Ako šetriť na strednej škole?
Zaujímali by ma rady, ako šetriť peniaze na strednej škole. Mám menej peňazí ako moje kamarátky a chcela by som si nejaké aj ušetriť, ale veľmi sa mi to nedarí. Najviac peňazí míňame na pizzu, Kofolu, nejaké to jedlo na výlete...
Viem, ze poviete brigada, tu sa mi ale nepodarilo zohnať na leto, ale budem mať brigádu od septembra, kde zarobím nejakých 80€ mesačne (keď budú prázdniny možno viac), ale to si chcem celé ušetriť na autoškolu.
Nejaké rady okrem toho nechodiť vonku s kamarátmi :D?
@skeblicka77 ok, vdaka, o zmene som nevedela, resp. o tom ze nemusi mat ukoncenu sk. doch. Beriem v potaz...
@elanor no mam syna presne v tom veku a riešili sme to vlani a aj tento rok už po novom, preto som informovaná, inak by ma ani nenapadlo to študovať 🙂
@littlebubble neviem čo to máte za kupalisko, ak tam v bufete jedna osoba stíha prijímať objednávky, čapovať pivo, kofolu, pripraviť jedlo a ešte aj blokovať a prijímať platby. Buď tam chodí 5 ľudí denne alebo teda tá osoba je Superman alebo máte v každom bufete len jednu položku v ponuke. Už len keď niekto pripravuje jedlo tak by nemal z hygienických dôvodov aj pracovať s peniazmi.
Okrem toho, čo Ti napísali kočky vyššie, môžeš pravidelne vytriediť svoje oblečenie, ktoré Ti je malé alebo ho už nechceš nosiť, veci čo už nepoužívaš, prečítané knihy, ktoré už druhýkrát čítať neplánuješ atď. a môžeš to predať napr. aj tu na MK. Nezbohatneš na tom, ale každé € poteší😉
@sissy27 Pri príprave jedla som mala rukavice.Robila som v bufete a robila som všetko.
Niekde je aj viac bufetov a v každom sa robí niečo iné.
Väčšinou sú to zvlášť také ,,väčšie bufety,, a brigádnici robia na kase a čapujú.Kuchár je v kuchyni ak sa jedná o väčší bufet, ale všade je to inak takže sa treba opýtať.

@elanor takto toho bolo vlani a ani nie 15,ale 16 alebo ukončená povinná školská dochádzka, ku ktorej sa rátali prázdniny, čiže oficiálne mohol brigádovať až od 1.9.
Mo tentoraz rok v marci to zmenili a môže ofic od 15 rokov a nemusí mať ukončenú povinnú školskú dochádzku