Akými spôsobmi šetrite?

1. feb 2022

Akými spôsobmi šetrite? Na čom zvyknete ušetriť a nejaký rady prípadne. 🙂

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hindakus
2. feb 2022

Ja osobne som nikdy nemala problém ušetriť, keď som bola sama. Ale s deťmi je to iné - furt pre ne niečo treba. Topánky s goretex vrstvou 3x drahsie ako moje (zo školky chodia vela von, tak nech nie sú mokré nohy), oblečenie na zimné sporty, výlety, herničky, jedlo - mne by stacil posolený chleba, ale decko tým krmit ... to by asi nešlo.

veroniak12
2. feb 2022

Vies co, tak u mna je to tak, ze si hned ako mi pride vyplata poplatim ucty a nasledne si prevediem nejaku cast na sporiaci ucet. Co sa tyka potravin to ma pod palcom manzel sleduje akcie a vtedy si nakupime viac z potravin ktore potrebujeme. Pri klasickych ako je pecivo tam cenu velmi neovplyvnis, nekupujeme toho vela, takze skoro vobec jedlo nevyhadzujeme. Co sa tyka handier naucila som sa, ze pokial si nevytriedim satnik a neposuniem oblecenie niekomu inemu nekupujem si nove 🙂

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mamina0078
2. feb 2022

Nejak extra šetriť nemusím ale keď sa dá ta kúpim kvalitné veci, jedlo... v zľave než za tú istú cenu nekvalitné. Mám aj sporiaci účet kde si ukladám financie.

beatik3
2. feb 2022

vies co myslim si, ze clovek ked chce tak nemina vela 🙂 mala som obdobie, kedy som behala po obchodoch a nevadilo mi vyhodit peniaze za neviem aku mikinu no teraz? ani ma nehne.

hellwant
2. feb 2022

Ja ako pohraničiar- nakupy stravy a benzinu v Poľsku a malo kupujeme oblecenia, to iba synovi. Drogérie mame teraz tiez dosť( inak tiez z Polska)z prace sme dostali baliček osobnej hygieny - v kazdom bola muzska aj zenska verzia, takze aj pre manzelku je, 2 mesiace bude trvať kym to minieme.Inak s platom ideme skoro na doraz, lebo veľa investujeme - od 25 do 30% platu

janka1011
4. feb 2022

Základ je nastaviť si to v hlave, potom zistíš, koĺko vecí vlastne nepotrebuješ kúpiť. Ja mám trvalý príkaz s istou sumou na sporiaci účet...toho sa nedotknem ani keby čo bolo. Nechodiť zbytočne po obchodoch, lebo vždy niečo kúpiš. Naplánovať si varenie, vyčleniť si sumu na týždeň na potraviny a toho sa držať. Aj na drogérii sa dá ušetriť.