icon

Ako sa vyrovnať s problémovou 18-ročnou dcérou?

25. okt 2024

Zeny,moja dcera mala v auguste 18 rokov,hned sa presťahovala za svojím frajerom s ktorym chodi rok a pol na koniec republiky,prerusila studium na strednej skole a teraz mi oznamila ze je tehotna.Ako sa s tym vyrovnat ked viem ze nema peniaze. Zivia ju rodicia toho amanta ku ktorým sa nastahovala do domu,matersku nebude mat pracu si nenajde zo zakl.vzdelanim..

Strana
z6
crazy_cat_lady
25. okt 2024

no, nech si to dcera asi "vyzerie" sama, asi len treba, aby dostala facku od zivota a mozno sa potom spamata.. aj ked chapem, ze ako matku ta to musi nesmierne stvat, je dospela a nic s tym neurobis..

egonsk
25. okt 2024

ty si tu teraz nedavno mala temu uz, ze?
Nuz uz je neskoro plakat nad rozliatim mliekom, vycitky jej moc nepomozu. Drz jej len palce, nech cez individualku dokonci aspon posledny rocnik (da sa to).

autor
25. okt 2024

@egonsk nie pisem sem prvyraz.Prerusila skolu vo stvrtom rocniku,ma 5r odbor

veklipo
25. okt 2024

Je dospela, tak to nechaj na nu. A ked sa vrati (co som si 100% ista), nehovor jej, ze si to vedela. Ked sa bude vracat, sama si uvedomi chybu. Len jej potom stanov jasne podmienky, dorobi skolu, zacne pracovat.

autor
25. okt 2024

@crazy_cat_lady presne toto ze ma to neskutocne hneva vinim samu seba a je mi trapne aj za nu pred tymi jej svokrovcami buducimi

egonsk
25. okt 2024

nuz bolo pekne leto, deti sulozili prvu ligu. Tak aspin uz vies, ze si tu neni za posledne dni sama, ktora taketo prekvapko mala 😉 ... Bud dobrou "svokrou", iked to nebude lahke...

crazy_cat_lady
25. okt 2024

neviem, aky je Vas vztah vo vseobecnosti, ako ste spolu vychadzali atd, ale pravda je, ze niekedy tie vztahy mozu byt najsamlepsie, doverne atd.. a proste pride puberta/prva laska a neurobis nic, nepomoze vysvetlovanie/prosenie/zakazovanie.

ak si sa s dcerou rozpravala, prehovorila si jej do duse, je to momentalne asi jedine, co mozes spravit. ostatne je uz na nej

autor
25. okt 2024

@veklipo ona nema v pláne pracovať to je ten problem.povedala mi ze ona chce byt zena v domacnosti.. staršia dcera 23r detto,vsade vydrzi dva tyzdne momentalne je v stadiu ze je na up a zivi ju frajer.... ja neviem kde to pochytili ja cely zivot pracujem,nie manualne ale hlavou,kde som chybu urobila

slavka1988
25. okt 2024

Zrejme ziadno ,čakala by som či sa ozve či bude potrebovať pomoc ale je dosť možné že keď sa dieťa narodi si uvedomí že chce inak žiť a školu si dokončí .Este ma šťastie že ju chlap nenechal lebo by si ju zrejme živila .

kabinka11
25. okt 2024

Mam dcéru v tvojom veku. No situácia ťažká, než mala frajera ako pristupovala k životu? Dostávala od Teba všetko čo chcela? Ťažko povedať kde si spravila chybu. Možno aj nikde. Niekedy stačí "nevhodná spoločnosť" a jej ovplyvnitelna povaha a už je zle.

zmrzlinka2021
25. okt 2024

A čo riešiš?
Už ma muža, nech sa o ňu stará a nech ju živí. Pravdepodobne skončí zle. A čo? Nemôže mať každá žena krásny zivot

autor
25. okt 2024

@kabinka11 bola taková normálna pubertacka, chodila vonku ucila sa,ked stretla tohto Magora zacala flakat skolu prestala sa so mnou rozpravat a strasne chcela zit ako jej sestra lenze jej sestra je takisto vydrziavana hrozne sa hanbim ze nepracuju ked sa s kolegynami bavime o detoch najradšej by som sa v riti videla

autor
25. okt 2024

@zmrzlinka2021 dakujem to chce pocut kazda matka,upokojim sa vetou ze predsa nemusi mat kazdy pekny zivot,tak sa budem prizerat ako si ho moje dieta dodrbka

koniarova
25. okt 2024

Ste v kontakte? Čo robí jej frajer?

