icon

Ako sa oslobodiť z Telocviku???

anonymus88
18. sep 2019

Ahojte, dnes som sa vás chcela opýtať, ako by som sa vedela na celý rok ospravedlniť z telesnej? Alebo skôr aké diagnózy by mi vedela predpísať doktorka?

Vysvetlenie: z telesnej sa nechcem ospravedlniť preto, lebo nemám rada šport. Šport ma velmi baví, len nemám rada také hovadiny ako je vybíjaná, volejbal, atď...

Ďakujem za radu

dskjhfdlkdjhl
18. sep 2019

@anonymus88 bud rada, ze si zdrava, nevymyslaj ziadne diagnozy.

tosaneda
19. sep 2019

@drobcek53 aj my sme to tak mali, presuvali sme sa do sportovej haly (cez zimne mesiace) a ked bolo vonku teplo tak len vonku v parku pri skole sme boli, cize sme sa "pokutne" na wc prezlekali a ked sme boli v hale tak sprchy tam sice boli ale mali sme ich zakazane a jednak by sme fakt nestihali chodit na dalsiu hodinu. A hned telocvik pondelok rano 0-lta hodina 🙈😂

ghostsgirl
19. sep 2019

Toto je dnesný trend, nikto uz na telesnej necvici, lebo si vymyslaju diagnozy...predpokladam, ze je len malo jedincov, ktorí by vynikali v uplne kazdom sporte a milovali by kazdu jednu aktivitu, co sa robi na telesnej, ale treba si tým prejst...v zivote sa vyskytuju casto situacie, kedy sa nieco jednoducho ,,musi,, a az neskor to clovek vacsinou oceni a uvedomi si to.
Kedysi bol jeden ospravedlneny z telesnej na celu skolu, vacsinou kvoli niecomu naozaj vaznemu a teraz ich byva minimalne 5 v triede...za chvilu viac necviciacich ako cviciacich bude. Nechapem lekarov, co vypisu s radostou aj zdraveho, lebo o to poziadal.
Je to nefer, ja ked som chodila do skoly, tak bola telesna vacsinou posledna alebo prva hodina a necviciaci isli pekne domov o 2 hodiny skor alebo si dlhsie pospali...to bola velka motivacia pre kazdeho aby sa ,,vypisal,,. Pre necviciacich by mal byt vymysleny nahradny program, napr. doucovanie z nejakeho predmetu alebo nieco prospesne, neviem polievanie kvetov, upratovanie okolia skoly od odpadkov, hocico... A to by som sa na to potom pozrela, kolko by ich zrazu zazracne vyzdravelo 🙂

domculik
19. sep 2019

@ghostsgirl Uplne s tebou suhlasim ! A je to fakt otrasne ze dnes si aj uplne zdrave deti hladaju moznost ako sa dat vypisat z telesnej, pricom mnohokrat je to jediny pohyb, co tie decka do tyzdna maju. A rodicia ich v tom este podporuju. Za chvilu povedia ze nechcu chodit na matiku, fyziku, slovencinu...

v_alika12
19. sep 2019

Ja ta chapem. Sport mi nikdy nesiel. Nemam k nemu vztah. Mavala som z tv trojky. Tak mi mama vybavila oslobodenie. Ano cele zle 👎🏼 A preto viem ze je strasna hlupost ze sa vychovy klasifikuju. Mnohe deti by mali k tomu bez znamok iny postoj, mensi stres

simca06022011
19. sep 2019

Lebo za našich čias to nebolo 😂 boze dobre si pamätám ako všetci vymýšľali aby sa uliali ako len môžu z telesnej... To je lamentovanie 🙏

ghostsgirl
19. sep 2019

@simca06022011 tak ale je dost rozdiel ked decka vymyslaju jednorazove ulievacky (a to vymyslaju z roznych predmetov, nie len z TV) a ked za pomoci lekarov a rodicov vymyslaju diagnozy na oslobodenie

dskjhfdlkdjhl
19. sep 2019

@ghostsgirl mam takmer 50 a veru aj za mojich cias vypisovali lekari niektorym detom taketo "diagnozy", bolo to teda aj vtedy. Samozrejme, je to blbost, lebo tymto si rodicia akurat podrezavaju konar pod sebou, svoje deti nenaucia riesit problemy, ale podvadzat. Ale netvarme sa, ze je to len teraz a ked sme boli my mladi, tak to bolo ovela lepsie-nebolo.

