icon

Ako sa oslobodiť z Telocviku???

anonymus88
18. sep 2019

Ahojte, dnes som sa vás chcela opýtať, ako by som sa vedela na celý rok ospravedlniť z telesnej? Alebo skôr aké diagnózy by mi vedela predpísať doktorka?

Vysvetlenie: z telesnej sa nechcem ospravedlniť preto, lebo nemám rada šport. Šport ma velmi baví, len nemám rada také hovadiny ako je vybíjaná, volejbal, atď...

Ďakujem za radu

Strana
z3
jankalukasova
19. sep 2019

@saskia_98 presne... nie jedno a to iste. Mne to prislo zo strany tych uciteliek totalne odflaknute. Ked clovek nebol na loptove hry, tak nemal sancu dobehnut tu "stratu" napr. na behu alebo splhani. Proste uplne od veci. Bracho mal super telesnu. Hrali aj basket, aj futbal, aj behali, liezli, skakali. Pred letnymi prazdninami im urobil profak akciu, ze pojdu kotculovat v sobotu na hradzu, pripadne bike, kolobezka... proste nieco a kto sa zucastni nemusi dalsi tyzden na telesnej cvicit, lebo boli vonku cele doobedie. Isli vsetky decka rad radom. Neskor si to robili aj s opekackou. Mali zaujimavu akciu mimo skoly, utuzil sa kolektiv. Super to bolo.

simca06022011
19. sep 2019

@danielahamar kopa z tých detí má mimoškolských športov kopec. Veľa z nich nemá rado ten stres okolo telesnej. Ja som mala spolužiačku čo bola na prášky, keď mala pred všetkými loziť na lane a detto spolužiakov čo by radšej "z mosta skočili" ako hrali futbal v škole. Problem často nemusí byť šport, telocvik ale kolektív.

simca06022011
19. sep 2019

Btw ja som chodila na športovú žs. Behali sme denne, atletika, gymnastika všetko..m a sprchy sme nemali 😂 no neviem ako som to mohla ako decko prežiť 😂 a neviem kedy by som s stihla cez tých pár minút ešte sprchovať a utekať na ďalšiu hodinu.

ghostsgirl
19. sep 2019

@jankalukasova my tiez na ZS a SS len basketbal a volejbal, fakt na slucku. To su asi jedine dva sporty, ktore neznasam, pri ostatnom sa zabavim, ale fakt dokola len toto. To je zase problem skolstva, ze tie osnovy su take ake su. Nastastie v poslednom rocniku na gymply mala ucitelka uz rozum a povedala, nech sportujeme co chceme, hlavne nech sa na tej hodine hybeme 🙂

danielahamar
19. sep 2019

@dskjhfdlkdjhl ale je to naozaj horšie a keby len spozorovania okolia, neznamená, že ked mamičky behajú a skáču kade tade, že aj deti to robia, nikdy to tak nebolo ani nie je, akurát, že teraz je útok s mobilmi, na deti a rodičov, že zato môžu a čo voľakedy, kto zato mohol? Volakedy sa učitelia neprosili deťom v školách, teraz pomaličky píšu ospravedlňujúci list, že vôbec ich dieťa otravujú, aby v škole cvičilo😉

danielahamar
19. sep 2019

@simca06022011 však to niekde píšem, že aj kolektív môže zato, ako prebieha TV

jankalukasova
19. sep 2019

@ghostsgirl no len ja sa potom necudujem, ze tie decka sa tomu chcu vyhnut. A pritom by to mohla byt fajn hodina. Hlava oddychuje, telo pracuje... miesto toho je to pre vacsinu teror.

ghostsgirl
19. sep 2019

@jankalukasova tak o terore by som zase nerozpravala, nemala som rada tie dva sporty, ale proste sa to nejak zvladlo. Doteraz tie sporty nemam rada, ale nastastie uz si mozem vyberat co a kedy budem cvicit🙂 Nasa ucitelka nikoho nesikanovala a dovolila nam nakoniec sportovat co chceme a aj tak nas pomaly na jednej ruke mohla ratat Ja som mala teror skor na fyzike, ale z tej sa zial neda jednoducho ,,vypisat,, a ani by som sa o to nepokusala, lebo kazdy predmet ma svoj vyznam a v realnom zivote to nefunguje tak, ze pred niecim utecieme. A to by si mohli uvedomit rodicia a aj lekari, ktori daju papier bez diagnozy, len za poplatok.