13uzivatelka11
25. okt 2024

@zmrzlinka2021 ty asi nemáš deti? 🤔

autor
25. okt 2024

@koniarova pracuje v nemecku na stavbach, 10 dni je tam a potom par dni doma ona je tam s jeho rodicmi viac menej sama bola by som ju radsej mala doma

koniarova
25. okt 2024

To je na hovno situácia s prepáčením. To nevydrží dlho. Keď ju zavoláš domov, čo ti povie?

luccija
25. okt 2024

A čo chces iné robiť ako sa pozerať na to, že si dodrbka zivot?ísť za ňou a dotiahnuť ju domov?sama zistí, že to boli zle rozhodnutia ešte príde o 2,3,4 r roky domov s dieťaťom a plačom, že si mala pravdu.Tak nech ju živí frajer a svokrovci.To nesmieš vzťahovať na seba, že si ju zle vychovala niekedy môže robiť rodič čo chce a decko je zaľúbené, dospelé a úplne mu prepne.A staršia dcéra...no dnes si mladí ľudia vyberajú pracu a ešte lepší prípad, že ju živí frajer mohlo by to byt naopak.
Verím, že ťa to všetko trápi, ale musíš ich same nechať si nabiť ústa niekedy veľmi škaredo

lenkasarka
25. okt 2024

Amant,magor to sú pomenovania 🤔

koniarova
25. okt 2024

Ale možno zistíš,že chalan je fajn. Aj jeho rodičia.

gribka1
25. okt 2024

Akože hneď ako sa dala dokopy s tým dotyčným sa zmenila? Kde sa s ním zoznámila, keď je na druhom konci republiky? Keď máš obe dievčatá také, nehundrala si celý život, že ho máš ťažký, musíš pracovať? Lebo možno chceli mať iný život ako si im ho prezentovala.

autor
25. okt 2024

@koniarova chalan bol dvakrat na protialkoholickom lieceni momentálne sice vraj nepije ale ta kontrolka tam je. Preto nanho moc pekne slova nemam.Jeho rodicia su fajn,ale s nimi dieta necaka.Ked jej poviem ze by mohla prist domov ze jej pomozem tak mi povie ze v 3i byte by sme sa len tlacili,v dome jej je dobre.Stve ma hlavne ze je financne odkazana na inych.

autor
25. okt 2024

@gribka1 zoznamili sa cez fb.Nehundrala som nikdy,vzdy sme sa mali dobre,ked manzel zil tiez pracoval,ako lesny inzinier,ja som projektantka v dobrej firme,nechodila som domov uhundrana

kitycat
25. okt 2024

Pokual si obe najdu frajera co ich bude zivit a na rukach nosit, tak ok.
Ale pravdepodobne dojde domov jedna ci druha, tak potom uz len urcit podmienky navratu

skolara
25. okt 2024

Ked boli mladsie chodili na kružky? Mali nejake zaujmy? Rozvijali sa aj mimo skoly? Nerypem, len sa zamyslam ako sa zrazu z dobrych dcer stanu dievcata bez zivotnych cielov. To im bude stacit takto zit? 😔

autor
25. okt 2024

@skolara nechodili na kruzky to je pravda,skor ich bavilo chodenie do kina s kamaratkami,moja chyba je ze vlastne pocas strednej ani jedna nebrigadovala,poberali sirotsky dochodok,to im vraj stacilo..doma pomahali vzdy

colsami
25. okt 2024

Ked jej je dobre v dome... Uvidi sa co bude hovorit ked po porode ubolena bude bojovat s dojcenim, nevyspata, dieta preplace dni alebo noci a este do toho budu svokrovci kecat, chlap prec, na vsetko sama (ked aj v dobrom, ale su to proste nevyziadane rady, kazdy si tym musi prejst).
Mozno si aj na mamu spomenie a rada pride do detskej izby. Tak to zial byva. Hoci uprimne, ci ju budu zivit a hasit jej za zadkom svokrovci alebo vlastna mama... Asi je jedno, mladej dame neprospeje ani jedno. Bude trvat, kym sa postavi na vlastne nohy. A to sa stane az ked bude nutena.
Je mi luto celej situacie. A ano, najhorsie na tom, ze nespravis vela. Len sa tomu prizerat.

autor
25. okt 2024

@colsami dakujem velmi pekne za povzbudenie,toto,ze iba z diaľky pozeram ako sa ruti do zahuby,to je na tom najhoršie.Snad sa mylim a nakoniec to dobre dopadne

13uzivatelka11
25. okt 2024

Hlavne sa neobvinuj.. Človek keď sa zaľúbi tak vie byť naozaj slepý a je ochotný zahodiť hodnoty v ktorých bol vychovávany.. Hlavne mladá poblaznena baba.. Aj kebyže chodia na krúžky, dopadlo by to rovnako..
Ja tiež poznám relatívne mladý pár, kde už žena čaká 5. Dieťa a proste ich idea je, že žena je tu len na to aby rodila deti..

januska12323
25. okt 2024

A čo chceš robiť? Obe sú dospelé nemáš na ne už žiadne páky. Môžeš akurát ponúknuť dobré rady ale určite ich nevolaj domov. Majú dosť rokov na to aby sa o seba postarali.

Strana
z6