icon

Ako sa učia vaše dievčatá narodené v 09/2013?

angel28
15. okt 2023

Ako sa učia vaše dievčatá narodené cca v septembri 2013? Moja je 4táčka. Neznáša vlastivedu a ani prírodovedu ju nebaví učiť sa. Niekoľko hodín denne zabijem, aby som jej niečo natlačila do hlavy. Všetko robí príšerne dlho, lebo škola ju celkovo nebaví vôbec. Má síce jednotky, ale potrebujem, aby bola rozumná a zodpovedná. Tvrdí, že načo jej tie vedomosti z PDA a VLA budú. Nie, nemá žiadne poruchy, len nie je vyslovene študijný typ. Žiadne rady nečakám, mňa len zaujíma, ako samostatné pri učení sú vaše dievčatá. Ďakujem za odpovede.

Strana
z2
vulka
17. okt 2023

@angel28 Na to, aby ovládala prirodovedu, či vlastivedu nemusí byť študijný typ. Stačí rozvíjať záujmy. Nechodievate na výlety? Nerozprávate jej o tom kade cestujete, čo vídíte, kto tam žil, aká rieka tam je, ktorý kopec je taký alebo onaký, kde je nejaká skvelá herňa alebo zaujímavé múzeum? Ja som takto mimovoľne naučila deti veľmi veľa.

mooonika1975
17. okt 2023

@minenkak vďaka bohu, že mojim rodičom na tom záležalo, nie ako tvojim fotrovcom

mooonika1975
17. okt 2023

@vulka presne, toto pre nás nebolo absolútne ťažké, ani ako učenie sme to nebrali, proste to bolo zo života.

minenkak
17. okt 2023

@mooonika1975 vďaka Bohu ,že každý má iné priority

mooonika1975
17. okt 2023

@minenkak presne 👍

angel28
autor
17. okt 2023

@vulka Úplne všetko som jej počas mnohých výletov obkecala, ale učivo je o inom. Verím, že jej vzťah k učeniu bude každým dňom iný.

betulinka1
17. okt 2023

@oriesocek podla mna vlastiveda a prírodoveda je dost mimo aj pre 3 rocnik aj pre 4. Neviem preco to nemozu pisat nejako príbehom alebo neviem ako. Napr. teraz vo 4 ročníku vlastiveda, cely odsek o tom ako prisli na územie. Otazka mojho syna bola odkial pochádza vlastne nazov Slovania. Akoze musela som googlit. Kupec Samo v takom malom rámiku. Akoze tak krasne sa da toto ucivo podat príbehom a pekne vysvetlit Samovu ríšu, co je to kupec. Tak som to malemu porozpravala ako pribeh iba tak vecer v posteli, hned si to zapamatal a on sa prihlásil, ze im povie pribeh. Dostal 1. Akoze kto robil tieto knihy, fakt nema poňatia o tom ako deti zaujať.

mikadooo
17. okt 2023

@angel28 ja mám doma dve školáčky, obe sú lenivé na robenie dú. Jedna tretiačka, druhá siedmačka. V praxi to vyzerá tak, že úlohy sa robia večer na poslednú chvíľu, lebo poobede sa im nechce. Ja im nič netlačím do hlavy. Nemám na to čas. Je to ich vec, ich zodpovednosť, ich povinnosti. Akurát Pc sa nemôžu hrať, kým úlohy nie sú hotové. Tá siedmačka už si vie sadnúť a spraviť čo treba. Tá tretiačka to nevie, každopádne nemám kapacitu za ňou celý deň behať a nútiť ju robiť úlohy. A takisto známky pre mňa nie sú až tak podstatné, ale asi to bude tým, že tie známky sú celkom ok (vysvedčko jednotky dvojky). Ja vychádzam zo seba. Nikto ma do dú netlačil, tiež mama na to nemala čas. Tak som sa naučila, že keď nespravím, budem si to musieť vyžrať. A pritom nás rodičia za známky nikdy netrestali, mala som aj trojky na vysvedčku, sestra dokonca raz štvorku, čo už dvihli naši obočie trochu 😂. A tu sme. S vysokými školami, kde sme tiež niektoré skúšky preliezli ltt, ale hádaj, koho to teraz zaujíma 😁. A ja osobne som si radšej užila skúškové prázdniny, ako drliť sa nad knihami, aby som mala jednotku, lebo čo povedia doma. Ale to je moja skúsenosť a z nej aj pri učení (sa) mojich detí vychádzam. A zatiaľ - ako vidím na známkach - to nemá zlý efekt. Jo a čerešnička na koniec - kariérne najúspešnejšia z nás je sestra, ktorá bola najlenivejšia a fakt sa učila na poslednú chvíľu a dvakrát spravila skúšku na úplne posledný možný termín 😁.

micicka
17. okt 2023

Mam dve deti, vekovy rozdiel 1,5 roka. Rocnikovy rozdiel 1 rocnik. Vychovavame ich rovnako, chodime rovnako na vylety, atd atd. Aj tak jedno dieta vie o prirode skoro vsetko a druhe sa to musi naucit. Lebo mu to v tej hlave inak funguje. To ze sa mnohe s detmi neucite a aj napriek tomu maju 1,2 znamena, ze im to ide same, pripadne s malou namahou. Niektorym detom to tak lahko proste nejde a potrebuju pomoc. A ked vidim, ze moje dieta potrebuje pomoc, ja mu nepomozem, lebo nechcem tlacit a drilovat?! Aj potom ako sa s nim ucim ja, sedim pri nom a vysvetlujem, aj tak nedostane vzdy 1. A som rada, som spokojna. Niekomu ti staci povedat a vie to, niekto si to musi niekolko krat precitat, niekomu to treba nakreslit. Jedno dieta je naucene same za 20mi , druhe potrebuje moju pomoc a trva to aj 2 hodiny.

Strana
z2