Ako sa vyrovnať so sebavedomím a kritikou vzhľadu?
Ahojte, moji spolužiaci v škole mi už aj v cca 3.-4. ročníku povedali, že som škaredá, a smiali sa mi. A taktiež to zopakovali v tomto ročníku. Cítim sa z toho hnusne. Vždy to boli chlapci. Kiežby len jeden, ale viacerí. Dokonca ešte aj s jednou babou si medzi sebou povedali, že som škaredá a začali sa na tom smiať akoby to bolo strašne smiešne. Teraz sa cítim z toho veľmi zle. Mám pocit, že naozaj som škaredá. Taktiež mi povedali ľudia, že som pekná, ale to boli hlavne staré babky, hoci ani neviem, či to mysleli úprimne. Dosť ma to ničí. Viem, že nevyzerám najkrajšie, a povedala by som, že patrím medzi najskaredsich (pokiaľ nie som úplne) v triede aj v škole. Neviem, čo mám zmeniť na sebe. Strašne mi to uberá sebavedomie, dokonca to došlo do bodu, kedy som bola na záchodoch v škole, a nemohla som sa pred zrkadlom upravovať, lebo akonáhle tam stál niekto so mnou, vždy som začala pociťovať úzkosť, že si myslí, že som taká škaredá, že mi ani tá úprava nepomôže. Tak som sa začala vyhýbať ľuďom, keď som sa upravovala. Vždy, keď si tam niekto niečo zasepkal, som si myslela, že je to o mne. Rodičia mi na to iba povedali, že však mám nos, oči, ústa, tak že nie som škaredá. A že sú aj horší ľudia. Ďalší človek mi povedal, že vyzerám fajn.
Ja viem, že by som sa nemala sústrediť na krásu, ale ja som ju moc neriešila, pokiaľ mi nezačali ľudia toto, že som škaredá, hovoriť. Mám pocit, že ľudia hlavne čerpajú z tej vonkajšej obálky človeka a tak ma mrzí , že nevyzerám podľa nich dobre. Neviem ako to mám brať, lebo ma to toľko ničí, až to došlo k čiernym myšlienkam.som sa cítiť menej cenná ako ostatní, a došlo to až k
Nic si z toho nerob. Poviem ti o mne. Cele detstvo mi mama hovorila ze som bohuzial skareda po nej, na rozdiel od mojej sestry ktora bola pekna po otcovi. A ze si nikoho nenajdem, nik ma nebude chciet lebo mam aj zlu povahu. V skole som tiez dost trpela pre vzhlad. No v dospelosti, okolo tych 20 rokov clovek tak nejak opeknie. Asi. Alebo to bol iba moj vlastny pohlad na seba, ktory som zmenila. Mala som totiz od 19r priatela, pre moju mamu uplne dokonaleho (a aj ked mi stale hovorila ze ma aj tak necha a najde si lepsiu len co skonci VS), tak sme spolu doteraz, 24 rokov. A chcel ma aj s nadvahou, s velkym nosom, a bez VS. To moja pekna sestra mala v zivote problem si niekoho najst paradoxne. A chalan ktoreho chcela, chcel nakoniec mna. A to som od nej skaredsia. Je to o tom co vyzarujes, o tvojej osobnosti, sebavedomi. A never tomu ze chlapci neriesia svoj vzhlad. Mam syna (11r) ktory sa hanbi za svoju postavu, ma zo seba komplexy darmo mu hovorime ze je uplne v poriadku. Tym si asi prejst musi kazdy mlady.
Este jedna vec. Budes stretavat ludi, ktori budu mat stale nejake ocakavania od inych. Ako by mali/nemali vyzerat, co by mali/nemali robit atd. To je ICH problem, ak tie ICH ocakavania nenaplnis. Co ta po nich? Nie si povinna, ty si ty, si taka aka si a VZDY ver mi sa najde niekto, kto ta bude mat rad taku aka si, a PRAVE PRE TO aka si.
@strelicia dakujeeem krasneee💕💕💕
Chcieť byť chlapec je blbosť - každé pohlavie má svoje ťažkosti, len na druhej strane tráva vyzerá vždy zelenšie.
Ešte väčšia blbosť je chcieť tranzíciu - vtedy žena prestane byť plne ženou, ale skutočným mužom sa tiež nestane. Takže si vyžerie nevýhody oboch bez toho, aby získala výhody.
Presne toto iste som zazivala ja. Celu zakladku ma sikanovali pre moj vyzor. doslo to az do takeho stadia, ze ktokolvek a kedykolvek si na ulici nieco zaspekal, tak mi stislo zaludok, lebo som si myslela, ze si sepkaju o mne. Preslo to casom... dolezite je, aby si mala pre sebe niekoho kto ta dusevne podpori....
Určite nie si škaredá. Si len v takom blbom veku, kedy si decká nájdu hocičo len aby sa drubému mohli vysmievať. Hlavku hore 🙂 urcite si pekne dievca a co je hlavne, dievca s dobrym srdcom
@gabrielkaa tuto situaciu poznam aj ja, z minulosti.. namyslala som si rovnako, nastastie, preslo to. Uz sa necitim skareda a okolie ma (takmer) nezaujima. Ale to ide aj vekom, inym myslenim, skusenostami 🙂
@lusyf presne tak. Vek, životné skúsenosti … tiež už to beriem inak. Názor cudzích ľudí ma úprimne nezaujíma.
@mareklukac19 nn
@mareklukac19 koľko máš rokov?
@mareklukac19 a aj autorka určite nie ste škaredí. Každý je svojim spôsobom krásny. Pre mňa je dôležitá vnútorná krása. Tiez som si zažila svoje, keď som bola mladšia. Teraz sa nad tým len zasmejem. Ako sa vraví , nesúď knihu podľa obalu". Inak krása je veľmi všeobecný pojem 🙂 ti ludia, ktori vás urážajú kvôli nejakej kráse, tak pravdepodobne sami majú nejaký problém. Možno majú nejaký komplex menejcennosti, keď majú tú potrebu urážať iných.