Ako si vypracovať maturitné zadania z angličtiny?
Prosím vás mám v tom hokej. Ak mám okruh tém k danej otázke tak co sa mám vlastne naučiť? Tak aby som sa pripravila
Najlepšie je chodiť do školy a nie makať do Kauflandu cez vyučovanie. Všetky maturitné zadania dopodrobna preberáme.
No u nás na skole nám dala profesorka každú jednu tému vytlačenú, a prebrali sme ju na hodine. Pýtala sa otázky, skúšala nás z tých tém, tuším ich bolo 25🤷🏻♀️
Co si pamätám z maturit, tak sa pýtala na tie otázky co sa nás pýtala na hodine, bol tam opis obrázka a role play..
Na trhu je veľa učebníc k príprave na maturitu z angličtiny. V každej máš ku každej téme slovnú zásobu, otázky s odpoveďami, ktoré môžeš použiť priamo, alebo ako modelové pre vlastné odpovede. K ústntnej maturite treba trénovať hlavne rozprávanie s využitím bohatej slovnej zásoby, opis obrázkov. Vždy si premysli, čo by si vlastnými slovami k danej téme povedala. Na písomnú skúšku sa najlepšie pripravíš trénovaním testov z minulých rokov.
Tento rok mám slušnú vzorku maturantov z rôznych škôl, a na každej jednej škole študenti majú učebnice k maturite a plus ich pedagóg zásobuje množstvom doplnkového materiálu. Samozrejmosťou je trénovanie tém na hodinách.
Použi youtube
Ja mam po dcere vypracovane, ak potrebujes, posuniem.
@benit Je to vhodné pre gymnáziá?
Ak áno, prosím a veľmi pekne ďakujem
@abbey1 môžem vás poprosit vhodnú knihu na prípravu, vďaka
Na slovnú zásobu treba hlavne čítať veľa kníh v angličtine, pozerať filmy v angličtine. Nájsť si klub/cvc/hocičo v meste, hoci malú komunitu kde sa vedú prakticke konverzácie v anj..
@oliverceky ma to dcera vypracovane od ucitela, teraz sa z toho uci syn na gymply.
Nam par tem dala ucitelka vypracovane niektore na 3velke strany to sme sa mali naucit a zvysok sme si vypracovavali my.

Ku každej otázke sa nauč minimálne 10 rozvitých viet. Možno to bude situácia, ktorú máš opísať. Alebo budeš rozprávať o sebe. Môžu sa ťa opýtať, ako prebieha deň v škole alebo ako si nájsť prácu. Až tam sa dozvieš, čo budú k danej téme vyžadovať. Pozri si slovíčka ku každej otázke, s nimi to pôjde ľahšie ;)