Ako sa pripraviť na kariéru v kriminalistike?
Od malička ma zaujímali seriáli s touto tematikou, mama hovori , že v skutočnosti to celé vyzerá inak. Že môžem byť veľmi sklamaná. Mám 15 rokov, zaujímajú ma predmety ako biológia a chémia. Aké štúdium si vybrať ak chcem v budúcnosti pracovať v tomto odbore?
Treba zacat na gymnaziu. Potom hoc aj prirodne vedy. Mame znameho, ktory studoval dejiny umenia a robi v Prahe na krimminalke expertizy
Tvoja mama má pravdu, na keu je odbor biológia aj chémia ale najskôr musíš byť v PZ, do skončenia VŠ je ešte ďaleko, ak by sa nepodarilo keu ešte je aj kriminalistický technik.
synov spolužiak išiel študovať do Prahy nejaký forenzný odbor...
Gymnaziu, pripadne kvalitna chemicka skola a nasledne na VS si cybea dobry odbor. Dcera teraz skoncila kriminologiu. Mali na vyber vela odborov: od forenznych technik, cyber crime, ...Kazdy si nohol vybrat, comu konkretne sa chce venovat. Ale to az postgradual, "bakalar" bol vseobecnejsi, aby dostali prehlad celkovo.
Drzim paste. Je to narocna, ale zaujimava praca.
Kde je taká VŠ?
Dcéra študovala v Anglicku. Na SVK a v ČR pogoogli a choď pozrieť na veľtrh univerzít. Tam sa prezentujú vysoké školy a môžeš byť prijemne prekvapený, aké rôzne odbory dané školy ponúkajú.