Ako sa vyrovnať s nepotrestanou šikanou?

17. máj 2023

Ahoj ,ja by som vás chcela poprosiť či by ste mi prosím nemohli poradiť ako sa mám vyrovnať s tým že spolužiak ktorý má šikanoval nebol potrestaný ,šikanu videli ako učitelia tak aj žiaci,bolo to dlhšiu dobu ,bola to slovná šikana aj kyberšikana zároveň ,je z bohatej rodiny, učiteľský obľúbenec ,niesom prvá obeť ,a neviem sa s tým zmieriť

3009
17. máj 2023

Ísť s rodičmi na políciu.

alenah31
17. máj 2023

pokiaľ si neplnoletá/tý - rodičia majú podať TO na políciu spolu s preukázaním skutku - dôkazom. Polícia musí v takom prípade skutok prešetriť. Odkedy to dievča vypilo v škole savo - idú po tomto ako pes po údenom.

anjelicek26
17. máj 2023

Zavisi, aka forma sikany a aky vek

- potrestany do urcitej miery urcite bol, len ty o tom nemusis vediet, nema skola ta povinnost informovat o krokoch, ktore robi, rovnako nevies, ako mu rodicia po prevaleni problemov podkurili doma (nieco sposobilo, ze prestal, ci?)

- sikana bola jednorazova alebo dlhodoba? Riesili ste to cez skolu ako? Mate poriadne zapisy, protokoly, svedkov, online screenshoty tych urazok a vyhrazok a zosmiesnovania? Ak ano a je to skutocne zavazne, tak smer policia podat trestne oznamenie (pod 14 rokov to nema zmysel)

summer23456
17. máj 2023

@alenah31 a v tej BB to ako skončilo,či sa ešte nevie?

alenah31
17. máj 2023

@summer23456 embargo - ide o maloletú osobu - oficiálne info nie sú verejné na želanie rodičov aj z povahy samotného vyšetrovania.

summer23456
17. máj 2023

@alenah31 jaj, no pekne. Tak ktovie či vôbec nesú nejaké dôsledky. Majú dať riadny trest ako výstrahu aj pre ostatných.

alenah31
17. máj 2023

@summer23456 momentálne stále prebieha vyšetrovanie. Vinník potrestaný bude - nie je ale dôvod riešiť to verejne hlavne ak si to rodina neželá a len preto, že verejnosť je zvedavá. Dieťa nepotrebuje byť "rozťahané" v novinách či správach a čítať-počuť o sebe. Aj tak je to už veľký nápor na jej psychiku a zdravie - som za - mám mať pokoj.

dagmarovita
17. máj 2023

Zmier sa s tym, ze spravodlivost je iba v rozpravkach, tí čo šikanujú casto aj vytesnia, ze sikanovali, ani si na to celý zivot nespomenú, šikanovaní žial nezabudnú do konca zivota.

ema22270
17. máj 2023

Myslim, ze spolocnost je u nas bohuzial tak nastavena, ze sa taketo veci neriesia takmer vobec. Ak vsak islo o zavazne vyhrazky, nadavky a podobne, ja by som to riesila cez policiu - ale to si musite zvazit doma s rodicmi. Ale urcite je to nespravodlive a neda sa na to zabudnut. Hlavne ak ten ziak je stale tvojim spoluziakom (to je podla mna dost problem).

bylinka25
17. máj 2023

Čiastočne aj časť otázky máš zodpovedanú. Je z bohatej rodiny a je obľúbenec učiteľov.
Bohatí si myslia, že môžu všetko, aj podplatiť políciu.
Ale predsa by som tam išla a podala na toho nespratníka trestné oznámenie.

barborachors
17. máj 2023

ked my sme boli decká a robili sme zle inym detom, len sa to vtedy nenazyvalo takto honosne, tak si nas po skole pockali a dostali sme nakladacku 😁 Lenze to este neboli mobili a internet, dneska uzkostlive matere svoje decka chrania natolko, ze sa decko same nevie za seba postavit a to je zle. My sme normalne dostavali bitky a aj my sme sa ako decka niekedy pobili medzi sebou a bol pokoj... Takze by som aj poradila, ale to by ma tu zlyncovali, nuz iny svet, ina doba 🙏

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
oonnaganamakusai
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
siminah_
17. máj 2023

Ísť na políciu

zuzinka888
17. máj 2023

@oonnaganamakusai tak toto je rovnako zle ako ta sikana. Je to nahovaranie na trestny cin. Dufam, ze si to uvedomujes. Mal by si byt potrestany aj ty. To by si poradil aj svojmu decku? Alebo co sk si tvoju radu zoberie k srdcu spoluziak tvojho decka. Ci kolega tvojej mami,zeny, manzela. Ty patris na psychiatriu a rovno do kazaiky.

oonnaganamakusai
Odpoveď bola odstránená
Zobraz