icon

Ako sa pripraviť na komisionálne skúšky z telesnej výchovy?

ellieeep
8. máj 2024

Ahojte žienka stretla sa už tu niektorá z komisionalkami z telesnej výchovy ? Dcéru to čaká a neviete sa nato pripraviť.. je to niečo ťažké ? Ako to prebieha ? Vopred Ďakujem 🙂

dadis
8. máj 2024

@ellieeep Syn ma individualny studijny plan a z TV robil komisionalky - nejake kotule, splh - treba sa spytat vyucujuceho, co maju v tom rocniku "prebrat"

vyrovnanaosoba
8. máj 2024

Všetky tie povinné jazdy, čo majú v tom ktorom ročníku. Keď behali na čas, bude aj ona, keď šplhali, bude tiež, skok do diaľky, brušáky na čas.

anjelicek26
8. máj 2024

Tak závisí ktorý rocnik

tini27
8. máj 2024

Ja som “preskakovala” rocnik na gymnaziu, tak sim musela robit komisionalky aj z tv- musela son pisat test ( nejake veci o oh, pravidla nejakych hier, uz si presne nepamatam) plus odcvicit co bolo v osnovach- viem, ze nejake skoky cez svihadlo, basket,..

loliki
8. máj 2024

@ellieeep Z akého dôvodu má komisionálky, ak to nie je tajomstvo?

aurelia2000
9. máj 2024

Čo tak ísť za učiteľom a normálne ludsky sa s ním porozprávať, opýtať sa ho...

stvura
Autor odpoveď zmazal
brahmi
9. máj 2024

@stvura to, ze tvoje deti na telesnej necvicia, neznamena, ze necvicia vsetky. Moje deti na telesnej normalne makaju, niekedy az prilis.

@ellieeep na komisionalky z TV nepotrebujes trenera ani nic podobne, ved nie kazde dieta zvladne vsetko, co ma v dany skolsky rok prebrat. Komisionalka aj z TV je zo zakona dana vec, ktoru v urcitych pripadoch musi dieta absolvovat, ale podla mna sa este nestalo, aby ju dieta neurobilo. Dcera bude robit len to, co pripada na dany skolsky rok. Ak ma skola zverejnene osnovy na dany rocnik, tak pozriet tam, ak nema, treba kontaktovat priamo ucitela.

thirstymonk
9. máj 2024

Na gymnaziu sme TV brali ako čas na vyblaznenie sa. :D Všetci mali jednotky, aj tučný spolužiak, čo nespravil ani 3 kliky po sebe.

natiblaskova
9. máj 2024

Komisionálny z telesnej? To sa dá? 😱😱😱😱

stvura
Autor odpoveď zmazal
dadis
9. máj 2024

@natiblaskova Ano. Moj syn ma individualny studijny plan a zo vsetkych predmetov, kde nema dost znamok a dochadzky - robi skusky. V triede su taki traja, co maju dvojfazove treningy a tv maju 2x do tyzdna prvu hodinu, takze vsetci traja maju vtedy treningy a pred vysvedcenim robia komisionalky 😀. Ako radsej robit take skusky z TV ako z chemie 😉

vyrovnanaosoba
9. máj 2024

@loliki pochybujem ze len kvôli tomu, že nevedela skákať, alebo splhat. Skôr kvôli vymeskanym hodinám.

brahmi
9. máj 2024

@stvura nepochopili sme sa, ja nijak neobvinujem tvoje deti z toho, ze su gramblavi alebo ze sa flakaju. Myslela som to tak, ze to, ze sa na vasej skole neuci poriadne, neznamena, ze na ziadnej skole sa neuci TV poriadne. A ani to, ze ti niekto povedal, ze nie su osnovy a vybavenie na vasej skole, tak nie je na ziadnej. Situacia v skolstve je taka, aka je. To, ze nie je dostatocne vybavenie, resp. aj to, ze ucitelia vedia byt taki alebo onaki, plati o kazdom jednom predmete a neda sa to zovseobecnovat. Su ucitelia, ktori ucia a su taki, ktori skacu len do vysky svojho platu a velmi sa nepretrhnu... A to, ze niekto povie, ze nebude nic namahavejsie robit, aby neskoncil v base, je tiez pekne alibisticke. To by potom mohla to iste povedat aj ucitelka, ktora berie deti na vylet, do SVP, alebo kamkolvek inam, ze deti brat nebude, lebo ved co ak sa nieco stane, a predsa ona neskonci v base... Opat plati, ze je to vzdy o ucitelovi. Nase deti nie su na sportovej skole a aj tak na na telesnej makaju, robia presne to, co sme robievali na telesnej my. Dcera napriklad pred 2 tyzdnami mala uraz pri kotule letmo a hned mi telocvikarka volala, dcera bola par dni v klude a bolo dobre. A maka dalej.

Vzdelavacie standardy su pre kazdu skolu povinne a hoci sa ich aj nie vzdy drzia na 100 %, da sa v nich lahko najst, co sa v ktorom rocniku robi...
A to, ze v tvojej triede, ked si chodila do skoly, nikto nerobil komisionalky z TV, neznamena, ze aj vtedy neboli. U mna v triede napriklad nebol nikto v zahranici v tom case, u nasich deti v triede je u kazdeho minimalne 4-5 deti v zahranici, cize aj toto sa pomenilo a tym padom je aj viac dovodov na komisionalky. Ale prave preto, ze to je TV, tak predpokladam, ze to bude len take pro-forma preskusanie..

stvura
Autor odpoveď zmazal