floretine
19. sep 2019

@amelia000 Ani my sme na škole žiadne sprchy nemali a vlastne naša škola nemala ani vlastnú telocvičňu...chodili sme, a pokiaľ viem, ešte stále sa tak chodí, 10 minút cez mesto do jednej zanedbanej socíkovskej haly s rozbitou palubovkou, takže zadreté triesky boli na bežnom poriadku, plus tá špina na podlahe, fuj, nikto to tam nikdy neupratoval. A to som chodila na výberové osemročné gymnázium v krajskom meste.

jaskolka
28. jan 2020

Ja mam problémy s chrbticou, mala, som úraz, a doktorka mi aj chcela dať oslobodenie od telesnej, napokon som sa dohodla, že budem mať liečebnú telesnú, čiže svoje cvviky na chrbticu, strečing a plávanie. Učiteľ s tým nemal nijaký problém, akceptoval to ako normálnu hodinu. Čiže ja, som bola na hodine, ale cvičila som si svoje cviky, oddelene od ostatných

gabika0825
26. feb 2020

@anonymus88 No lekárka ťa isto nevypíše len tak... to by si musela mať nejaký zdravotný problém ktorý nedovoluje vykonávať nejakú fyzickú námahu... aj keby si mala zlomenú ruku alebo nohu tak ťa vypíše max po dobu uzdravenia čo netrvá celý školský rok... nevymyšlaj, skús keď tak radšej na telesnej navrhnuť niečo čo ťa baví a možno budú radi aj spolužiaci a pridajú sa..

tomas97
8. jún 2021

Telesná v škole bola tiež pre mňa trest. Bral som to ako šikanu. Nikdy som nemal šport akýkoľvek a teda som asi 90% telesných presedel na lavičke prezlečený aspoň v úbore a neskôr ani to. Nemohol mi za to dokonca ani nitko nič povedať, keďže sme išli mimo osnov nakoľko nikdy sme nerobili nič podľa triednej knihy. Na základke sme boli rozdelení chalani a baby. Chalani len futbal a florbal a baby mávali vybíjajú a hádzanú. Na strednej sme boli viacerí laví a tam sme sa tiež delili a často sme mohli robiť čokoľvek chcela väčšina. Lenže takí spotení sa mne hnusilo byt cely deň. Na strednej som telesnú ignoroval úplne tam som cvičil možno 10x. Pisal som si ospravedlnenky v mene otca 😅... neviem ale tá telesná keď sa nejde podľa osnov a hra sa iba jedna hra ktorá nie každému je pochutí tak mi príde ako keby sa 9+4 učíme abecedu na slovenčine a na matematike malú násobilku. A keďže je telesná a hudobná s výtvarnou známkovane tak neviem 🤷🏼‍♂️ ... naučiť sa dá matematika, chémia, slovenčina aj cudzí jazyk ale kreslit, spievať a hrať šport je predsa len ....

anita1978
Odpoveď bola odstránená
tomas97
8. jún 2021

@anita1978 dnes to je v celku inak. Nikdy som však nepochopil, mal som 18 rokov chodil som na odbornú skolu ktorá nemala nič spoločne s telesnou / športom a mal som telesnú možno na úkor odborného niečoho. Na základnej škole ešte môžeme hovoriť o tom, že máme vedieť nejaké všeobecné základy (aj zo športu). Na gymnáziách nech majú telesnú ale tiež nepochopím, že aj na vysokých školách majú “telesnú” v niektorých semestroch mimo športových či zdravotníckych odborov. Ak sa bavíme o telesnej s loptou tak som nikdy nepochopil prečo štát nepreplácal aj vodné športy, zimné športy .... 🤷🏼‍♂️🤷🏼‍♂️🤷🏼‍♂️🤷🏼‍♂️ ... veď aj hokej či plávanie by malo byť súčasťou všeobecného vzdelávania 🤷🏼‍♂️🤷🏼‍♂️🤷🏼‍♂️

Strana
z3