icon

Ako si vypracovať maturitné zadania z angličtiny?

15. nov 2024

Prosím vás mám v tom hokej. Ak mám okruh tém k danej otázke tak co sa mám vlastne naučiť? Tak aby som sa pripravila

plamienka555
15. nov 2024

Ku každej otázke sa nauč minimálne 10 rozvitých viet. Možno to bude situácia, ktorú máš opísať. Alebo budeš rozprávať o sebe. Môžu sa ťa opýtať, ako prebieha deň v škole alebo ako si nájsť prácu. Až tam sa dozvieš, čo budú k danej téme vyžadovať. Pozri si slovíčka ku každej otázke, s nimi to pôjde ľahšie ;)

aurelia2000
15. nov 2024

Najlepšie je chodiť do školy a nie makať do Kauflandu cez vyučovanie. Všetky maturitné zadania dopodrobna preberáme.

lucia13022023
15. nov 2024

No u nás na skole nám dala profesorka každú jednu tému vytlačenú, a prebrali sme ju na hodine. Pýtala sa otázky, skúšala nás z tých tém, tuším ich bolo 25🤷🏻‍♀️
Co si pamätám z maturit, tak sa pýtala na tie otázky co sa nás pýtala na hodine, bol tam opis obrázka a role play..

abbey1
15. nov 2024

Na trhu je veľa učebníc k príprave na maturitu z angličtiny. V každej máš ku každej téme slovnú zásobu, otázky s odpoveďami, ktoré môžeš použiť priamo, alebo ako modelové pre vlastné odpovede. K ústntnej maturite treba trénovať hlavne rozprávanie s využitím bohatej slovnej zásoby, opis obrázkov. Vždy si premysli, čo by si vlastnými slovami k danej téme povedala. Na písomnú skúšku sa najlepšie pripravíš trénovaním testov z minulých rokov.
Tento rok mám slušnú vzorku maturantov z rôznych škôl, a na každej jednej škole študenti majú učebnice k maturite a plus ich pedagóg zásobuje množstvom doplnkového materiálu. Samozrejmosťou je trénovanie tém na hodinách.

domiklik
15. nov 2024

Použi youtube

benit
16. nov 2024

Ja mam po dcere vypracovane, ak potrebujes, posuniem.

oliverceky
16. nov 2024

@benit Je to vhodné pre gymnáziá?
Ak áno, prosím a veľmi pekne ďakujem

oliverceky
16. nov 2024

@abbey1 môžem vás poprosit vhodnú knihu na prípravu, vďaka

zoja1234
16. nov 2024

Na slovnú zásobu treba hlavne čítať veľa kníh v angličtine, pozerať filmy v angličtine. Nájsť si klub/cvc/hocičo v meste, hoci malú komunitu kde sa vedú prakticke konverzácie v anj..

benit
16. nov 2024

@oliverceky ma to dcera vypracovane od ucitela, teraz sa z toho uci syn na gymply.

slavomira236
23. nov 2024

Nam par tem dala ucitelka vypracovane niektore na 3velke strany to sme sa mali naucit a zvysok sme si vypracovavali my.