danielahamar
19. sep 2019

Mam doma astmatika, kt. bol oslobodený len na beh, inak fungoval a funguje na telesnej, nik ho nechcel vypísať na celú hodinu, že nemá dôvod,ani nemal okrem nechuti, lebo sa stále hral a hra futbal, nenávidí tento šport, tak sedel na lavičke. Osobne sa venuje už druhý rok aikidu, ale to bolo volne z iného dôvodu. A čo sa týka sprchová, starší si mi od základy nosí aj tri tričká, keď cíti, že to nie je ono a v dnešnej dobe existujú rôzne utierky, takže ak nie je sprcha, čo vo väčšine asi nie je, pomôcť sa dá a skúsenosť, ak nie je dobrý kolektív, nie je ani dobrá telesna

ghostsgirl
19. sep 2019

@dskjhfdlkdjhl ja teda nemam ani zdaleka este 50, ale ked som ja chodila na zakladku, tak to bolo urcite lepsie 🙂 Cvicili vsetci z mojej triedy, necviciaci bol asi 1 na skole🙂 Na strednej uz bolo viacero spekulantov (2,3 len z mojej triedy a vo 4. rocniku uz asi 10, lebo si povedali, ze ten cas radsej vyuziju na pripravu na maturitu z pohodlia domova) a teraz mi mladsia sestra referuje, ze necvici skoro nikto, takze, netvarim sa, ze to bolo lepsie, to je proste fakt z mojho okolia🙂

danielahamar
19. sep 2019

@ghostsgirl si zober, že tie deti nevedia ani kotul, ani splhat a nieto skákať cez kozu ešte a iných veľa veci, podaktorí hádam ani loptu chytit

dskjhfdlkdjhl
19. sep 2019

@ghostsgirl no, ja mam dceru na gymnaziu a cvicia vsetci, ale sa podla toho neda povedat, ze je to lepsie, ako ked som chodila na gymnazium ja, ked minimalne myslim piati necvicicili (z jednej triedy). Ak by boli oficialne statistiky, tak by sa dalo povedat, ci je to horsie/lepsie, ale takto posudzovat podla okolia-to je somarina a nie je to ani temou tejto debaty.

danielahamar
19. sep 2019

@dskjhfdlkdjhl nie je, ale vždy k tomu pride😄

dskjhfdlkdjhl
19. sep 2019

@danielahamar vidis a zase zalezi aj od toho, kde sa pohybujes. Mam dve deti a ich spoluziaci mi nepripadaju vobec drevenejsi ako kedysi ti moji. Samozrejme, vsetko zavisi od rodicov-kde su rodicia gaucove typy s prilepenym mobilom na ruke, tak zvycajne aj deti tak funguju.

dskjhfdlkdjhl
19. sep 2019

@danielahamar veru pride a aj k ovela horsiemu😀

ghostsgirl
19. sep 2019

@dskjhfdlkdjhl tak pardon, oficialnu celoslovensku statistiku som naozaj nerobila, priznavam :D Pisem o faktoch zo svojho okolia. Co sa tyka predmetu tejto debaty, zadala ho autorka a pýta sa na konkretne diagnozy, mam pocit, ze jej ich neporadil zatial nikto, takze potom sme bohuzial vsetci off topic 🙂

marion09
19. sep 2019

@amelia000 no my sme sa veru sprchovať nemohli.... mali sme sprchy spoločne s chalanmi a na sprchách žiadne dvere🤦

marion09
19. sep 2019

@anonymus88 ja som mala od alergologa potvrdenie že mám silnu alergiu na prach ktorý sa v telecvicni víri jedna radosť a že mám astmu,a telesnú som si odsedela v triede.

lenka2710
19. sep 2019

@anonymus88 ja som mala rada telesnu na zakladke,robili sme naozaj vselico, beh, loptove hry, cviky na výdrž a podobne! Keď som prišla na strednu,tak proste stále stále každú hodinu volejbal, už to bolo na nervy! Keď sme povedali,že.chceme niečo ine tak drb basketbal,čo bolo ešte o stupeň horšie 😂 tak sme tiež vymýšľali kde co,boli sme trieda bab, takže jasne ze kramy,bolesti hlavy atd, vo stvrtom ročníku nám telocvikar povedal,že môžme robiť co.chceme, byt v posilke, hrať ping pong atd,len nech mi prídeme na hodinu 😂 Výhovorky uz nebolo treba a cvičili ešte aj tie,čo boli tri roky oslobodene 😂 takže vela záleží aj od pristupu,len skoda,že to tak nebolo celé štyri roky 😊

namornicka
19. sep 2019

@v_alika12 podľa mňa keby sa výchovy neklasifikovali tak by na to väčšina žiakov, aspoň na 2. stupni, z vysoka kašľalo. Bolo také obdobie, že sa neznámkovala telesná (neviem či nie koncom 90-tych rokov) a učiteľky mi hovorili, že málo detí cvičilo, veď čo mi môžu 👎

anulllka
19. sep 2019

Nechcem byt hnusna, ale pockaj, kym sa zamestnas a co potom, ked ta nebude bavit praca... Inak, tu sa uz ake bludy zeny vedia pytat🙄

dskjhfdlkdjhl
19. sep 2019

@ghostsgirl netvrdim, ze Ty si mala robit oficialnu statistiku, len si myslim, ze treba byt vo vyjadreniach opatrni, ono nie vzdy nase okolie odraza beznu realitu. Nic viac, nic menej.

missdiva
19. sep 2019

@anulllka dufam, ze sa nezamestna niekde kde ju to nebude bavit...
Na takych ludi potom doplaca cela spolocnost frustrovane ucitelky, vyhorene sestricky atd. Nie je nic horsie ako najst si pracu iba kvoli platu, kazdy by mal mat aspon trochu vztah k tomu co robi inak je to hroza nielen prenho ale i pre ludi, ktori su na jeho sluzby odkazani.

