icon

Ako si môže 15-ročná privyrobiť?

dqqq
2. apr 2025

Ahojte. Mam 15, môžem ísť tento rok b lete ne nejakú brigádu alebo si nejako privyrobiť? (Vreckové nedostávam jedine dostávam peniaze na narodeniny a za vysvedčenie ale chcela by som si nejak privyrobiť alebo nejak ,,dostať peniaze" to co dostanem to je fakt minimum a keď potrebujem si dokúpiť veci napríklad na vlasy alebo chcem darceky kúpiť taj niekdy nemám ani z coho alebo mam dosť obmedzený rozpočet). Ďakujem

nelca84
2. apr 2025

@dqqq si deviatacka?

dqqq
autor
2. apr 2025

@nelca84 áno

nelca84
2. apr 2025

@dqqq tak legalne brigadovat este nemozes. Nemas ukoncenu povinnu skolsku dochadzku.

bejbypd
2. apr 2025

Ak si len deviatacka,ešte musíš rok vydržať . Bohužiaľ inak sa nedá . Ale myslím si ,že v Tvojom veku by si vreckové na nejaké základné veci pre také dievča dostávať mala .

balerina2025
2. apr 2025

@dqqq no musis mat dochodenu povinnu skolsku dochadzku a potom mozes legalne pracovat. brigadovat

ukgirls
2. apr 2025

dohodni sa s rodicmy ci ti nemozu davat vreckove .. moja ma 10 a dostava kazdypiatok ked ma upratanu izbu a ulohy porobene- 5 myslim,ze v tvojom veku uz aj tebe by mohli dat - teda ak na to maju .. ak nie hold smola.. nemas starsiu susedku ze by si vencila psa? u na jedn aplati 50 mesacne za vencenie lebo sama nevladze uz von ... alebo strazit deti ,a podobne

kabinka11
2. apr 2025

@dqqq moja 15 ročná roznášala letáky, ale teda písané to bolo na jej 18 ročnú sestru.

kavasmliekom
2. apr 2025

@dqqq moja 16r dcéra vždy príde za mnou a keď niečo potrebuje, kúpim jej to. Tak ako sebe.

traktor
2. apr 2025

Syn roznáš letáky, písané na mňa, plus dostáva vreckové

5violets
2. apr 2025

byvas v byte? Mas okolo seba bytovky? Vo vela bytovkach este stale funguje system"tento tyzden upratuje rodina XY" obehnut si tie bytovky a ponuknut sa. Je vela rodin, ktore radsej zaplatia 10-15€ za umyvanie a upratovanie spolocnych priestorov.

olimuc
3. apr 2025

Mozes niekomu vencit psa, kosit, upratat atd pripadne aj doucko pre mladsich ak si v niecom fakt dobra. Blizi sa leto mozno bude natresk na pasy … mozes chodit brat listky a vystat radu …pripadne letaky a napisat na niekoho ineho…

mimikarol
3. apr 2025

Ponúkni sa susedom že im umyješ okná.

titla
3. apr 2025

My sme so sestrou upratovali vchod v nasej bytovke, zmluva bola na otca.

hipuska
3. apr 2025

Neviem odkiaľ si, ale u nás dievčatá v tvojom veku strážia iné deti pocas prázdnin. Keď sú rodičia v práci. Skús, či niekto nehľadá dozor ku deťom

maury
3. apr 2025

Keď si deviatačka, máš 15. Tak typujem, že v júni školu skončíš a chceš ist na brigádu v lete. To už podľa mňa môžeš. No ja som napr chodila zbierať uhorky, potom robiť promo akcie - nejaké ochutnávky, dokladať tovar, alebo v call centre. Vtedy sa dalo, ale bola iná doba. Teraz neviem presne aké sú možnosti.

aivli_l
4. apr 2025

Nechcem kecat, ale myslim že legálne na brigadu až po ukončení škol. dochádzky a tá je 10 ročná, čiže až v lete po prváku na strednej

jurajdrobny__
Odpoveď bola odstránená
nominka86
5. apr 2025

Asi najskôr to venčenie psíkov, príp.letáky,písané napr.na mamku.

bleelka
7. apr 2025

Fíha ženy, to vážne musí byť ukončená povinná školská dochadzka? Dcéra má 15, konci 9.rocnik a v lete chcela brigádu a aj sme sa chceli začať po tom obzerať a teraz sa dočítame, že brigádovať ešte nemôže? Mysleli sme, že je len vekové obmedzenie a keď už má 15, že môže...Takže ee?

martul
7. apr 2025

@bleelka veru, ee, ešte si musí počkať

dqqq
autor
7. apr 2025

@bleelka tiež som si myslela ze keď mam 15 tak už môžem, tak asi nie

feneo
Odpoveď bola odstránená