k názoru vyššie - cíti sa ako zvieratko? Tak zvieratká nedostávajú vreckové, jedia na zemi granule, žiadna kola, mekáč, pizza, žiadny mobil, počítač, tv, internet, žiadne nové tenisky. Buď ho to prejde, pretože je to iba módny výstrelok alebo zistíš, že sa ako zvieratko cíti naozaj a to považujem za situáciu, ktorú je potrebné riešiť s odborníkom. Takto by som sa k tomu postavila pri dieťati, ktoré ľúbim.
Nie som za udretie, ale v mojom detstve by dostal vzduchom chladenu od otca a hneď by bol späť chlapec v puberte. Akože ak toto nie je vymyslené, tak by videl to jeho furry. Spal by v pelechu, jedol zo zeme, bol by bez mobilu, internetu, PC, TV atď...choré toto, čo dnešná spoločnosť akceptuje a toleruje. To ako ten blb, čo sa považuje za mercedes sanitku. Takýto ľudia potrebujú odbornú pomoc.
Navštívila by som psychológa.
Furry ? Femboy?Ježkove papučky,už preskakuje fakt deckam od dobroty?
Ja si neviem pomôcť,ale pred rokmi by takéto nápady automaticky patrili na isté oddelenie. Teraz sa to nie že akceptuje,ale dokonca sa prezentuje ako "normálne".Ani sa nečudujem,že deťom prepína,keď vidia ,ako nejaký cvok na internete píše,že sa cíti ako auto a spoločnosť mu to toleruje 🙈🙈
No nič, už som asi stará, ale musela som si to vygooglit 😀
Asi by som to riešila so psychológom. Nemáte v rodine nejaké problémy,že sa snaží upútať pozornosť? ,,prejavuje,, sa aj na verejnosti, či len doma? určite postupuje veľmi ale veľmi opatrne je v zlom veku kedy si ešte plne neuvedomuje dôsledky svojho konania
myslím si že tie letné "brigády" s okopávanim zemiakov u babky boli k niečomu dobré 😀 a za odmenu kúpanie v potoku za dedinou 😁 podľa mňa má priveľa voľného času...
Ja som fakt čím ďalej presvedčená, že s celým koníkom to ide dole vodou a tieto témy vymýšľajú admini, aby to tu celé nezakapalo. 😉
Mne dcera nedavno vysvetlovala ze co to je, jedna jej kamaratka sa “identifikuje” ako macka myslim, to su mladise ako autorkin syn. Ostala som v soku a uprimne, najprv som si myslela ze to je vramci hry alebo nejakej stavky 🙈 dcere som rovno povedala, ze keby ju nahodou napadlo ze sa chce identifikovat inak ako clovek, tak sa k nej budeme chovat nakomplet rovanko ako k danemu zvieratku (spat vonku, jest z misky to co dane zviera bezne jedava, bude bez oblecenia, elektroniky atd) + navsteva psychiatrie kedze je clovek
Neviem či je táto téma reálna alebo vymyslená.
Videla som také videá na tiktoku a je ich veľa kde sa ľudia správajú ako zvieratá a sú prezlečení za zvieratá je to choré podľa mňa.
Ja to beriem ako úchylku keď sa niekto prezlieka za zviera na tiktoku z toho urobili trend a to mi príde choré, ktorý napodobňujú deti.
Začalo to čelenkami a čiapkami s uškami pre deti...
Začalo to čelenkami a čiapkami s uškami pre deti...
@pieces A plysovymi zvieratkami co im rodicia navlacili - sa na to antropomorficky musis podivat , vsade na svete si bombardovany obrazkami zvierat s "ludskymi" vlastnistami zijucimi v pestrejsom a iednoduchsim svete kde vsetko dobre dopadne a vsetci su happy. Mali by zase zanimovat komplet Dobsinskeho , to by svet vyliecilo tie horory
To ho prejde. Chce byť zaujímavý. Nuž, daj mu pekne misku na zem do kuchyne, nasyp granulky a k tomu misku vody. A nezabudni mu povedať, že od teraz býva odcervivavie a chodí veterinárovi.
Neviem či je táto téma reálna alebo vymyslená.
Videla som také videá na tiktoku a je ich veľa kde sa ľudia správajú ako zvieratá a sú prezlečení za zvieratá je to choré podľa mňa.
Ja to beriem ako úchylku keď sa niekto prezlieka za zviera na tiktoku z toho urobili trend a to mi príde choré, ktorý napodobňujú deti.
@estellas toto frčí už dávno . A ver, či never, poznám zopár, ktoré chceli byť furry. Treba len vydržať a buď to prejde alebo smer psychológ, psychoater
Za mna len faza vyvinu. Dcera mi tiez prisla domov s tym,ze jej spoluziacka sa citi byt uz 2r.vlkom, ze doma vyje na mesiac,spava v pelechu,nosi chvost,vonku hryzla travu a skakala po 4😄 Ja si myslim,ze to len okukali z netu a chcu byt in.
No ty vole. Že furry a femeboy. Ja ani neviem čo to je. Ozaj som asi starena už. Neviem čo by som robila na tvojom mieste. Kebyže mi povie že je gay tak ok, prežijem. Nebola by som nadšená ale nerobila by som drámu. Ale hento? Čo už drbe tým deckám?
No ty vole. Že furry a femeboy. Ja ani neviem čo to je. Ozaj som asi starena už. Neviem čo by som robila na tvojom mieste. Kebyže mi povie že je gay tak ok, prežijem. Nebola by som nadšená ale nerobila by som drámu. Ale hento? Čo už drbe tým deckám?
@mimikarol Kazda generacia ridicov si mysli ze generacii pod nimi drbe
My sme mali v skole uz veru 7-8 rokov dozadu dievca, ktore sa identifikovalo ako vlk. Ze ona po nociach aj vyje. Bola velmi zvlastna.
Nie je to len teraz, bolo to uz aj davnejsie. Len sa o tom nehovorilo, nepisalo.
V škole sa tiež dve 17ročné decká takto identifikovali a odmietali sa prezliekať na TV v šatni. Tak pani riaditeľka im určila inú miestnosť na prezliekanie. Neverila som..... Ľuďom drbe.
V škole sa tiež dve 17ročné decká takto identifikovali a odmietali sa prezliekať na TV v šatni. Tak pani riaditeľka im určila inú miestnosť na prezliekanie. Neverila som..... Ľuďom drbe.
@mirro Ale je to o dost neskodnejsie ako ludom drbalo za totaca tam islo o zivot
preboha to je mi fakt luto, fakt uprimne, skoncila som vysoku skolu v prahe pred rokom, a mali sme tam takychto par spoluziakov, boli neskutocne divni, nevedeli zapadnut do kolektivu, proste napohlad šišimiši. zacni to riesit so psychologickou/psychiatrickou co najskor fakt, prosim.

A čo na to jeho otec?