Ako si môže 15-ročná privyrobiť?
Ahojte. Mam 15, môžem ísť tento rok b lete ne nejakú brigádu alebo si nejako privyrobiť? (Vreckové nedostávam jedine dostávam peniaze na narodeniny a za vysvedčenie ale chcela by som si nejak privyrobiť alebo nejak ,,dostať peniaze" to co dostanem to je fakt minimum a keď potrebujem si dokúpiť veci napríklad na vlasy alebo chcem darceky kúpiť taj niekdy nemám ani z coho alebo mam dosť obmedzený rozpočet). Ďakujem
Ak si len deviatacka,ešte musíš rok vydržať . Bohužiaľ inak sa nedá . Ale myslím si ,že v Tvojom veku by si vreckové na nejaké základné veci pre také dievča dostávať mala .
@dqqq no musis mat dochodenu povinnu skolsku dochadzku a potom mozes legalne pracovat. brigadovat
dohodni sa s rodicmy ci ti nemozu davat vreckove .. moja ma 10 a dostava kazdypiatok ked ma upratanu izbu a ulohy porobene- 5 myslim,ze v tvojom veku uz aj tebe by mohli dat - teda ak na to maju .. ak nie hold smola.. nemas starsiu susedku ze by si vencila psa? u na jedn aplati 50 mesacne za vencenie lebo sama nevladze uz von ... alebo strazit deti ,a podobne
@dqqq moja 16r dcéra vždy príde za mnou a keď niečo potrebuje, kúpim jej to. Tak ako sebe.
Syn roznáš letáky, písané na mňa, plus dostáva vreckové
byvas v byte? Mas okolo seba bytovky? Vo vela bytovkach este stale funguje system"tento tyzden upratuje rodina XY" obehnut si tie bytovky a ponuknut sa. Je vela rodin, ktore radsej zaplatia 10-15€ za umyvanie a upratovanie spolocnych priestorov.
Mozes niekomu vencit psa, kosit, upratat atd pripadne aj doucko pre mladsich ak si v niecom fakt dobra. Blizi sa leto mozno bude natresk na pasy … mozes chodit brat listky a vystat radu …pripadne letaky a napisat na niekoho ineho…
Ponúkni sa susedom že im umyješ okná.
My sme so sestrou upratovali vchod v nasej bytovke, zmluva bola na otca.
Neviem odkiaľ si, ale u nás dievčatá v tvojom veku strážia iné deti pocas prázdnin. Keď sú rodičia v práci. Skús, či niekto nehľadá dozor ku deťom
Keď si deviatačka, máš 15. Tak typujem, že v júni školu skončíš a chceš ist na brigádu v lete. To už podľa mňa môžeš. No ja som napr chodila zbierať uhorky, potom robiť promo akcie - nejaké ochutnávky, dokladať tovar, alebo v call centre. Vtedy sa dalo, ale bola iná doba. Teraz neviem presne aké sú možnosti.
Nechcem kecat, ale myslim že legálne na brigadu až po ukončení škol. dochádzky a tá je 10 ročná, čiže až v lete po prváku na strednej
Asi najskôr to venčenie psíkov, príp.letáky,písané napr.na mamku.
Fíha ženy, to vážne musí byť ukončená povinná školská dochadzka? Dcéra má 15, konci 9.rocnik a v lete chcela brigádu a aj sme sa chceli začať po tom obzerať a teraz sa dočítame, že brigádovať ešte nemôže? Mysleli sme, že je len vekové obmedzenie a keď už má 15, že môže...Takže ee?

@dqqq si deviatacka?