bobana297
19. sep 2019

Ja mat tvoje problemy, zabudnem aj na to, ze mam postihnute dieta.

ghostsgirl
19. sep 2019

@dskjhfdlkdjhl ved v pohode, len vies ono toto je diskusne forum, kde ludia pisu svoje nazory, nie nejake sympozium... nikomu to nevnucujem, takze nechapem...mozme to tu cele zabalit, ked ku kazdemu vyjadreniu treba oficialnu statistiku... ide len o to, ze mam pocit, ze ked tu niekomu dochadzaju argumenty vytiahne statistiku alebo ze je to mimo temy a ty si pouzila obe, tak som sa nad tym pousmiala... A ked sa ideme chytat za slovicka, aj ty bud teda vo vyjadreniach opatrna, napisala si : Ale netvarme sa, ze je to len teraz a ked sme boli my mladi, tak to bolo ovela lepsie-nebolo.

Mas statistiku, ze to neni horsie teraz, ked si sa takto vyjadrila?

dskjhfdlkdjhl
19. sep 2019

@ghostsgirl nepochopila si ma vobec-ja nechcem statistiku od teba, mne vadilo, ze sa niekto vyjadri, ze teraz je to horsie, len na zaklade svojho pozorovania z blizkeho okolia a napise to tak, ze je to tak vo vseobecnosti. Nemienim to dalej rozvijat, kto chcel a mohol, ten pochopil.

ghostsgirl
19. sep 2019

@dskjhfdlkdjhl ved tak si to nemala zacat rozvijat, ked nemienis 🙂 asi som to teda nechcela a nemohla pochopit, lebo vazne nechapem o co ti ide :D ty si napisala, ze to horsie nie je, tiez na zaklade pozorovania, ci mas na to nieco relevantnejsie? Ak ano, tak sa ospravedlnujem...to je ten isty princip, chapes? Lenze asi to vnimas tak, ze ked nieco napises ty, je to ok, ked niekto druhy, tak nech je opatrny, lebo nema statistiku :D smiesne mi to pride. Ludia maju proste rozne nazory, nemusia navzajom suhlasit jeden s druhym, je to tak v poriadku a na to sluzi forum. Aaspon podla mna teda 🙂

anulllka
19. sep 2019

@missdiva myslela som pracu v zmysle, ze budu aj cinnosti, ktore ju tam budu bavit menej. Tam sa len tak ospravedlnit nebude dat.

jankalukasova
19. sep 2019

@ghostsgirl mas uplnu pravdu... ja nie som ani nahodou za tieto fiktivne diagnozi.. ani omylom ale na druhu stranu autorku trosku chapem. Telesna na zs? Od 5. triedy len voleyball. Nic ine. Nikdy. Ja som drevo, ked na mna leti lopta tak sa uhnem a nebudem ju odrazat. Ale chodila som tam, prezlirkala som sa, snazila som sa. Boli tam baby, ktore hrali super, bez uboru, kludne v opatkoch (ano v opatkoch na ZS...). Mali vzdy jednotku, mna ucitelka vzdy zhodila a mala som dvojku. Tak o com to je? Inak som chodila 5x do tyzdna na katate. Tesila som sa na strednu, ze to bude ine. Figu borovu. Zas voleyball a kedze sme mali len provizornu telocvicnu s nizkym stropom, tak si ucitelka vymyslela, ze si dame na zem zinienky a budeme hrat na kolenach. To som uz fakt odmietla. Stastim v nestasti bolo, ze s kolenami som mala velky problem a naozaj som posledne dva roky SŠ bola oslobodena, skoncit muselo aj katate.
@amelia000 u nas na ZŠ bola sprcha plesniva, boli v nej obite kachlicky a odmontovana bateria. Na strednej bola jedna sprcha v kabinete telocvikarky, netiekla v nej voda a boli v nej nahadzane sfuknute fitlopty, ktore sme nikdy nepouzili. Na vyske sme si mohli ale vybrat aky sport chceme robit. Hrala som bedminton a bolo to uplne super.

saskia_98
19. sep 2019

@jankalukasova u nas cela zš len vybijana a cela sš len basketbal a volejbal. Na moje potrhane svaly na ramanene a xy krat vyklbene rameno, no bola som oslobodena stale asi od 7meho rocnika zs, pritom plavat chodim 5 krat do tyzdna. Ono tá telesna by bud mala byt fakt ze telesna a nie kazda hodina jedno a to iste. Ale aj ja som niekedy hrala basket, ten ma bavi len škoda mojho ramena. Nemozem take aktivity. A inac ani my na skole sme nemali top sprchy, stastie bolo ze telesna bola rozdelena zvlast chlapci a zvlast dievcata, lebo sprchy boli rovnake a si vies predstavit ked sa chlapci dosprchuju, jaky bordel a smrad tam bol ? A potom chod do sprchy no fuj...